Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czym i jak obrabiać filmiki.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema !

Mam zamiar robić kolejne filmiki lecz z takimi fajnymi przybliżeniami np. do DMG tak na chwile itd. to czym to się robi i jak ?

thx za pomoc, lajki będą ;)

albo jakieś efekty

program niech będzie darmowy w 100%

Opublikowano

A da sie nim przyblizac i dodawac np. Plomienie .

Czy trudno jest takie rzeczy robic??

Czy nim mozna nagrywac czy on jest tylko do efektowania itd.? Jak cos mam hypercama 2

sora za ort ale pisze z komy

Opublikowano

Nie znam się na tym ale podejrzewam że tak, dałoby radę dać takie płomienie czy cos, wkońcu ten program ma wiele możliwosci :)

Ten program jest tylko do obróbki filmów, nim nic nie nagrasz

A czy trudno, kilka filmów i nabierzesz wprawy

1371988330-U644589.jpg

Mentor | Moderator DarkOrbit | Postwriter | exModerator

Opublikowano

Adobe Premiere Pro, After Effects, Sony Vegas Pro ;)
ED: Muzykę z komputera musisz wstawić, ale jesli chodzi Ci tylko o muzę i pare na prawde prostych rzeczy typu miejscowe przyspieszanie, dźwięk czy wygasanie w okreslonym momencie możesz użyć nawet WMM, a na pewno jest prostszy w obsłudze :)

7yo9.png

Opublikowano

Jeśli o Vegasa chodzi to piosenkę przeciągasz poprostu na tę oś czasu znajdującą się na dole :) Z np pulpitu do Vegasa

1371988330-U644589.jpg

Mentor | Moderator DarkOrbit | Postwriter | exModerator

Opublikowano

Polecam ci CS(Camtasia Studio), prosty dobry programik do obróbki, masz chyba w nim trail na miesiac. :)

,,W WINIE PRAWDA W WODZIE ZDROWIE''

Opublikowano

Ja zaczynałem od Windows Movie Maker. Potem przerzuciłem się na Sony Vegasa i można na prawdę fajne filmiki w tym tworzyć. Na początku może wydawać się nieco trudny, jednak z filmiku na film nabierzesz wprawy.

Widziałem też filmiki obrabiane w Adobe After Effects i też polecam.

dwDSnZq.png

by @Miyoshi

Opublikowano

Ja zaczynałem od Windows Movie Maker. Potem przerzuciłem się na Sony Vegasa i można na prawdę fajne filmiki w tym tworzyć. Na początku może wydawać się nieco trudny, jednak z filmiku na film nabierzesz wprawy.

Widziałem też filmiki obrabiane w Adobe After Effects i też polecam.

To ja sobie pobiore ten windows movie maker bo ten link co podal kombass się instaluje itd. i trzeba podać nazwisko i nawet kod pocztowy - z doświadczenia ( nie mojego) od tak kodów poczt. nie biorą ;) no chyba że reklamy -.-:)

może i będzie lepiej jak zaczne od WMM

Opublikowano

Nie wiem, mam tego windowsa markera ale nim można tylko początkowy i końcowy napis i jakieś efekty typu ,,dziurka od klucza'' itd. ... nawet nie umiem nim dodać muzyki bo jak przerzucam to jest osobny klip

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...