Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Nocturne - Nightmare in the Jungle

Cetera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tak jak w temacie, podzielcie się swoim zdaniem, może jakieś wskazówki, plusy/minusy, tricki, buildy, i ogólnie co sądzicie na jego temat.

Sam kupiłem go 2 dni temu i chyba nie grałem jeszcze lepszym junglerem: http://scr.hu/11xz/j136p wiadomo, że nie zawsze trafi się na ogar team i samemu się gry nie "wycruje".

ps. Jeżeli nie tu, to proszę o przeniesienie.

charizard.gif

Zagraj ze mną w POKéMONY już dziś! :3

Opublikowano

bardzo mocna jungla, pasyw pod jungle, e pod jungle, op ganki z r+q+e+w.

["Kiedy byłem małym chłopcem,

płakałem, że nie mam butów

na stopach. Przestałem płakać,

kiedy zobaczyłem dziecko,

które płacze, bo nie ma stóp." - Bob Marley]

Opublikowano

Nie działa screen - gdzie  wy ostatnio je wrzucacie?

Nocturne był moim ulubionym junglerem tak długo jak grałem w roli junglera.
Szeroki zakres buildu - może korzystać praktycznie ze wszystkich przedmiotów pod obrażenia
Szybko się czyści junglę, ale sustain taki sobie - głównie problemy z maną i to potworne.

Osobisty mójj trick polega na maxowaniu E zamiast Q, gdy w czasie ganków nie ma kto zapewnić dobrego CC ale jest dmg. Przykładowo jak w przypadku Dariusa. Te pół sekundy na każdy poziom to całkiem sporo. Efekt podobny jak na Fiddle w jungli - zmaxowany fear na wczesnym poziomie wydaje się naprawdę OP (różnica tylko 0.5s). Polecam póki co budować Spirit of The Elder Lizard. Piękna mieszanka statystyk w dobrej cenie.

Minus tej postaci jest taki, że nie zainicjujemy dobrze bez budowania się tankowato. Dość samobójcze ulti bo zwykle musimy wbić się w 5 osób, które widzą tylko i wyłącznie nas. Jak nie explodujemy w 3s. to sukces.

Combo Q E + blokada CC z W to dość podstawowe combo które trzeba znać i nie ma w tym żadnej filozofii =P

raczej tutaj o dostosowywaniu się do możliwości drużyny. Jeżeli wiem, że będą w stanie zapewnić dobre CC gdy wejdę na linię (taki Yorick, Riven, Malph to maxuję Q, jeżelijednak mam postaci z brakiem jakichkolwiek doskoków do mojej inicjaci ale ze sporymi obrazeniami - jak Darius to oczywiście maxuję E aby przedłużyć feara i dać szansę zrobić obrażenia mojej drużynie. Zresztą ja nigdy nie budowałem Nocturna Pod obrażenia oprócz jednego przedmiotu (BoTRK) cała reszta w moim przypadku to czyste survi =)

coś się spsuło przy edycji posta - - już naprawiam
naprawione

wikmk9.jpg

Opublikowano

Nie działa screen - gdzie wy ostatnio je wrzucacie?

Nocturne był moim ulubionym junglerem tak długo jak grałem w roli junglera.

Szeroki zakres buildu - może korzystać praktycznie ze wszystkich przedmiotów (oprócz tych AP oczywiście =P)

Szybko się czyści junglę, ale sustain taki sobie - głównie problemy z maną i to potworne.

Osobisty mój trick polega na maxowaniu E zamiast Q, gdy w czasie ganków nie ma kto zapewnić dobrego CC ale jest dmg. Przykładowo jak w przypadku Dariusa. Te pół sekundy na każdy poziom to całkiem sporo. Efekt podobny jak na Fiddle w jungli - zmaxowany fear na wczesnym poziomie wydaje się naprawdę OP (różnica tylko 0.5s). Polecam póki co budować Spirit of The Elder Lizard. Piękna mieszanka statystyk w dobrej cenie.

Minus tej postaci jest taki, że nie zainicjujemy dobrze bez budowania się tankowato. Dość samobójcze ulti bo zwykle musimy wbić się w 5 osób, które widzą tylko i wyłącznie nas. Jak nie explodujemy w 3s. to sukces.

SS już działa, a wrzuca się przez taki programik fajny a przez przypadek usunąłem go...;]

Mi się jeszcze nie zdarzył problem z maną, robię się nim tankowato ale to zależy od sytuacji...

Maxuje Q>E>W po zrobieniu reda mamy już 3lv i świetny gank na mida z użyciem Q>E ;>

charizard.gif

Opublikowano

2 dni i legendarny? Grubo...

Nocek ma ciężkie ganki ze względu na to iż przed 6 nie ma żadnego Dash-a lub instant stuna.

Diss_Stream.png

Opublikowano

2 dni i legendarny? Grubo...

Nocek ma ciężkie ganki ze względu na to iż przed 6 nie ma żadnego Dash-a lub instant stuna.

