Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] KONKURS! Stwórz grafikę / krótki tekst promujący grę Cabal Online.

Naiko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Bo o grafice napisałeś/aś, że tam max 400x200px a co do tekstu to są jakieś ograniczenia? (Nie wiem czy niedopatrzenie jakieś czy po prostu nie ma limitu znaków, zdań itp.)

2. Jak ktoś nie ma % a wygra to będzie można użyć tego na przyszłość, czy nie?

P.S

Jaką czcionką są wykonane napisy? :D

1373821288-U865823.png

Zrób dla mnie sygnaturę i zdobądź 20 Lubię To!

[sygnatura] Ravin.

Opublikowano

1. Kilka zdań :) Specjalnie nie narzuciłam limitu, bo to może wyjść różnie. Może być (orientacyjnie) będzie 4-6 średnio rozbudowanych zdań. Nic się nie stanie, gdy będzie 7. Najważniejszym jest, by tekst miał sens i trzymał się kupy :P

2. Nie. Nie ma opcji "talonu na %". Ściągane jest jedynie to, co w chwili wygranej widnieje na pasku ostrzeżeń.

PS Musiałabym spytać grafika czy zechce wyjawić ^^

#don't care

Opublikowano

W tekscie chodzi tylko o tak jakby hmm cośw stylu "tylko to się liczy"

Jedno zdanie jakby promujące, o grze?

@down

Dzięki, źle przeczytałem :)

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

W tekscie chodzi tylko o tak jakby hmm cośw stylu "tylko to się liczy"

Jedno zdanie jakby promujące, o grze?

Nie jedno zdanie a kilka :P W tekście chodzi głównie o to, by dobrze opisać grę i zrobić to w zachęcający do grania sposób. Po prostu należy wyciągnąć z Cabala to, co najlepsze.

PS edytowałam treść konkursu, by nie było żadnych nieporozumień, dodając orientacyjną ilość zdań, z których może składać się tekst. Nie jest to sztywna granica - jak będzie świetny, czterozdaniowy tekst, to również nic się nie stanie :)

Kategoria druga: tekst. Tutaj uczestnik musi wykazać się swoimi zdolnościami językowymi. Zadaniem jest sporządzenie kilkuzdaniowego tekstu (około 5-6 zdań), który najlepiej odda sens i klimat gry oraz zachęci ludzi do sięgnięcia po Cabala. Krótko mówiąc - stwórz reklamę, chwytliwą minirecenzję. Liczy się kreatywność ;)

#don't care

Opublikowano

Mozna wykonac jedna prace, wiec potencjalna edycja nie wchodzi w gre, gdyz w ten sposob mozliwa by byla np. zmiana tekstu po przeczytaniu pracy innego uczestnika. Jesli jednak chodzi o nieznaczna, kosmetyczna edycje (typu literowka lub znak interpunkcyjny), to mozna poprosic mnie o to i ja tej edycji dokonam wlasnorecznie - zeby potem nie bylo niedomowien :)

#don't care

Opublikowano

Liczy się pierwsze zgłoszenie, dopuszczalne są poprawki naniesione przez edycję moderatora po uprzednim zaakceptowaniu ich. Należy skontaktować się z moderatorem działu.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Drodzy uczestniczy, bardzo Was proszę o dostosowywanie się do narzuconych wytycznych. Nie chcę być zmuszona Was dyskwalifikować, bo szkoda na to Waszej pracy i wysiłku.
Wszystkie najważniejsze wymogi dot. zarówno grafiki, jak i tekstu zostały przeze mnie w temacie konkursowym wyboldowane, podkreślone i zaznaczone kolorem, by rzucały się w oczy.

W tym temacie została już również podniesiona kwestia edycji opublikowanych postów konkursowych. Od chwili obecnej wprowadzam bezwarunkowy zakaz samodzielnej edycji postów, by wykluczyć ewentualne "bezprawne manewry i oszustwa". Dotychczasowe edycje są dopuszczone, ponieważ znam zawartość postów sprzed jej dokonania. Niestety muszę to ograniczyć dla dobra sprawy.
Dodano do regulaminu konkursu:

3a. Istnieje bezwzględny zakaz samodzielnego dokonywania edycji konkursowego posta. Jeśli chcesz dokonać nieznacznej jego korekty, skontaktuj się z moderatorem działu, a moderator rozstrzygnie czy edycja może zostać wprowadzona.

#don't care

Opublikowano

Czy jeśli chodzi o grafike to napis "Cabal online" musi być? Czy mogę jeszcze dodać coś itp.

I czy napis Cabal online mogę np. wyciąć z internetu i dodać do pracy(później ozdobić itp.) czy muszę go sam wykonać

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Napis koniecznie musi byc Twoj wlasny. Jest to najwazniejszy element pracy. Moze byc sam napis, moze byc napis + inne elementy. To zalezy od Twojej inwencji tworczej :) Ma byc ciekawie i estetycznie, a w jako sposob to osiagniesz, to juz Twoja wola.

#don't care

Opublikowano

Nie da rady zwiększyć wymiarów pracy graficznej? Taki mały rozmiar to w sumie nadaje się tylko i wyłącznie na sygnaturę i daje naprawdę bardzo mało pola do popisu ;-)

Przykładowo ktoś tworzy projekt bez tła, automatycznie wiąże się to z brakiem estetyczności bo niestety, albo postać z gry jest obcięta, albo bardzo malutka (200px wysokości).

Opublikowano

Bardzo bym chciala moc zwiekszyc dopuszczalne wymiary, bo zdaje sobie sprawe, ze nie ma tu wielkiego pola do popisu, ale niestety pozniejsze przeznaczenie praktyczne zwycieskiej pracy narzuca to ograniczenie. Nie udalo mi sie wynegocjowac wiekszych wymiarow :(

W sumie konkurs w czesci graficznej z zalozenia mial byc prosty. Tak na dobry poczatek, dla rozruszania dzialu. Nie musza byc to wymyslne cuda wianki a po prostu ladny, ozdobny napis. Mozna pomyslec w przyszlosci o bardziej zaawansowanym graficznie przedsiewzieciu ;)

#don't care

Opublikowano

up: coś pomiędzy, obrazek promujący dział i zawierający w sobie esencję gry ;)

I pamiętajcie o przezroczystym tle! :)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Proponuję, aby moderator sprawdzał każdą pracę czy nie jest plagiatowana, a następnie edytował post z ową pracą i dodał ,,Zaakceptowane" i dodał również iż on edytował ten post ;)

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...