Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Administratorzy WoW'a zakładają prywatny serwer Metin 2.

fmPipBoy

Oczekiwania.  

57 użytkowników zagłosowało

1. 1. Maksymalny level?

2. 2. Jakie raty?

3. 3. Serwer na podobie?stwo PL czy ca?kiem co? nowego?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich graczy jak i wolnych

czytelników. Zanim przejdę do sedna sprawy chciałbym powiedzieć kilka słów o
Nas.

Od 2009 roku zaczęła się nasza przygoda z grami MMORPG a
mówiąc ogólniej z jedną z najlepszych gier tego gatunku czyli wyprodukowaną w
2004 roku przez firmę Blizzard Entertainment grą World of Warcraft czyli w
skrócie WoW.

Zostaliśmy przyjęci w szeregi najlepszych na świecie
programistów i grafików z Ameryki, Azji jak i Wielkiej Brytanii. Naszym
zadaniem było tworzenie animacji, bossów, umiejętności postaci, eventów, raidów
jak i całych lokacji głównie miast. Lecz przede wszystkim zajmowaliśmy się
drobniejszymi błędami znanych wszystkim jako BUGI jak i crash'ami czyli poważnymi błędami
uniemożliwiającymi dalszą rozgrywkę ale także zgłoszeniami graczy.

Jako "emeryci" czy jak kto woli
"dinozaury" tego fachu czujemy się źle bez tego co tak bardzo
kochaliśmy ... czyli kontaktu z ludźmi i świetną zespołową grą przez która nie
jedną noc zarwało się siedząc na wojnach czy wspólnych misjach. Mimo
załzawionych i czerwonych oczu "dropiliśmy golda" który szybko
przetapialiśmy na piekielną broń.

Teraz pragniemy spróbować swoich sił w tej prostej lecz
jakże ekscytującej (moja subiektywna opinia) grze zwanej przez wszystkich fanów
Metkiem. Zanim jednak zaczniemy pracę przy programowaniu chcemy stworzyć sondę
która ułatwi nam stworzenie takiego świata który będzie sprawiać, że każdy
zagorzały fan będzie patrzeć na ostateczne dzieło ze łzami w oczach.

Jakie są Wasze oczekiwania?

Jednocześnie proszę wszystkich o wypełnienie powyższej ankiety która ułatwi nam trafienie w Wasze gusta.

Polski CHANEL: 71

Nick: WarriorDoom

Opublikowano

Brakuje to serwera trudnego lecz jednak Easy mowiac hard mam na mysli trudnosc w zdobywaniu itemkow i ulepszaczy.

Ja osobiscie chcialbym zobaczyc nowe mapy gdzie jest tylko i wylacznie boss z ktorym zmierzyc moze sie tylko CALA gildia i to z full eq.

Zeby byly max 4 komplety eq i jakies faj ne bizuterie nie tak smoka zwykle tylko jakies calkiem nowe.

Jestescie doswiadczonym zespolem w programowaniu,tworzeniu grafik itp.? tak? to stworzcie wlasne mapy i kilka mobow nowych.

Jestem jak najbardziej za i czekam z niecierpliwoscia.

Ps. Jest tylko jedno pytanko czy wy macie jakies doswiadczenie z metinem? bo administracja nieznajaca podstaw to najgorsze co moze byc.

Opublikowano

Według mnie trzeba zrobić całkiem coś innego czego cały świat Metina nie widział. Co prawda nie jest to łatwe ale skoro sami napisaliście że zostaliście : przyjęci w szeregi najlepszych na świecie

programistów i grafików z Ameryki, Azji jak i Wielkiej Brytanii. Naszym
zadaniem było tworzenie animacji, bossów, umiejętności postaci, eventów, raidów
jak i całych lokacji głównie miast.

