Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Czy trudno ogarnąć Sorake ?

FastFlash

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam do Was pytanie, trudno ogąrnąć Sorake ? - mam do niej build a jak patrzyłem na info o niej to jest chyba srednia do ogarnięcia, prosze o odpowiedzi! :>

Opublikowano

Według mnie trudno ogarnąc jesli chcesz być bardzo dobrą,nie feedująca Soraką

Ja myśle ze każdego supporta trudno ogarnąć potrzeba troche więcej skilla niż gra mid czy top.

Ale nie zniechęcaj sie kupuj/graj dobra soraka to skarb ;)

Opublikowano

Nie ten champion kolego ;) Soraka - Healowanie,Odnawianie Many + Silence

w 100% nie nadaje sie na tanka tylko i wyłacznie bot support

Opublikowano

Każdą postać można budować pod tanka, widziałem nawet Ashe tank..

Pod Sorakę z tankowych itemów to Runiczny Bulwark, czy Solari. Resztę raczej supportowe itemy (w sumie Bulwark i Solari też są itemami supportowymi)

@topic

imho Soraka jest średnim supportem, brakuje jej jakiegoś mocnego CC, gdzie większość supportów już ma stuna czy coś, dlatego wg mnie jest trudna. Trzeba liczyć na ganki junglera, a samemu z adc lasthitować i się bronić, ewentualnie próbować harrasować i outfarmić wroga.

Opublikowano

No musisz ogarnąć combo u soraki, ma dużego bursta. Rób ją pod AD i graj rankedy.

Kupuj Moc Trójcy i dużo wardów

Opublikowano

Lol up ???? Soraka nie pod tank ale tak aby wejść w tf i z q zniekszyc każdemu magic res do zera itp

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

To sie kolega musiał pomylić, da sie zmienić nazwe tematu by nierobić zbędnego ?

kolega się nie pomylił tylko cię zrobił w chuja

1330007971-U359964.png

Opublikowano

Soraka musi byc tankowa w koncowej fazie gry by mogla wejsc w srodek tf'a i spamowac ze swojego q, dajac jeszcze ze swoich itemkow wartosci calemu teamowi + dodatkowo chronic adc co tez nie jest latwe. Soraka musi tez miec full obnizonego cd'ka na skille(40%) by skille sie szybciej regenerowaly.

Na lini ciezej ja ogarnac niz w late, poniewaz jezeli grasz soraka to pewne jest to ze albo przegracie bota albo go zremisujecie, bo soraka ma taki heal ze dosyc ciezko zabic jej adc.

sstwc.jpg

Opublikowano

soraka to tez bardzo dobry adc. w late banany op. ale supportem jest tylko

dobrym dla paru adc ktorym mane wpier... jak porabane np ashe

Szczeże to jeszcze nie widziałem soraki adc, nie wiem czy to dobry

pomysł, ale zainstpirowałeś mnie do tego żeby dzisiaj to sprawdzić na

botkach ;D

@Topic...

W meczach ranked i normal 5v5 sprawdza się bardziej jako support, ale na mapie ARAM jako support jest do niczego. Na ARAM lecisz full AP i maxujesz "Q", ja ostatnio grałem soraką na Aram full AP i po zakończonym meczu miałem staty 35:5:49 z tego 3 zgony byłe celowe żeby wrócić i kupić itemki ;D

W razie pytać wal śmiało ;D

cualquiera que me pueda ganar en la carretera

Opublikowano

Siemka, mam do Was pytanie, trudno ogąrnąć Sorake ? - mam do niej build a jak patrzyłem na info o niej to jest chyba srednia do ogarnięcia, prosze o odpowiedzi! :>

Stoisz za adc i dajesz mu w kółko manę i go leczysz. Jeżeli wysuniesz się za bardzo przed niego to taki dla przykładu thresh, leona, blitz załatwią Ci 100% śmierć.

Osobiście preferuję bardziej agresywną sorakę. Maxujesz starcall i robisz itemy ap/support. Bardzo dobrze sprawdza się na linii i nie jest takim popychadłem jak zwykła soraka, bo ta potrafi oddać ;)

W late nawet mi się udawało nią adc zabić. Chciałbym widzieć wtedy miny przeciwników ^^

2QBkjd.jpg

Osiągnięcia:

ESL 3on3:
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #106 (21.08.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 August Month Final (28.08.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #107 (04.09.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #109 (18.09.14)
# 4th Place LoL Go4LoL Poland 3on3 September Month Final (2.09.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #111 (07.10.14)
# 1st Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #112 (14.10.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #113 (21.10.14)

VoidLeague 3on3:
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #30 East (30.08.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #31 East (06.09.14)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #32 East (13.09.14)
# 4th Place VoidLeague 3on3 TT #33 East (20.09.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #34 East (27.09.14)
# 3rd Place VoidLeague 3on3 TT #35 East (04.10.2014)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #36 East (11.10.14)

ESCsportcup 3on3:
# 1st Place ESC Cup4Fun #4 (21.09.14)
# 1st Place ESC Cup4Fun3on3 #6 (19.10.14)

Opublikowano

Szczeże to jeszcze nie widziałem soraki adc, nie wiem czy to dobry

pomysł, ale zainstpirowałeś mnie do tego żeby dzisiaj to sprawdzić na

botkach ;D

@Topic...