Oj powiem Ci że ganki przed 6 też są bardzo miłe tylko musisz mieć ogar team który nie pushuje linii kiedy szykuje sie gank.

Wjezdzasz na Q pozniej E i typek lata jak glupi, nic nie moze zrobic a pozniej wiadomo First Blood i jechana xD

A co do skina to mam tyle hajsu ze sie w kiblu podcieraam xD

A tak na serio wiem ze tą postacią będę grał i się szkolił to mi się przyda ;]

Pracuje wiec moge sobie pozwolic czasami ;)

charizard.gif

Opublikowano

Oj powiem Ci że ganki przed 6 też są bardzo miłe tylko musisz mieć ogar team który nie pushuje linii kiedy szykuje sie gank.

Wjezdzasz na Q pozniej E i typek lata jak glupi, nic nie moze zrobic a pozniej wiadomo First Blood i jechana xD

elo w klubie, sam go mam, pis.

hm, grając nociem zazwyczaj nie gankuje przed 6, nalegam aby team grał defensywnie. dopiero z ultem, ganki są na prawdę efektywne.

choć zazwyczaj idzie tankowato pod team, to i tak jest dmg.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

nocnik jak nocnik, zawsze sie duzo gada o tym jaki on nie jest a gra sie nim sporadycznie
sytuacyjny, na soloq jak najbardziej dobry. problemem jest ze musi pojsc troche w dps a jest frontlanem
bardzo dobry w teamcompie z orianna a przede wszystkim z dwoma ap

Opublikowano

elo w klubie, sam go mam, pis.

hm, grając nociem zazwyczaj nie gankuje przed 6, nalegam aby team grał defensywnie. dopiero z ultem, ganki są na prawdę efektywne.

choć zazwyczaj idzie tankowato pod team, to i tak jest dmg.

No wiadomo z 6 to jest bajka ;]

Ale na 3 juz tez cos mozna dzialac ^^

charizard.gif

Opublikowano

bardzo spoko champion i świetny jungler, b.dobre ganki + ten spell shield :D

szkoda tylko, że dostał serię nerfów w S2, ale i tak nadal jest dobrym pickiem, jak się go ogarnia :)

Opublikowano

What? Nocuturne pod hp ? max frozena kupic reszta dps od tego jest guardian, zeby zadac frontalnie max dmg a potem wstac lub w team miec innego inicjatora a bynajmniej powinien byc np. leona.Ja buduje nocka tylko pod dps'a.Ganki przed 6 slabe ? jedne z lepszych.Fear na gankach jest op, a po 6 ganki sa prawdopodobnie 100% udane jesli nie walniesz jakiegos faila.

Od kiedy gankuje sie jak ktos pushuje linie ?

Opublikowano

What? Nocuturne pod hp ? max frozena kupic reszta dps od tego jest guardian, zeby zadac frontalnie max dmg a potem wstac lub w team miec innego inicjatora a bynajmniej powinien byc np. leona.Ja buduje nocka tylko pod dps'a.Ganki przed 6 slabe ? jedne z lepszych.Fear na gankach jest op, a po 6 ganki sa prawdopodobnie 100% udane jesli nie walniesz jakiegos faila.

Nie jestem jakims prosem i nie znajduje mi prosow... Uwierz na normalach wszystko jest mozliwe i wtedy placz ze slaba jungla i 0 gankow... I czemu pod HP z braku tanka bo tak pickuja ludzie na normalach... Co mi po tym ze pojde pod DPS jak bedziemy padali jak szmaty, wole postac troche dluzej i czekac az team ich wybije niz padac...

charizard.gif

Opublikowano

Od zawsze. Nie wiem czy wiesz że istnieje coś takiego jak lanegank gdzie wchodzisz od lane krzakami na topie/bocie i czekasz aż przeciwnik zbliży się do krzaków żeby go zabić =.=

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

Up i w tym przypadku twoj laner nie moze z pushowac, tylko to wlasnie przeciwny laner pushuje i potem sprawdza krzaki ;)

Opublikowano

od czego ma się ulta? do tego można od tyłu zajść turret.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

najlepszym junglerem jak na ten moment jest J4 a co do noca jest to bardzo przyjemna postać chodz wymaga od bota kupienia pinka w innym razie ciężko dostać sie na lejna .. oczywiście jest potężna postacią jak umie sie wykorzystać skill (W) np. zniwelować odepchniecie veyn, stun taricka itp... a co do itemków polecam złożenie trudamage (Duch starszego jaszczura) zamiast Ducha pradawnego golema reszta bez zmian

Opublikowano

najlepszym junglerem jak na ten moment jest J4 a co do noca jest to bardzo przyjemna postać chodz wymaga od bota kupienia pinka w innym razie ciężko dostać sie na lejna .. oczywiście jest potężna postacią jak umie sie wykorzystać skill (W) np. zniwelować odepchniecie veyn, stun taricka itp... a co do itemków polecam złożenie trudamage (Duch starszego jaszczura) zamiast Ducha pradawnego golema reszta bez zmian

Skladam albo to albo to. To zalezy od sytuacji ;]

charizard.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...