Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem/Pytanie]Nadmiar picia mleka.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziennie powinniśmy wypijać około dwóch szklanek mleka. Mleko jest źródłem protein, z tych białek zbudowane są mięśnie, ścięgna, włosy, skóra oraz paznokcie. Myślę, że jest to zdrowe, ale czy nadmiar picia szkodzi? Mleko jest również nasycone kwasem tłuszczowym oraz cholesterolem, tak więc w nadmiernych ilościach może doprowadzić do miażdżycy, powtarzam, w nadmiernych ilościach. Aby do tego nie doprowadzić pić dziennie 2-3 szklanki mleka, bo najwidoczniej wodę lub inne napoje zamieniłeś na mleko, chyba, że jeszcze prócz tego pijesz coś innego. Cóż pij ale z umiarem. :)

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

Czy według was, pije za dużo mleka ? Czy organizm tego potrzebuje ?

Wczoraj wypiłem aż 5 litrów dziś kolejne 3 ;/

Moim skromnym zdaniem troszku za dużo tego mleczka. Musisz ograniczyć jego spożywanie do mniejszych ilości, bo wszystko, co w nadmiarze się stosuje po prostu szkodzi. :P Jeżeli tak przepadasz za mlekiem może pij sobie bawarkę (herbata z mlekiem), albo jakąś czekoladę. ;x

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że nie pijesz mleko. To "coś" w sklepach z kartonów w życiu krowy nie widziało. Tyle samo chemicznego gówna co we wszystkim co teraz w sklepach jest. 5 litrów takiego "mleka" dziennie to jest o 5 litrów za dużo. Jak już tak lubisz, to wypij kilka szklanek i tyle. Zamiast tego napij się herbaty, zrób sobie kompot z owoców.

Opublikowano

Ja nie piję mleka ze sklepu lecz prosto od krowy bo sąsiad 1km ode mnie mieszka i co dzień przywozi mleko..

Jak zmniejszę dawkę do 1Litra będzie okej ?

1369757665-U932691.png

WUT?

Opublikowano

Pij mleko - będziesz wielki.

Jak pijesz je prosto od krowy to Ci zazdroszczę, ale litr dziennie to będzie okej. ;)

Jak pięć litrów to faktycznie troszkę za dużo.

dwDSnZq.png

by @Miyoshi

Opublikowano

Ja nie piję mleka ze sklepu lecz prosto od krowy bo sąsiad 1km ode mnie mieszka i co dzień przywozi mleko..

Jak zmniejszę dawkę do 1Litra będzie okej ?

Wyślesz mi litr pocztą? ;D

Pewnie że starczy :P Sam pije około 2 szklani dziennie.

Opublikowano

Pij mleko - będziesz wielki.

Jak pijesz je prosto od krowy to Ci zazdroszczę, ale litr dziennie to będzie okej. ;)

Jak pięć litrów to faktycznie troszkę za dużo.

Dobra czyli dawkę zmniejszę do 1litra dżinnie..

Kiedyś was nie zaproszę na piwo lecz na mleko od krowy xD

1369757665-U932691.png

WUT?

Opublikowano

Więc tak...

Mleko ~ Okłamują nas, że niby rośniemy... wcale nie : )

Mleko, tak zimne na surowo jest dobre, ale mleko gotowane jest o wiele, wiele lepsze ; )

Ja zawszę przed snem piję szklankę mleka bo mi się lepiej zasypia... nie wiem czemu ;>

Mleko jest zdrowe, ale jak wszystko w umiarze.

Mówcie mi ProRiduŚ.

xD

Opublikowano

Czy mleko jest zdrowe bym spekulował. W każdym razie nie jestem cielakiem, aby pić mleko od krowy przeznaczone dla niego.

Od siebie polecam zamiennik - ryżowe (tylko z dobrym składem, gdyż jest kilka pełnych chemii).

1567846744.png
Opublikowano

Nawet jakby to nie było mleko to i tak już dużo- dorosły człowiek powinien wypijać ok. 1,5 litra płynów dziennie.

Ogranicz trochę mleko bo wszystko jest dobre ale w odpowiednich ilościach.

Zmieniłem upodobania... Pomogłem ? - Lubię To !

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%,

które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Opublikowano

Mleko, tak zimne na surowo jest dobre, ale mleko gotowane jest o wiele, wiele lepsze ; )

Podczas gotowania wytracają się minerały oraz mikroelementy.

Nie pij tak dużo. Oczywiście białko, będą bicki :D, ale to jest też tłuszcz. Poza tym możesz nabawić się nietolerancji laktozy, jak ja - nie mogę pić za dużo mleka oraz nie mogę żadnych produktów mlecznych przyjmować rano. Wystarczy plasterek sera, kanapka z nutellą i już mi jest niedobrze. Ale skoro już tyle pijesz to ćwicz ciało, żeby białko się wiesz, nie marnowało ;)

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dostaniesz sraki jak ja.

Dostałem coś w stylu uczulenia, sram po mleku, jogurtach, kefirach i innych wcześniej wymienionych podobnych produktach .

NIE WARTO.

:makka: DajGrzdyla - s.56 Diumar  <3  <3

808911489533930136490.jpeg

Opublikowano

Lekka przesada ;D Owszem mleko z tego co wiem zawiera wapń i jest dobre na kości no, ale bez przesady ;D

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

ja też pije mleko i pakuje mam mieśnie jak łuda żaby , ale tyle mleka nie wiem czy to dobrze pić w pizdu bedziesz spasły bo w mleku jest tłuszcz :P

/zakaz handlu

Opublikowano

Ja nie wiem jak można pić mleko :P To znaczy mój starszy brat uwielbia pić ale ja mleko tylko i wyłącznie z płatkami na śniadanie/kolacje bo inaczej mnie mdli :D

A nadmiar z tego co wiem to szkodzi, a zwłaszcza w finansach - rodzice nie wyrobią i krowy XDD

Opublikowano

Jak dla mnie bardzo źle... bo mleko wypłukuje wapń z kości.

Nie wiem czy to dla żartów czy nie ... ale mleko zawiera wapń -.- , jak będziesz pił za dużo to po prostu przytyjesz.

Admin Cienia
Opublikowano

Po mleku nie będziesz miał większego :> REKLAMY TO MANIPULACJA

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Ja piłem po 3-4 kartony dziennie i nic mi sie nie zmieniło, ale nie wiem jak ty, ja ma bdb przemianę materii.

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...