Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] PSP vs PsVita

Wizard*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. :) Ostatnio zastanawiam się nad kupnem PSP bądź PsVita . Która z konsol jest lepsza ? Czy warto kupować taką konsolę. ? Ile przeciętnie kosztuje taka konsola ?

Daję +.

Bez-nazwy-1.png

Opublikowano

Ja osobiście jestem posiadaczem PS Vita.

Patrząc na parametry konsol PS Vita jest dużo lepsza. Leży też wygodniej i jest lżejsza. Niestety tylny ekran szybko się rysuję, głośniki są w złym miejscu oraz gry są strasznie drogie. Jednakże jak dotąd jeszcze nie została złamana, więc ma dobre zabezpieczenia. Czasem myślałem nad powrotem do PSP, ale po używaniu Bity do jest dla mnie zykła cegła :D Vita jest także bardziej mobilna tzn, lepsza przeglądarka internetowa, You Tube, odtwarzanie filmów Full HD, Facebook, Twitter etc.

Jeżeli chodzi o koszty to Vite znajdziesz w cenie ~800 zł ,a PSP ~300 zł.

Osobiście bym polecił Vite.

@Edit

Zapomniałem dodać, że gry z PSP można kupować na PS vIte z PSS.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Ja mam PSP i jak dla mnie jest lepsze od Vity. Mój brat ma PS Vite i powiem wam, że już ekran mu nie działa ^^ Wystarczy, że konsola Ci upadnie lekko i już ekran nie działa. Ten dotykowy ekran jest w ogóle nie potrzebny, no bo do czego? Do grania? Eee tam, zbędny bajer ;)

PSP jest duużo tańsze, masz dużo więcej gier na tą kieszonsolę i w dodatku TANIUTKICH gier :D no i fajnych, pozdro ;]

Opublikowano

Jak dla mnie to lepszym wyborem jest PSP, ps vita może i ma lepsze specyfikacje ale to handheld gra się na tym szczególnie w miejscach gdzie nie ma wifi (szkoła , w samochodzie itd ) więc poco płacić po 100zł za gry i przejść je w kilkanaście godzin skoro takie PSP można sobie przerobić ( 5 min roboty ) pościągać gier i grać do woli.

RMCF

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...