Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] ADC

doniugs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Ostatnio gram dużo rankedów i chyba najlepiej gra mi sie na adc mam dość duże doświadczenie z lolem ale zastanawiam sie nad fajna postacią. Draven - Vayne - Miss albo jeszcze cos innego. Czym sie fajne gra i co bedzie najlepszym wyborem? z góry dzieki :D

Opublikowano

Najłatwiejszy + dobre early i mid = Miss fortune

Najbardziej skillowy z strasznym late = Vayne
Od razu mówię że skillowa Vayne>Wszystko, ma chorą mechanikę.

• True dmg
  • Invisible
  • Mocny boost do aa
  • Odrzut/Stun
  • Łatwy pozycjoning dzięki Q które ma 2 sec cd
  • %max hp

652601399840421198520.png

Opublikowano

@2xUP

:O Co ja widze Vayne ma lepsze early? to ona coś w ogóle robi w early ?

Przecież vayne to late game champ.....

HmYDFyW.png

Opublikowano

Na adc polecam Varusa/Gravesa/Caitlyn/Ezreala

Varus - overpowered, jest bardzo mocny, dość nietrudny w ogarnięciu, wymaga tylko ogarnięcia tego, aby po 3 aa użyć skilla

Graves - mocne early i mid, jednak słabnie w late

Caitlyn - bardzo duży zasięg i dmg, w dodatku jakaś tam kontrola terenu z pułapek, mocne mid i late

Ezreal - MIAZGA, mocne early mid i late, wystarczy tylko odpowiedni build (Blue Ezreal, gdzieś na forum był już temat o nim)

Vayne też jest mocna, jednak wystarczy jakiś porządniejszy stun i łatwo zfocusować, bo jest papierowa.

Opublikowano

Polecam Vayne oraz Miss Fortune , według mnie Miss ma lepsze late a Vayne early ;)

Jak wiedzę takie posty to zastanawiam się czy ludzie porostu udają i mam ich zignorować, coś się im pomiesza czy porostu nigdy tym nie grali i próbują coś powiedzieć.

@up talon i teemo nie wiem skąd się tam wplątał.

@topic

Wybierając adc wypadałoby przetestować każdą opcję.

Varus- ciekawy adc. Nie jest trudny do gry, passywka ułatwia last hity, q z ładnym zasięgiem potrafi zdejmować wroga pod jego towerem (śmieszne akcje nie raz wychodzą). "w" pozwala radzić sobie z tankami. A ult pięknie działa w tf oraz ułatwia ganki junglerowi.

Vayne- ta postać to tak zwany hiper carry. Jeżeli dobrze grasz, nie wylądujesz na linii z dravenem to faza "lejnowania" powinna jakoś przejść. Mając odpowiednią farmę zjadasz każdego. Nie raz grając Riven na topie , wygrywając "lejna" spotykałem vayne którą mnie zjadała.

Miss Fortune - polecam połączyć z soraką. Start z dorankiem i męczymy wroga "q".

Ult w połączeniu z jarvanem, amumu itd. itp działa cudownie. Nie ma większych problemów z żadnym innym adc (miss to mój ulubiony adc) farmi się przyjemnie, a potem to tylko zabijać.

Ezrael- ostatnio powstał ciekawy build pod poke który jutro przetestuję i zdań meldunek

Graves- tankowaty adc. Miewa problemy z maną. Tak jak w przypadku eza pogram nim jutro (daaawno nim grałem) i zedytuje post.

Twitch- Szczurek mający fajny passyw oraz ult. Niewidka zawsze się przydaje. Poza tymi umiejętnościami DLA MNIE nie wyróżnia się niczym szczególnym.

Corki- ach jak ja dawno nim grałem. Nerf mocy trójcy go zabolał ale w dobrych rękach robi zamieszanie. Muszę zobaczyć jak sobie poradzi z buildem "blue ezraela". Na meldunek czekaj do jutra.

Quinn- DLA MNIE to jest topper nie adc więc napiszę o niej więcej na Twoje życzenie.

Ashe i sivir nie muszę chyba opisywać?

Draaaven na deser- zdecydowanie early adc(!) W late odstaje. Steryd do aa z "q" boli ale jak z łapaniem toporów jest każdy wie.

Jeżeli ktoś ma jakieś pytania proszę śmiało pisać PW.

Opublikowano

Polecam Vayne oraz Miss Fortune , według mnie Miss ma lepsze late a Vayne early ;)

Chyba z konia spadłeś!!! MF jest early-mid champem a vayne jest slaba w early :D

Vayne w late możesz walnąć nawet 700-900 jak nie wiecej z SILVER BOLTA (nastackowanego), oczywiscie w championa.

51508337.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...