Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Brak płynności gry na serwach

Tigerxy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy zauważyliście,że jest gorsza płynność gry na wszystkich serwach ?

Zauważyłem,że wiele osób nawet zaczyna pisać jak i zgłaszać osoby za cheaty,bo coś się stało (ogólnie nie wszyscy grają na cheatach bo sam sprawdzałem,ale czasami teraz tak to wygląda jakby ktoś miał aima,ale w rzeczywistości tak nie jest),że lipnie się gra amunicja czasem dochodzi do wroga po czasie np.próbuje killać osobę i nic i ktoś inny mnie deda i przy respawnie pojawia się,że jednak kogoś zdjąłem, a to ciekawe.

Niektóre bronie teraz stały się ponad normę,że nie ma czasu w celować czy uleczyć ułamki sekund i po nas wcześniej tego nie było stało to się po naprawieniu Daily Draw które było zbugowane.

Nie wiem czy to kilka jakiś osób tak ma czy to jest na wszelką skale czy osoby które są zgłoszone za nic i jest to dodatkowe obciążenie.

Jednak właśnie ktoś też zgłosił,że mg3 podstawowa broń medyka też się stała bardziej ponad normę tyle,że ktoś się zastanawia czy to nie przypadkiem jakieś nowy hack czy jednak bronie zostały poprawiane.

Poza tym mnie też jakaś Pała zgłosiła niby za hacki 2 dni temu dzisiaj mnie akurat ściągnęli z analizy sam myślałem,że to przez analizę gra się kijowo,ale jednak nie.

Opublikowano

Już myślałem że net się z*ebał po 10 testowych dniach... Tak, też mam lagi, nie takie jak zwykle, tylko straszne opóźnienie gry, to znaczy np. przy reloadzie czasem dźwięk się nie zgadza z obrazem, czy też zdarza mi się pociągnąć kogoś serią, kiedy on ucieka za ścianę, i kiedy myślę, że mi uciekł, dostaję info że padł. Jakąś sekundę po zakończeniu serii. Czasem dostaję strasznego klatkowania i muszę wyjść z serwera. Jest tak od wczoraj, mniej więcej godzina 16 - 17.

A, i strasznie mnie wkurzał wczoraj gość z L85... zwykle mam czas np. się schylić przy pełnym hp i przeżyć, a wczoraj cisnął wszystkich - w tym mnie - i praktycznie nie było kiedy zareagować, gdy strzelał.

PS. U mnie później wyświetlają się znaczniki nad wrogami, przez co często strzelam do swoich. Coś jest nie tak.

Chyba odłożę testy ubrań na później.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Już myślałem że net się z*ebał po 10 testowych dniach... Tak, też mam lagi, nie takie jak zwykle, tylko straszne opóźnienie gry, to znaczy np. przy reloadzie czasem dźwięk się nie zgadza z obrazem, czy też zdarza mi się pociągnąć kogoś serią, kiedy on ucieka za ścianę, i kiedy myślę, że mi uciekł, dostaję info że padł. Jakąś sekundę po zakończeniu serii. Czasem dostaję strasznego klatkowania i muszę wyjść z serwera. Jest tak od wczoraj, mniej więcej godzina 16 - 17.

A, i strasznie mnie wkurzał wczoraj gość z L85... zwykle mam czas np. się schylić przy pełnym hp i przeżyć, a wczoraj cisnął wszystkich - w tym mnie - i praktycznie nie było kiedy zareagować, gdy strzelał.

PS. U mnie później wyświetlają się znaczniki nad wrogami, przez co często strzelam do swoich. Coś jest nie tak.

Chyba odłożę testy ubrań na później.

Otóż to dobrze to wszystko ująłeś czasem mam tak biegnę sobie widzę nick na niebiesko,ale zaraz po chwili polowe życia i nagły ded,bo okazuje się,że to był wróg.

Ogólnie to ja klatkowania nie mam,że to jakiś dziwne przecięcie tylko właśnie to spowolnienie dziwne i tak jak w/w obraz się nie zgadza z dźwiękiem.

Mi to czasem nie działa skan satelitarny wciskam klawisz i nie reaguje,a co jeszcze dziwniejsze i wkurwiające u mnie to niby pokazuje,że mam amunicje np.47/120 i po chwili samo mi przeładowuje tyle,że ja klawisza do przeładowania to ja nie wciskałem heh.

