Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Mój pierwszy dedyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 Zł*/30dni
Pakiet: Gold
1,25 gb ram
20 Slotów
  • Standard, Bukkit, Tekkit, Mineshafterdostęp do pliku JAR
  • pluginy, mody
  • dostęp do FTP
  • bazy danych MySQL
  • konta no-premium
  • własny adres IP (TwojaNazwa.srvmc.pl)
  • www oraz MySQL (TwojaNazwa.srvmc.pl)

Witam, chce kupić serwer do mc dla siebie i paru znajomych, jednak nigdy wcześniej nie miałem z tym do czynienia i nie wiem który wybrać. W natłoku różnych oferta znalazłem tą z http://mineserv.eu/oferta i myślę że jak dla max 8-10(raczej mniej) powinno wystarczyć, jednak jak wcześniej wspominałem nie mam zielonego pojęcia tak więc chciałbym zapytać się już jakiś weteranów tej gry czy to wystarczy, jeśli nie to co polecacie i czy zarządzanie takim serwerem to ciężka robota , czy może każdy laik da radę?

Opublikowano

Jeśli nie znasz się na zarządzaniu serwerami minecraft to polecam Ci troszkę troższe,ale z genialnym panelem serwery craftserve.pl

Moją bardzo łatwy w obsłudze panel do zarządzania serwerem,dynamiczną mapkę,serwery mumble itp. Dodatkowo serwery na craftserve stoją na większej ilości ramu.

Ale jeśli nie chcesz wydawać kasy to mineserv też nie jest złe.

1393619387-U339575.png

Opublikowano

Moim zdaniem najlepszy craftserve.pl Dla początkującego ;)

PS. To nie jest dedyk ;) Tylko serwer współdzielony ;D

Opublikowano

Najlepszy dla Ciebie będzie Fiberhost.pl Ponieważ jest najtańszy i najlepszy dla nowicjuszy.

Ze wszystkim pomagają i tłumacza więc nie będziesz mieć problemu.

Opublikowano

czyli jeśli chciałbym np. 10 slotów na fiberhost.pl płace im 20 zł i mam mój własny prywatny serw na którego mogą wbić tylko ludzie z tej whitelisty(chyba) i z adresem?

Opublikowano

czyli jeśli chciałbym np. 10 slotów na fiberhost.pl płace im 20 zł i mam mój własny prywatny serw na którego mogą wbić tylko ludzie z tej whitelisty(chyba) i z adresem?

Niekoniecznie. Zależy jaka lokalizacja pakiet itp :)

Wydaję mi się że wystarczy Ci 10 slotów x 100 MB = cena 14.50 PLN :)

Oczywiście lokalizacja Polska

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...