Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Mecze kwalifikacyjne i inne pytania

Ślywaa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nurtuje mnie parę pytań na które nie znam odpowiedzi. Gram w lola 3 miechy mam ten 30 i gram kwalifikacyjne mecze. Wygrałem 5 meczy na 7 jak narazie. Jest jakaś regułka odnośnie przydzielana do lig? np. od 6 wygranych silver V itd?

http://www.lolking.net/summoner/eune/35564412#history

-Wyżej jest link do mojego profilu na lolking'u. Wiem, że przede wszystkim muszę pracować na farmą. Jak ją dobrze wyćwiczyć? Często mam tak, że przeciwnik mnie ostro pushuje i poprostu nie jestem w stanie poprawnie last hittować.

-Czy runki mam w miarę poprawnie?

"Za te wszystkie wybryki teraz najmocniej żałuje

powiem tylko przepraszam , bo tylko tyle umiem"

Opublikowano

Nie ma ścisłej regułki, bo punkty są przyznawane z zasadą, im. twój przeciwnik silniejszy tym więcej "ukrytych punktów" dostaniesz za wygraną a mniej stracisz za przegraną, podobnie jest jeśli chodzi o sojuszników, a w dodatku system bierze też pod uwagę twoje elo w S2 i S1 jeśli wtenczas grałeś rankedy.

Ale można to oszacować, więc skoro grasz 3 miechy, to znaczy że nie grałeś w S2 ani S1.

Mając aktualnie 5 wygranych i 2 przegrane, możesz mieć w najlepszym przypadku 8:2, a w najgorszym 5:5

8:2 = Srebro 2 / Srebro 3 (raczej 2, miałem taki wynik i wbiło mnie do Silv2)

7:3 = Srebro 3

6:4 = Srebro 4 / Srebro 5

5:5 = Srebro 5 / Bronze 1

Podałem wyniki szacowane, więc nie hejcić że ktoś dostał dywizję mniej niż podąłem ;x.

Jeśli masz problemy z farmą, bo przeciwnik cię pushuje, to graj championami które przeciwnika spushują i będzie od razu łatwiej.

Opublikowano

@up bo miałeś przeciwników np. z brązu.

@top

zapewne wylądujesz w silverze.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Jakieś porady odnośnie last hittowania?

"Za te wszystkie wybryki teraz najmocniej żałuje

powiem tylko przepraszam , bo tylko tyle umiem"

Opublikowano

Jakieś porady odnośnie last hittowania?

Wymagaj od siebie więcej farmy niż aktualnie zdobywasz, graj postaciami z płynną animacją autoataku aka np. Caitlyn. Używaj skilli do farmy. Gdy minionek jest pod towerem to bijesz go w ten sposób: AutoAtak - Hit od Towera - Autoatak, lub Hit od towera - skill zadający więcej dmg niż autoatak.

Opublikowano

za 10 winow przydziela do gold V :> ( niezaleznie od przeciwnikow, sprawdzone na 3 kontach < chyba ze mialam farta )

w wypadku 8:2 tez mozesz trafic do gold V albo SIlver 1.

3KIpGJ1.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...