I tutaj szturmowcy stali się bardziej ponad normę,ale mało kto wie o co kaman i większość odrazu tego typu rzeczy bierze za hacki.

3dni temu zawsze miałem szanse z Famasem,bo nie powiem czasami użyłem adrenaliny (w końcu trzeba zużyć gdyż się ich nazbierało) a tu ciach i po tobie i adrenalina nie pomaga,ba nawet jak nie używałem kamizelki tak teraz z kamizelką jest ciężko.

Myśle,że o tym raczej Ea nie wie o tym błędzie może jutro coś się naprawi przy restartach.

Opublikowano

No właśnie, jeszcze niechciany reload. Zwykle zdarzało mi się to raz na jakiś czas, głównie na snajperze, a wczoraj miałem tak kilka czy kilkanaście razy u inżyniera. A co jeszcze bardziej wkurzające - w RPGu. Chcę strzelić w czołg, ładnie celuję, naciskam... a ten podnosi RPGa i ładuje pocisk. Parę razy miałem dziwny błąd, też przy RPGu, i po wystrzeleniu widziałem obok siebie dwa ślady, tak jakbym dwoma pociskami strzelił.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

No ja jakims cudem zrobilem range kill 601 -,- Takie lagi ze strzelilem w kolesia ale go nie zabilo, on zabil mnie i ja sie zrespilem to range kill 601 ;p Kick z serwa i ****** . :)

Opublikowano

Tsa 28lvl z mg3 latają i w sekunde ściągają.

do tego czasem te zabicia po odrodzeniu.

Wgl wnerwia mnie to, że jak np popełnię samobójstwo, to pokazuje mi się, że jakiś koleś mnie zabił.

Sreasy nie ogarnia, bo jest zbyt zajęte heroes...

436951440626370320491.png

Opublikowano

Tsa 28lvl z mg3 latają i w sekunde ściągają.

do tego czasem te zabicia po odrodzeniu.

Wgl wnerwia mnie to, że jak np popełnię samobójstwo, to pokazuje mi się, że jakiś koleś mnie zabił.

Sreasy nie ogarnia, bo jest zbyt zajęte heroes...

A wiesz dlaczego się zajmują heroes, a nie bfp4f ?

Opublikowano

@MackoG33 z tego co mi wiadomo jak wypowiadał się jeden developer to
była gadka,że Heroes to wczesna wersja gry,która potrzebuje rozwoju i
jak zwykle gadka,że nie mają dużego teamu/składu ludzi.

No
dobra ja to rozumiem,ale jak już za coś się biorą to niech robią to
przynajmniej po równo,ale po co nie ma to tak jak klepać dodatki na sell
tyle,że ile to już można niech dodadzą te nowe bronie,która była mowa w
ankietach,a nie robią z człowieka zapchajdziure i niech się zaangażują
jeśli gra działa nie poprawnie na której nie da się grać przyzwoicie nie
mówiąc już o innych bugfixach.

A jeśli mówiąć o Heroes to ta gra wcale mi się nie podoba wolę Bf'kaPlay4free

Opublikowano

Brak płynności gry może wynikać nie tyle osobistymi lagami, so również rodzajami servera. Są te lepsze i gorsze, niektórzy wolą kupować 2-3 serwy za równowartość 1-2 dobrych serwów, cała polityka, aby mieć więcej graczy do klanów, czy na różne fora. Jednak porządne polskie i zagraniczne klany mają w miare ogarnięte serwery i można spokojnie pograć na wysokim poziomie bez lagów. ;)

Opublikowano

No właśnie, jeszcze niechciany reload. Zwykle zdarzało mi się to raz na jakiś czas, głównie na snajperze, a wczoraj miałem tak kilka czy kilkanaście razy u inżyniera. A co jeszcze bardziej wkurzające - w RPGu. Chcę strzelić w czołg, ładnie celuję, naciskam... a ten podnosi RPGa i ładuje pocisk. Parę razy miałem dziwny błąd, też przy RPGu, i po wystrzeleniu widziałem obok siebie dwa ślady, tak jakbym dwoma pociskami strzelił.