W meczach ranked i normal 5v5 sprawdza się bardziej jako support, ale na mapie ARAM jako support jest do niczego. Na ARAM lecisz full AP i maxujesz "Q", ja ostatnio grałem soraką na Aram full AP i po zakończonym meczu miałem staty 35:5:49 z tego 3 zgony byłe celowe żeby wrócić i kupić itemki ;D

W razie pytać wal śmiało ;D

na aramie lepiej maksowac E gdyz uciszenie + duzy dmg potem dopiero Q

mowie Ci zagraj adc soraka spisuje sie fajnie ;P tylko widomo pamietaj o papierowatości ;p

gralem 3 dni temu rankeda soraka ad i mialem 29/4/12

Opublikowano

Soraka ciężka postacią? Poważnie?

Chyba najłatwiejsze support, wystarczy trzymać sie tak by nie obrywac od wrogiego adc/supp i leczyć/odnawiać mane naszemu adc. Oczywiście wardy tez sie przydadzą. Nie wiem kto tu pisał, ze cieżko być Soraka która nie pada... Posiadając 2heale (w tym jeden dodaje armor) do tego silence oraz (zazwyczaj) flash faktycznie łatwo paść.. Oczywiście bez hp/armora/mr będzie łatwym celem (jak zreszta każdy champ.)

@edit:

Świetne porady.. Soraka w adc.. Polecam zignorować takich. Soraka nie jest dobrym adc czy tankiem (hp trochę jej sie przyda, ale wystarcza itemki dla supp. Nie musisz składać warmoga czy innych itemkow typowych dla tanka. Co do adc to żaden z jej skilli nie ma przelicznika z ad do tego brak stuna.Tyle chyba wystarczy)

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

Soraka to tylko ADC nie żaden support, ludzie ogarnijcie się.

Ma sajlensa, dwa leczenia, banany. Zrobiona pod AD bardzo kosi lecz ciężko ją ogarnąć, to jeden z najtrudniejszych czempuw w grze.

Opublikowano

Juz wiem czemu 90% mpc siedzi w brązie/silverze.

Soraka jest supportem i tylko supportem w dodaku jest squishy supportem czyli nie budujemy jej pod tanka, mainujac supporty na platynie naprawde zaufajcie moim slowom... Standardowy build na supporta typu raka jest > sightstone > locket > shurelya/bulwark.

Jej combo zaczynasz od Q > E > Q > Q > Q > E ... Skupiasz sie na pilnowaniu ADC, zycie Twojego adc jest wazniejsze od Twojego i zapewnianie mu wizji tribush/dragon/lane bush.

Btw. Na brązie mozna pograc Soraką adc i wycarrowac gre bo tam graja warzywa, marchewki przyrośniete do linii... Soraka jako adc nie sprawdza sie w mecie bo sa postacie lepsze do tego ... Na normalach czemu nie mozna sobie potrollowac wkoncu jej range jest taki jak Vayne z aa (550), ale na rankedach lepiej trzymac sie ustalonych norm.

3KIpGJ1.gif

Opublikowano

Każdą postać można budować pod tanka, widziałem nawet Ashe tank..

Pod Sorakę z tankowych itemów to Runiczny Bulwark, czy Solari. Resztę raczej supportowe itemy (w sumie Bulwark i Solari też są itemami supportowymi)

Oczywiste jest ze każdą postać można budować pod tanka przeciez żaden champion nie ma ograniczeń co do kupowania itemów...

Tylko jaki jest sens skoro można picknąc przykładowo Volibeara który bedzie 3 x lepszym tankiem od soraki...

To samo sie tyczy Soraki jako ADC

Co do rankedów to w takie rzeczy soraką sie można bawić jak masz zajebisty ranked team

Opublikowano

Juz wiem czemu 90% mpc siedzi w brązie/silverze.

Soraka jest supportem i tylko supportem w dodaku jest squishy supportem czyli nie budujemy jej pod tanka, mainujac supporty na platynie naprawde zaufajcie moim slowom... Standardowy build na supporta typu raka jest > sightstone > locket > shurelya/bulwark.

Jej combo zaczynasz od Q > E > Q > Q > Q > E ... Skupiasz sie na pilnowaniu ADC, zycie Twojego adc jest wazniejsze od Twojego i zapewnianie mu wizji tribush/dragon/lane bush.

Btw. Na brązie mozna pograc Soraką adc i wycarrowac gre bo tam graja warzywa, marchewki przyrośniete do linii... Soraka jako adc nie sprawdza sie w mecie bo sa postacie lepsze do tego ... Na normalach czemu nie mozna sobie potrollowac wkoncu jej range jest taki jak Vayne z aa (550), ale na rankedach lepiej trzymac sie ustalonych norm.

sadzisz ze budujac sorake pod ad trzeba siedziec w brazie? jestem w gold 1 i czesto gram soraka ad jest to trudna postac na taka role ale dzieki sajlensowi duzo dziala na linii :)

Opublikowano

On z was robi sb tzw. " JAJA " powstał dziś temat o treści " Czy łatwo jest ogarnąć Jayca " i teraz robią sb troll tematy , nie ma co się wysilać na takich ludzi i opisywać im postać.

// Żeby nie dostaćwarna .

Soraka to support

- Heal

- Mana

- Silence

Tyle ogarnąć o.O.

@UP

" SAJLENSOWI " I wszystko jasne xDDD

M%C3%B6nastic_eune_64_1_logo.png

Opublikowano

No to teras ja śę wypowjem, a wjenc mojim zdaniem Soraka jest najlepsza w drzungli. Kupójeż butki na prentkość ataku i pjęć razy kryształowom fjolkę. A puźnjej marz staty 50/0. Polecam z Bronzu VI.

Po edyći:

A w puźnei gże to szpamójesz óltem i robirz pjenć trópuw.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...