Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] możliwości implementacji drzew wyszukiwania binarnego

adrianostry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka mam takie zadanko, muszę je zrobić jak najszybciej ale niestety nie było mnie na kilku zajęciach z przyczyn prywatnych i nie wiem jak się za to zabrać bardzo bym był wdzięczny za pomoc.

ZADANIE 1.

Wykorzystując wiadomości i umiejętności implementacji drzew wyszukiwania binarnego należy zbudować projekt implementacji struktury danych, wykorzystującej drzewa "Scapegoat" w ten sposób, aby stał się abstrakcyjnym typem danych (ATD), umożliwiającym wstawianie, wyszukiwanie oraz usuwanie liczb całkowitych lub łańcuchów znaków o ustalonej długości. W skład opracowanego projektu powinien wchodzić także moduł sprawdzający poprawność opracowanego rozwiązania.

ZADANIE 2.

Wykorzystując możliwości implementacji kopca oraz informacje o tzw. dwukopcu (treap), należy zbudować projekt implementacji dwukopca w ten sposób, aby stał się abstrakcyjnym typem danych (ATD), implementującym dwukopiec, w którym obok funkcji zdefiniowanych w implementacji kopca, dostępna jest także funkcja wyszukiwania elementu w dwukopcu.

WSZYSTKIE ZADANIA MUSZĄ BYĆ ZROBIONE WYŁĄCZNIE W "C" ANIE W "C++"

BARDZO PROSZĘ O POMOC NIE WIEM JAK SIĘ ZA TO ZABRAĆ.

Opublikowano

Jest to cos dosyc zaawansowanego, wiec nikt za darmo nie zrobi. Pozostaje jedynie placic. Implementacja drzew binarnych akurat trudna nie jest. Gorzej troche ze c bo trzeba sie bawic wskaznikami, ale pseudokod jest na wiki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...