Ja to już dawno miałem, bardzo wkurzające, cieszysz się że rozwalisz czołg a ten sobie ładuje obok czołgu, choć mam załadowany pocisk... Nerwy biorą.. Tylko na mechaniku mi się to zdarza ;)

Opublikowano

Sorry bardzo,ale to się dzieje na wszystkich serwach z Europy ,bo na inne to się nie pcham i większość niby pingi są małe.Tyle,że coś jest nie tak.

I jak widać mało kto dostrzega różnice zazwyczaj tylko nasiliło się teraz wyzywanie od cheaterów/aimbotów,bo niestety,ale czasami to tak wygląda jakby ktoś miał tego aima tylko tak w rzeczywistości to nie jest.

Opublikowano

No i już ja odzyskałem stabilność czyli już mi nie przeładuje amunicji wtedy kiedy nie trzeba mam już przewagę nad innymi , moja amunicja nie idzie już z opóźnieniem.Musiałem niestety zmienić broń z Qbb na mg36 i od teraz w końcu mniej dedam,a więcej zabijam.Teraz jak stanąłem z kolesiem moje mg36 vs Qbb to tylko było słychać jak napierdala amunicja a mało mi robiło ze 110 hp zjechał mi do 54 i byłem w stanie szybko zareagować i go zdjąłem nie wiem co się stało,ale Qbb zasłabło.

Opublikowano

BF3 czy play4free to kasodajna gra twórców nie obchodzi komfort gry ważne że mają kasę a kij z cheaterami i z bugami które niby co update naprawiają.Ponoć tak samo z 3 ludzie robią tematy po 1000postow+ twórcy i tak to mają w dupie....

Opublikowano

Czytałem sobie forum: Battlefield Play4Free/ bug reporting/ Game bugs / fix these problems now please

Ludzie z bfp4f widzą już co się dzieje:

1. BALANCE THE WEAPONS PLEASE!
too many times have i been killed by a noob who is either using a famas, g53, deagle or mg36.

2. FIX THE SOUND!
every time i am hearing my teammates calling for things from far away. please just restore it to the way it was before.

3.LAG!
every time action picks up in the game, lagging starts to occur. it is very annoying.

These are my three main issues in the game. so developers it would be greatly appreciated if you could work on these problems immediately!

Jeżeli ktoś nie wie co tutaj pisze, skopiować sobie i wkleić do tłumacz google, tak jak ja.

Opublikowano

na szczęście długo jeszcze się nie będę męczył na tym 4f, tylko po prostu kupie bf4, nawet premium.

Taniej mnie wyjdzie, niż ta "darmowa" gierka i o bf4 nie muszę się bać, że to oleją bo nie ma takiej opcji.

436951440626370320491.png

Opublikowano

A ja chyba ściągnę Battlefield Bad company 2 i sobie zagram. Albo przejdę Call of duty Modern Warfare, to są gry jeszcze dobre, A nie te jebane naciągacze.

Wiecie co zrobię ? Kupię ten pakiet Famas + nemesis jutro, i KONIEC! Koniec kurwa, więcej nic nie kupuje w bfp4f, L85A2 kupie za credity, mam już 54.000 a mam 23 lvl. I se pogram bez płacenia tym żebrakom pierdolonym, bo oni mają bfh i bfp4f w dupie, zrobili to dlatego żeby Kase Doić, a ja już ani grosza nie dam. Jutro ostatnie 7 zł dostaną od mnie.

Pogram trochę i kasuje to gówno, może na wakacjach dopiero odpalę, póki co muszę przejść Gothic 1, i zagrać sobie w starego dobrego CS'a ...

EDIT: Jak sobie przeliczyłem przed chwilą, wydałem 24300 funds, 10500 na bfh, i reszta na bfp4f, czyli około 50 zł. 50 zł dałem im za darmo, pomyśleć ... ehh... żal mi siebie że dałem się oszukać za taka stertę gówna..

Opublikowano

No i już ja odzyskałem stabilność czyli już mi nie przeładuje amunicji wtedy kiedy nie trzeba mam już przewagę nad innymi , moja amunicja nie idzie już z opóźnieniem.Musiałem niestety zmienić broń z Qbb na mg36 i od teraz w końcu mniej dedam,a więcej zabijam.Teraz jak stanąłem z kolesiem moje mg36 vs Qbb to tylko było słychać jak napierdala amunicja a mało mi robiło ze 110 hp zjechał mi do 54 i byłem w stanie szybko zareagować i go zdjąłem nie wiem co się stało,ale Qbb zasłabło.

