Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] kradzież konta

rojdzonson1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jaka jest szansa na odzyskanie konta po kradzieży jeśli napisałem do supportu na jakim emeilu zostało założone konto, nazwę loginu, nazwę przywoływacza, dokładną datę założenia konta, kody do ostatnich 2 kart pay safe card którymi ładowałem rp i podałem za jaką kwotę były, kiedy ktoś mi zmienił hasło, i 2 ostatnie postacie które kupiłem? czy powinienem coś jeszcze dopisać? czy może szykować się na mainowanie smurfa? na tamtym 89 posttaci i koło 30 skinów...

Opublikowano

Aktualnie nie dopisuj, tylko staraj się przypomnieć jeszcze więcej danych, które mogą Riot zainteresować. W odpowiedzi na pewno napiszą kolejne pytania do wypełnienia w nich znajdą się na pewno prośby o podanie lokalizacji, IP ostatniego twojego wbicia na konto, 5 pierwszych kupionych postaci oraz pierwszy kupiony przedmiot za RP.

Na mainowanie smurfa można się alternatywnie szykować, bo czasem i tak odpiszą że podane dane są niewystarczające.

Opublikowano

Ja napisałem to samo co ty, tyko że bez pay safe cardów i kodów do nich tylko że dopisałem jeszcze moje IP z którego było konto zakładane i odzyskałem, więc szansa jest raczej duża ;)

Ale ostatecznie musisz się przygotować na mainowanie smurfa, choć wątpię abyś nie odzyskał konta ;)

Powodzonka.

Opublikowano

Mając tak szczegółowe dane jestem 100% pewien, że odzyskasz konto.
Jeżeli Ci nie odpiszą to wypłacz się na forum - to już musi zadziałć ;)

Pilnuj dobrze konta.

wikmk9.jpg

Opublikowano

azris inteligentny człowieku dział lola to jest a btw. znam imię i nazwisko potencjalnego sprawcy czy jak konto było coś warte można zgłosić na policje? poza tym już koleś zdążył zagrać na nim kilka gier napisałem też supportowi od której gry ktoś inny grał na koncie

Opublikowano

Obawiam się, ze policja obleje tą sprawę ciepłą uryną.Nikt nie będzie się bawił w coś takiego. Jedyny sposób to pisać do supportu, bo to tylko od nich zależy czy odzyskasz konto, a na Policje nie ma nawet po co iść (nie było kradzieży, bo gra nie ma żadnej wartości - jest w końcu darmowa).

Chociaż teoretycznie zgłoszenie na policje powinno rozpocząć śledztwo. Jeżeli wiesz kto to - w sensie masz dowody itp. to masz coś na taką osobę.

Art. 268a. § 1. Kto, nie będąc do tego uprawnionym, niszczy, uszkadza, usuwa, zmienia lub utrudnia dostęp do danych informatycznych albo w istotnym stopniu zakłóca lub uniemożliwia automatyczne przetwarzanie, gromadzenie lub przekazywanie takich danych,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

Zawsze możesz się powołać na ten artykuł =P

wikmk9.jpg

Opublikowano

Obawiam się, ze policja obleje tą sprawę ciepłą uryną.Nikt nie będzie się bawił w coś takiego. Jedyny sposób to pisać do supportu, bo to tylko od nich zależy czy odzyskasz konto, a na Policje nie ma nawet po co iść (nie było kradzieży, bo gra nie ma żadnej wartości - jest w końcu darmowa).

Chociaż teoretycznie zgłoszenie na policje powinno rozpocząć śledztwo. Jeżeli wiesz kto to - w sensie masz dowody itp. to masz coś na taką osobę.

Art. 268a. § 1. Kto, nie będąc do tego uprawnionym, niszczy, uszkadza, usuwa, zmienia lub utrudnia dostęp do danych informatycznych albo w istotnym stopniu zakłóca lub uniemożliwia automatyczne przetwarzanie, gromadzenie lub przekazywanie takich danych,

podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

Zawsze możesz się powołać na ten artykuł =P

Jeśli zapłacił za content więcej niż 200zł i ma na to dowody to może teoretycznie iść z tym na policję a oni muszą przyjąć sprawę i rozpocząć śledztwo.

Pow 200zł (albo około 200 - nie pamiętam dokładnie) jest to już przestępstwo.

Opublikowano

Ja też zbyt wiele informacji nie musiałem wypisywać a odzyskałem konto więc szansa jest ogromna moim zdaniem.

Jak znasz imię i nazwisko to go oklep a nie na policje biegac chcesz ;d

@Up powyżej 250 zł

Opublikowano

@up, 2up

Pomijając fakt, że w większości grach "free to play" w regulaminie jest zapis typu: "konto należy do firmy xyz".

@topic

Powinni Ci zwrócić, o ile dowiedziesz, że to Twoje konto. Łatwiej by było gdybyś miał dowód płatności za RP, poprzez kartę/paypal. Riot wtedy dostaje Twoje dane jak na tacy i nie problem udowodnić swoją tożsamość. Inną sprawą, że zazwyczaj administratorzy traktują lepiej/łagodniej ludzi, którzy kupują płatne dodatki do gier.

