Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam]Komendy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj szukam pluginy dzięki któremu będę mógł stworzyć komendę dzięki której za 100$ dostaje dana permisje

Np.

Wpisuje /kupfly

To wpisaniu /kupfly zjada 100$ i dostaje dostęp do komendy /fly

Jak gracz nie ma 100$ to nie traci kasy i nie dostaje dostępu do komendy /fly a jak ma 100$ to zjada mu kasę i dostaje permisje

Może da się to zrobić w mycommand jak tak to jak

Opublikowano

MyCommand

2oj6rbvptyvi.png

W razie pytan pisz smialo GG: 36558269

Proszę o zdjęcie paru % bardzo się staram ; ) ||| Jesli Ci pomoglem daj Like -->>-->>

Opublikowano

W Essentials -> config ;)

command-costs:
   /example costs $1000 PER USE                    <- Zamiast /example wpisujesz komendę i przy $ wpisujesz koszt 
  example: 1000                                    <- Tutaj ponownie wpisujesz koszt 
   /kit tools costs $1500 PER USE                  <- Tutaj to samo tylko że z /kit tools
  kit-tools: 1500
Opublikowano

Jak zrobię komendę /kupfly ta komenda będzie wywoływała komendę /pex user <gracz> add essentials.fly to jak zrobić aby gracz który wpisze to komendę to on dostawał by to permisje a nie kto inny?

Opublikowano

Jak zrobię komendę /kupfly ta komenda będzie wywoływała komendę /pex user <gracz> add essentials.fly to jak zrobić aby gracz który wpisze to komendę to on dostawał by to permisje a nie kto inny?

Też tego szukam

Opublikowano

Do tego potrzebujesz pluginu MyCommand :)

Ustawisz to mniej więcej tak :

'1':
  command: /kupfly                                   <- Nazwa komendy
  type: runcommand
  runcmd:
  - '/pex user Gracz add essentials.fly'             <- Komenda jaką ma zastępować
  cost: 1000                                         <- Tutaj podajesz koszt komendy
  delaytimer: 5
Opublikowano

Do tego potrzebujesz pluginu MyCommand :)

Ustawisz to mniej więcej tak :

'1':
  runcmd:
  - '/pex user Gracz add essentials.fly'             <- Komenda jaką ma zastępować
  cost: 1000                                         <- Tutaj podajesz koszt komendy

To wtedy zamiast gracz pojawi się nick gracza który wpisze komendę /kupfly?

I po co delaytimer: 5

Opublikowano

To wtedy zamiast gracz pojawi się nick gracza który wpisze komendę /kupfly?

I po co delaytimer: 5

Oj wtedy doda permisje dla wszystkich graczy :P

To być musiał zrobić grupy do kupna np. Gracz, ZłotyGracz itp :) I do poszczególnych grup będą wybrane komendy :)

DelayTimer - Opóźnienie Czasu - Wydaje mi się ,że to chodzi o czas po jakim zaczyna działać komenda ;)

Opublikowano

Oj wtedy doda permisje dla wszystkich graczy :P

To być musiał zrobić grupy do kupna np. Gracz, ZłotyGracz itp :) I do poszczególnych grup będą wybrane komendy :)

DelayTimer - Opóźnienie Czasu - Wydaje mi się ,że to chodzi o czas po jakim zaczyna działać komenda ;)

Już wiem jak to zrobić wystarczy zamiast gracz wpisać %player%

Tylko teraz wyskakuje

20130527002637.png

Opublikowano

Jak wkleiłeś dokładnie tak jak kolega wysłał to dodaj permissions

-mycommand.1

bo

'1':                                                 <- Tu nazwa permissions oparta na tym co podałem wyżej.
  runcmd:

to '1' ma oznaczać jaka to permission bedzie potem. Dałeś inne to 1 zmieniasz i w permissions na coś innego.

Opublikowano

MyCommand najprościej, ustawiasz wpisywana komenda /kupfly koszt niej ustawiasz na 100$ kolejno w RunCmd wpisujesz /fly %player%

Powinno działać, jak wprowadziłem Cię w błąd to sorki :)

Opublikowano

W Essentials -> config ;)

command-costs:
   /example costs $1000 PER USE                    <- Zamiast /example wpisujesz komendę i przy $ wpisujesz koszt 
  example: 1000                                    <- Tutaj ponownie wpisujesz koszt 
   /kit tools costs $1500 PER USE                  <- Tutaj to samo tylko że z /kit tools

Zrobiłem tak

command-costs:
   /kupfly costs $20 PER USE
  kupfly: 20
   /kit tools costs $1500 PER USE

I po włączeniu/relodowaniu serwera cofa się

command-costs:
  # /example costs $1000 PER USE
  #example: 1000
  # /kit tools costs $1500 PER USE
  #kit-tools: 1500 

Czemu i co mam zrobić aby się nie cofało

do

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...