Nic nie znerfili, po prostu możesz mieć gorszy dzień, zrobic sobie przerwę od tej broni lub grać czymś innym.

Qbb trzeba nieustannie ćwiczyć, u mni to była masakra jak przez miesiąc wbijałem dwie inne klasy i wróciłem o kubka.

Panowie, Wy się chwalicie, czy żalicie z tymi grami ? :)

Opublikowano

A ja chyba ściągnę Battlefield Bad company 2 i sobie zagram. Albo przejdę Call of duty Modern Warfare, to są gry jeszcze dobre, A nie te jebane naciągacze.

Wiecie co zrobię ? Kupię ten pakiet Famas + nemesis jutro, i KONIEC! Koniec kurwa, więcej nic nie kupuje w bfp4f, L85A2 kupie za credity, mam już 54.000 a mam 23 lvl. I se pogram bez płacenia tym żebrakom pierdolonym, bo oni mają bfh i bfp4f w dupie, zrobili to dlatego żeby Kase Doić, a ja już ani grosza nie dam. Jutro ostatnie 7 zł dostaną od mnie.

Pogram trochę i kasuje to gówno, może na wakacjach dopiero odpalę, póki co muszę przejść Gothic 1, i zagrać sobie w starego dobrego CS'a ...

EDIT: Jak sobie przeliczyłem przed chwilą, wydałem 24300 funds, 10500 na bfh, i reszta na bfp4f, czyli około 50 zł. 50 zł dałem im za darmo, pomyśleć ... ehh... żal mi siebie że dałem się oszukać za taka stertę gówna..

willy-wonka-wilder-300x300.jpg

Na cholere to nam mówisz ;__;? Ja wydałem na grę około hmm ze 70 zł mimo, że mam Recona 17 LVL i Mechanika 11...

I nie płacze. Kupię sobie BF 4 Premium jak nowy komp będzie to od czasu do czasu pogram w BF P4F ...

GNLS-Soxic.png

Opublikowano

Nic nie znerfili, po prostu możesz mieć gorszy dzień, zrobic sobie przerwę od tej broni lub grać czymś innym.

Qbb trzeba nieustannie ćwiczyć, u mni to była masakra jak przez miesiąc wbijałem dwie inne klasy i wróciłem o kubka.

Panowie, Wy się chwalicie, czy żalicie z tymi grami ? :)

No już mnie to nie trzeba pouczać swoje wiem i znam swoje możliwości i wiem ile potrafię wyciągać i niestety,ale coś im się zwaliło i nie żadne żale czy chwalenie tylko stwierdzenie faktu,że coś spierdzielili.

I nie mów,że nic bo ogólnie dopiero napływają skargi do supportu,a w grze po kolei są ludzie wyzywani od aimów,bo tak to teraz wszystko wygląda .A gdy grasz innymi broniami gdzie były wyśmienite i nagle bach 2 dni w broniach robi się jakiś bug.No i niestety,ale co ja mam ćwiczyć ?? mam powiedzieć do broni nie przeładowywuj się bo masz przecież pełny magazynek ?! dobre sobie żarty...

Opublikowano

Najgorzej się odnaleźć w tym lagowaniu, gdy dużo się expi lotnictwem, tam nieraz wystarczy malusieńka ścinka i cały manewr do d a nierzadko kończy się dedem. Nie wiem czy u innych też tak jest ale u mnie niemal zawsze gdy odpalę grę pierwszy raz i wejdę na jakikolwiek serwer to po chwili i ogromnej ścinie wywala mnie, później zazwyczaj nie ma już problemów, chociaż nieraz są takie dni, że nie idzie wcale grać. Gdy gram w Bad Company 2 sytuacja z wywalaniem nigdy nie ma miejsca i powinien wyjść jakiś update w końcu co by to poprawił. Natomiast co do wydawania kasy na tą grę to myślę, że najlepiej zamiast tego orżnąć ile się da ze sponsor pay i kupić jakąś porządną broń, ja na inżynierze kupiłem sobie mp7, wcześniej wylosowałem wwz bez ograniczeń i expi się wyśmienicie, a zawsze można czasowo dokupywać lufy i inne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...