Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Serwer HARDCORE - co i jak?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Z dniem dzisiejszym postanowiłem rozpocząć pracę nad serwerem Hardcore. Byłby to pierwszy tego typu serwer w mojej karierze z minecraft, więc chciałbym prosić o porady oraz propozycje na temat takiego serwera.

Kilka razy grałem na tego typu serwerach, lecz wydaje mi się, że nie były to prawdziwe "hardcore". Otóż myślę, że na tego typu serwerze obowiązują zasady typu survival - brak teleportów, nawet /spawn do tego owy spawn małej wielkości bez jakiś ender chestów, czy sklepów.

Rozważam także nad pluginem do rankingu pvp (poziom pvp obok nicku na chacie) z najlepszymi graczami na www + smsshop i ogarnięta graficznie (js+css) strona startowa.

Co myślicie na ten temat, jak powinien wyglądać serwer hardcore na jakim chcielibyście grać i się bawić? Czekam na propozycje :D

Opublikowano

Ja ci proponuje zrobić serwer Hardcore RPG bo zwykłe hardcory są,a nie serwer RPG Hardcore jeszcze nie ma więc proponuje zrobić Ci coś nowego na którym by bardzo dużo osób grało.

Jeśli pomogłem to daj "Lubię to", bardzo mnie to zachęca do dalszej pracy :)

1367352043-U384748.png

Opublikowano

Niestety RPG odpada, nie ma pod to jakiś konkretnych pluginów a żebyśmy się ze wszystkim uwinęli to przejdzie połowa najlepszego sezonu koło nosa.

Raczej myślimy o takim zupełnym hardcore bez teleportacji jak na innych serwerach, ponieważ jeszcze się z takim nie spotkałem, chciałbym spróbować. Co o tym myślicie?

Chodzi tu jedynie o początkowe stadium serwera, jeśli tego typu serwer spodoba się innym (czego pewny nie jestem) to w międzyczasie będziemy go rozwijać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...