Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer hostingowany dla Bukkit MCPC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Szukam jakiegoś hostingu, do którego będzie można wgrać przez FTP silnik Bukkit MCPC, czyli taki, który zawiera zwykłego bukkita oraz forge'a w jednym. Prościej mówiąc można na nim instalować i mody i pluginy. Jeśli to możliwe proszę też o to, aby host był dosyć tani i minimum 100 mb/slot. Fajne jakby jeszcze miał możliwość dowolnego wyboru slotów. Na pukawka.pl można wgrywać przez serwer FTP np. światy, pluginy oraz mody, ale co z tego jak pukawka nie obsługuje silnika Bukkit MCPC, tylko forge, standard, bukkit i chyba tekkit. Więc proszę o sprawdzony hosting. :) Daję limit lajków w nagrodę i ocenę na profilu jeśli hosting będzie dobry.

PS

Takie hostingi na pewno istnieją, bo są postawione serwery na modach oraz pluginach w jednym. :D

I jeszcze jedno pytanie:

Co daje mySql na serwerze minecraft? To działa jak FTP czy co? :O

Opublikowano

Okej, ale tam pisze że silnik to dowolny bukkit. Czy zalicza się do tego Bukkit MCPC. I czy jest tam serwer FTP? Jest tam baza mysql, ale do czego ona służy?

Opublikowano

Na fiberze nie ma opcji wgrania własnego silinika.

Ja ci polecam Disconnect.pl

Po kontakcie z suportem wgrywają ci silinik jaki tylko chcesz.

Jest możliwość nie wiem dlaczego teraz piszesz oszczerstwa....

Pewnie jesteś administratorem disconnect

Większość osob na tym forum poleca fiberhost bo mają najtaniej :)

Opublikowano

A jaki mam wybrać host żeby działało tak do 5 modów na serwerze na 5 slotów bez lagów? Minecraft GOLD 100 mb per slot? Zobaczcie i doradźcie czy tyle wystarczy. :D

Jest jeszcze LAVA i ICE ale to z innej lokalizacji i 10 slotów jest minimum do wyboru. A mi potrzebne jest tylko 5 slotów.

PODSUMOWUJĄC

Proszę o najlepszą ofertę dla 5 slotów żeby działały mody do 5 modów oraz pluginy

Opublikowano

A jaki mam wybrać host żeby działało tak do 5 modów na serwerze na 5 slotów bez lagów? Minecraft GOLD 100 mb per slot? Zobaczcie i doradźcie czy tyle wystarczy. :D

Jest jeszcze LAVA i ICE ale to z innej lokalizacji i 10 slotów jest minimum do wyboru. A mi potrzebne jest tylko 5 slotów.

PODSUMOWUJĄC

Proszę o najlepszą ofertę dla 5 slotów żeby działały mody do 5 modów oraz pluginy

Tak trudno do hostingu napisać aby dali 5 slotów :X?

Ludzie nie załamujcie innych :D

Opublikowano

Ale tam jest minimum 10 slotów do wyboru. Jak mam to niby napisać?

Aha i tam pisze że dowolny bukkit może być. Jak wykupię serwer co mam zrobić żeby silnikiem byl craftbukkit MCPC o którym mowa jest w 1 poście? I jak skończy się okres wynajmu serwera i jak nie przedłużę to pliki serwerowe usuną się? Mogę je w jaki sposób pobrać? Oczywiście wszystko na fiber host.

Opublikowano

Ale tam jest minimum 10 slotów do wyboru. Jak mam to niby napisać?

Aha i tam pisze że dowolny bukkit może być. Jak wykupię serwer co mam zrobić żeby silnikiem byl craftbukkit MCPC o którym mowa jest w 1 poście? Oczywiście na fiber host.

Pogadaj z ich biurem obsługi klienta i wszystko z nimi uzgodnisz :)
Opublikowano

I jak skończy się okres wynajmu serwera i jak nie przedłużę to pliki serwerowe usuną się? Mogę je w jaki sposób pobrać?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Możesz jakimś klientem FTP ;D Ja mam serwa na pukawce... PS> Jaki problem żeby stopnąć serwer, wejść na FTP, skopiować nazwę tego bukkita co tam jest, usunąć go i wgrać MCPC z nazwą tamtego bukkita oraz "wystartować" serwer?

Opublikowano

Możesz jakimś klientem FTP ;D Ja mam serwa na pukawce... PS> Jaki problem żeby stopnąć serwer, wejść na FTP, skopiować nazwę tego bukkita co tam jest, usunąć go i wgrać MCPC z nazwą tamtego bukkita oraz "wystartować" serwer?

Wiekszosc hostingow sprawdza czy to ten sam plik :)

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...