To wydaje mi się że zrobienie czegoś nowego nie będzie dla was trudne. Nie głosuję ani za hardem/medium/easy itd. Tego jest od uja i jeszcze więcej brzydko mówiąc. Ostatnimi czasy powstaje dużo hardów/medium bo easy jest strasznie dużo..Hardów coraz więcej i ja tak naprawdę osiągając na PL'u 92 lvl i na wielu wielu hardach 80+ znudzony jestem obecnym stanem serwerów prywatnych bo może są zróżnicowane misje , jest więcej broni itd ale to wszystko prowadzi do jednego. Żmudne misje/exp wbicie 99 i stoimy w miejscu . Potrzeba czegoś całkiem nowego co by przykuło taką uwagę że na skale prywatnych serwerów wasz byłby jednym z najbardziej rozchwytywanym w Polsce. Jeśli chodzi o takie coś to jednym z takich serwerów jest IMetin . Wystarczy wejść na stronę główną, w clienta i zobaczyć ile tam jest nowości, zmian itd. Zaczynając od efektu wizualnego kończąc po stylistyce i drobnych szczegółach które przyciągają stałego bywalca gry Metin2. Oczywiście stworzenie takiego można powiedzieć idealnego serwera nie zajmie miesiąca. Naprawdę nad tym trzeba było by posiedzieć kupę czasu żeby stworzyć arcydzieło. Jest wiele serwerów hard które mają swoją większa i mniejszą popularność w Polsce lecz spójrzmy na to z perspektywy osoby która osiągnęła w metinie prawie wszystko i szuka serwera hard na którym może pograć dla nowości:

Ravia - tęczaki,hematy , nowe małże 2 nowe mapy , runy konne i jakaś fabuła z żmiją ;__; .

Balmora - drop zmianek itd z moobów , kopalnia która jest dostępna prawie wszędzie , z 2/3 mapy i tyle

Balantia - zamiast hematów są balantyjsie skrzynie , pety no i może z 2/3 mapy..

I tak wygląda można powiedzieć spis takich serwerów które mają jako/tako popularność. No i co? Nie tylko ja osiągnąłem praktycznie wszystko w metinie i skoro chcę odpocząć i pograć dla fanu na p. serwerze dla nowości to naprawdę mam grać na serwerze który różni się szybszym expem jakimiś skrzynkami i kamieniami co dają od razu skilla na P ? Wydaje mi się że nie o to chodzi . Dlatego tak jak wspomniałem jeśli chcecie naprawdę zrobić furorę to trzeba zrobić serwer taki który będzie różnił się można powiedzieć od kategorii "metin2" .

Pozdrawiam :).

bez gif

Opublikowano

Według mnie brakuje dobrych hardów oraz easy cały dział jest zaśmiecony mediumami najczęściej lub hardami z małą ilością graczy (są wyjątki). Powinien być jakiś hard max lvl 105 zbliżony do pla tlyko bez tych broni runicznych raty 5x lub 7x. Zróżnicowanie ulepek ale żeby ze smoka nie leciały ulepki bo on już wkurza, załóżmy by z niego leciały brone 75 i kamyki.

Dodane mapy z beta testów pla by był jedenz najlepszych serwów.

Opublikowano

takei coś o czym mówisz Fertz istnieje na World Of Metin2 ;P

aczkolwiek administracji nie polecam ze względu na 2licowość

Mi nie chodzi o serwer, który jest nazywany globalem tylko taki co powinien się wyróżniać wśród hardów, pozatym world of metin nie jest taki jak ja pisze.

Opublikowano

Mam pytanie dlaczego nie ma porównania do Metin2.sg zamiast pl o wiele lepszy eventy itd pl źle się kojarzy ale to zależy od was. ;D

Moim zdaniem powinniście zrobić harda coś w stylu globala.

Na 100% nie nowe rzeczy np na 120lvl itd... tak jak na globalach bronie i zbroje i te nowe które ostatnio weszły to był bardzo dobry pomysł.

W GRZE NICK JERNEY LUB JOHNMCCLANE

Opublikowano

Klasyk, nic więcej nie przejdzie, za dużo tego już jest. Bez zbędnych broni, zbroi, map, bossów. Wszystko, co jest na PL, tylko, ze zwiększonym doświadczeniem, dropem. ;)

Całe Życie Na Przypale

CŻNP

Opublikowano

Moim zdaniem Potrzeba starego PL'a z 2006/2007 roku :). 0 hacków,navi rib+0 100k, to były czasy :).