Opublikowano

juz panu z obsługi napisałem chyba ze 100 zdań na temat konta jeszcze mu zaraz zdjęcia wyśle bo robiłem sobie czasem zdjęcia statów więc widać że byłem na koncie

Opublikowano

@up, 2up

Pomijając fakt, że w większości grach "free to play" w regulaminie jest zapis typu: "konto należy do firmy xyz".

@topic

Powinni Ci zwrócić, o ile dowiedziesz, że to Twoje konto. Łatwiej by było gdybyś miał dowód płatności za RP, poprzez kartę/paypal. Riot wtedy dostaje Twoje dane jak na tacy i nie problem udowodnić swoją tożsamość. Inną sprawą, że zazwyczaj administratorzy traktują lepiej/łagodniej ludzi, którzy kupują płatne dodatki do gier.

Mekler nie wiesz o czym piszesz wiec nie pisz wcale

Tu masz krótką notkę na ten temat... było dużo takich spraw i w Polsce i na świecie. Co prawda to zawiasy, ale już w papierach nabrudzone i musi się pilnować bo pójdzie za kraty za byle głupotę ;) warunek to tak jak pisałem wyżej - przekroczenie jakiejś tam kwoty (250? 200? zł)

http://www.sfora.pl/Za-kradziez-w-grze-komputerowej-nawet-5-lat-wiezienia-a29264

@TOPIC

Autorze tematu. Na policję z tym :)

Cytacik:

Najlepiej zrobić to osobiście – opowiadając funkcjonariuszowi Policji o zdarzeniu lub składając zeznanie w formie pisemnej. Masz też prawo wysłać zawiadomienie pocztą, złożyć je telefonicznie lub wysyłając e-mail. W takim przypadku trzeba się jednak liczyć z wydłużeniem całej procedury – np. przez wezwanie do złożenia dodatkowych zeznań. Policjant lub pracownik prokuratury ma obowiązek przyjąć od Ciebie zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa, bez względu na kwotę (...) W ciągu 30 dni od daty przyjęcia zawiadomienia Policja lub prokuratura powinna dostarczyć Ci potwierdzenie lub odmowę wszczęcia dochodzenia/śledztwa.

i kopię tego potwierdzenia wysyłasz do RIOTU jako kolejny dowód, że traktujesz sprawę poważnie ;>
Wyjście ekstremalne, ale będzie skuteczne :D
Opublikowano

podałem supportowi chyba wszystkie informacje o które zapytał kilku rzeczy nie pamiętałem jak np 5 pierwszych kupionych postaci (jest ich 89...) ale np o unikalny numer kart psc z których wysyłałem w jakim mieście itp o które pytał to mu napisałem nawet napisałem którego dnia i godziny kupiłem te karty psc a zazwyczaj po kupnie doładowywałem po 5-10 minutach więc.. co on niby myśli że nie mam co robić tylko pisać jakieś bzdury? a karty skąd mam ze śmietnika wyciągnąłem?

• Witaj ponownie,
    Jeszcze raz sprawdziłam to konto i niestety podane przez Ciebie informacje nie są wystarczające lub nie zgadzają się. W związku z tym nie będę w stanie odzyskać dla Ciebie tego konta w tym momencie. Mam nadzieję, że rozumiesz, że te kroki są podejmowane by zapewnić bezpieczeństwo naszym użytkownikom i ich kontom. Zdaje sobie sprawę, że może to być frustrujące, dlatego też serdecznie przepraszam za niedogodności z tym związane.
    Nie wahaj się odpowiedzieć w tym zgłoszeniu jeżeli uda Ci się znaleźć nowe informacje, które mogą pomóc w udowodnieniu, że jesteś założycielem tego konta. Z chęcią udzielę odpowiedzi na wszelkie konstruktywne komentarze oraz poprawne informacje związane z kontem.
    Dzięki za zrozumienie i współpracę.
    Pozdrawiam,
    MsCherry
    Riot Games Player Support

+ to że chce info dostał odp a teraz nie może nic zrobić to po co mi głowe pisaniem zawracał trzeba na policje odrazu.. koleś dosyć sporoo meczyków już rozegrał na moim koncie patrząc lolking i powiem że w najlepszym wypadku koleś nabije mi kaski a konto będzie moje jak się wyjaśni na policji a w najgorszym konta nie odzyskam i strata czasu. czy policja go jakoś namierzy? bo znam niby takie podstawowe imię nazwisko ale koleś z neta nie wiem gdzie mieszka mam też jego email

Opublikowano

Pisz więc jeszcze raz lub napisz na forum oficjalnym lola o tym. Jest tam pewien dział. A możesz nawet do angielskiego napisać. Próbuj dalej.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Jeju czemu ludzie są dziwni piszą do tego Polsiego suppa zamast napisać do angielskiego nawet translatorem i mieć spokój -.-

Polski support strasznie traktuje ludzi

I WIECIE CO NAPISZCIE JESZCZE DO NICH ABY NIE WYSYŁALI TYCH JEBANYCH SKRYPTÓW BO ONI SKYRTUJĄ ŻEBY NAPISALI NA LAJCIE DO WAS

Opublikowano

popisałem z kolesiem na mailu napisałem o policji itp. i mi oddał na szczęście. zmieniłem 2 razy maila i 2 razy hasło dla pewności i jest git chociaż zaoszczędziłem sobie latania po policjach i trochę czasu + wbił mi trochę kasy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...