Max zbr stal, a broń syrek :), żadnych dungeonów i nic ;d

Opublikowano

Moim zdaniem Potrzeba starego PL'a z 2006/2007 roku :). 0 hacków,navi rib+0 100k, to były czasy :).

Max zbr stal, a broń syrek :), żadnych dungeonów i nic ;d

Dokładnie gdyby byl taki serwer to ludzie juz na pl-u by nie grali juz tylko przeszli na takiego starego pl-a

troszke z zwiększonym expem i dropem:]

''Może nie wystarczę ale będę tuż obok, prócz Ciebie nie ma dla mnie nikogo''

Opublikowano

@co do tematu, to widać że ktoś sobie jaja robi

"Zostaliśmy przyjęci w szeregi najlepszych na świecie

programistów i grafików z Ameryki, Azji jak i Wielkiej Brytanii."

Szukacie dobrego harda, stałego z poważną ekipą i projektem a nawet niektórzy o tym serwerze nie wiedzą a jest taki serwer.

Paru członków zespołu tego serwera to byli pracownicy globalnego metina SG, pliki serwerowe jak i klient jest z globala lecz serwer oni tworzyli podobno już trzy lata i jakiś miesiąc temu wyszedł, gram na serwerze od początku i jeszcze mi się nie znudził jak to serwery prywatne i serwery GFu.

Serwer jest międzynarodowy przeznaczony dla wszystkich krajów, jak na razie jest klient w językach "Bulgarian, Danish, Italian, Dutch, Portuguese, Hungarian, Spanish, Croatian, Turkish, Greek, German, French, Russian, Polish, Romanian and Czech. Arabic support doesn't work properly yet."

Główny administrator zapewnił że serwer jest stały i nie mają zamiaru go zamykać w ogóle nawet jeśli będą pustki na serwerze.

Na żadnym serwerze nie ma tak różnorodnych eventów.

A czym oni głównie poprawili rozgrywke gry, czy jest stary klimat PLa?

Po prostu zrobili EXP w Party taki sam jak bez Party, czyli jeżeli jest w pt 8 członków to jest 400% bonusu DOŚ.

Od początku nasza polska ekipa expiła w PT aż do 80 poziomu, teraz głównie robimy sobie eq.

Strona serwera to (serwer nazywa się World of Metin2):

www.metin2.co.nz

Facebook

https://www.facebook.com/metin2nz

YouTube

http://www.youtube.com/wldmetin2

W grze są dwa królestwa, Jinno i Shinsoo gdyż chunjo zostało tymczasowo zablokowane, nasza ekipa znajduje się w jinno, a gildia nazywa się Kingdom

Z dnia na dzień przybywa sporo nowych graczy, co do Item shopu to nie jest przesadzony, jedynie co jest to dodanie/zmianka/ kostiumy z słabymi bonusami, fryzurki (fryzurke bez bonu na 30 dni można kupić za 500k).

Piszą że cała kasa z ItemShopu idzie na reklamy serwera (u mnie pełno ich, wszędzie reklamy World of metin2)

((Klient jest jeden, w opcjach systemowych zmienia się język gry))

W końcu wojenki

0427203503.jpg

Różnorodne eventy (złów największą rybę)

0514221704.jpg

Zawsze ciekawe aktualizacje

0516004919.jpg

Po prostu OX

0525180544.jpg

Exp w pt

0415154411.jpg

Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube.

51dd70965ae71.png

!!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły!

!!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill

World of Metin2

Opublikowano

Taki serwer o jakim mowicie juz istnieje @up podal linki...

Zrobcie serwer easy na ktorym bedzie co robic przez dlugie miesiace.

Opublikowano

Taki serwer o jakim mowicie juz istnieje @up podal linki...

Zrobcie serwer easy na ktorym bedzie co robic przez dlugie miesiace.

Że tak powiem serwery easy są tylko pod zarobek, nigdy na długie miesiące i szybko się nudzą w dodatku pełno dzieciaków.

Jest ich mnóstwo!

Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube.

51dd70965ae71.png

!!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły!

!!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill

World of Metin2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...