Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Inni gracze na moim serwerze.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.. mam pewien problem, próbowałem już rozwiązać go na 2 różnych plikach serwerowych lecz dalej on występuje.
Mianowicie nikt nie może wejść na mój serwer prócz mnie. Nie chce mi się pisać co tam zrobiłem więc przytoczę to co napisałem pewnemu użytkownikowi na pw,
a was poproszę, abyście mogli rozwiązać mój problem - tj. jeśłi macie jakieś wątpliwości co robie nie tak to piszcie pod tematem.

Oto wiadomość którą napisałem (informacje mające na celu pomóc rozwiązać mój problem):

Cześć, postawiłem serwer na hamachi.. wg. mnie wszystko dobrze
skonfigurowane ja mogę wejść spokojnie na serwer.., serwerimfo.py w
root'ach zmieniłem z końcówką 100. w cliencie mam z końcówką 100 - a
normalną końcówkę mają osoby które chcą wejść na serwer. Gdy chce żeby
inni spróbowali odpalam portmap'a z portami które mają moje ip z
końcówka .100 są w hamachi, zapora/antywirus wyłączona/y. I nikt nie
może wejść. Dodam że serwer sie uruchamia bez żadnych problemów. Jeszcze
zapomniałem napisać że w sysinstall skonfigurowałem tak jak trzeba tj. W
pierwszym polu na ip z normalną końcówką, w drugim z .100 a w czymś
tam.. 250.0.0.0 prawa game nadane - 777. I nikt nie może wejść na serwer
oprócz mnie. Jakieś porady? Ew. Mogę ci podrzucić jeszcze ss z
serverimfo.py z root'ów bo tam zmieniłem wszystkie ip jakie można było
zmienić, nie tylko z ch i nie jestem tam pewien czy czegoś nie zepsułem.
Taka moja prośba.. do Ciebie, gdybyś miał czas, to odpisz tutaj. ^.^

Za wszelaką próbę rozwiązania mojego problemu, serdecznie dziękuje. :)

Opublikowano

w plikach derina musisz jeszcze odblokować port:

80

3306

16000

Jako że kociol nic nie pisze o portach do odblokowania to nie jestem w stanie ci powiedzieć czy masz dobre porty czy też nie.

Ale w plikach derina na 100% musisz jeszcze odblokować te 3x porty, jeśli nie wiesz jak dodać port to wyślij konfiguracje portmapa na wklej.to

8910814572903361049127.png

Opublikowano

Pliki by kociol 2011 - http://www.mpcforum.pl/topic/652473-dl-pliki-serwerowe-2011-vdi-by-kociol/

Próbowałem też na plikach by Derin v2 - http://www.mpcforum.pl/topic/784160-dl-pliki-serwerowe-by-derin/

Porty jakie mam w portmapie to ta "krótsza wersja" gdzie jest mniej portów, ale najważniejsze chyba są?

d54evsockdai_t.jpg

Dobrze są skonfigurowane w każdym m1 będzie działać.

W root'ach oni muszą mieć twoją zwykłą końcówkę (ty też możesz mieć , jak chcesz) z hamachi ,a w serverinfo.py też zwykłą końcówkę.

Tylko ty możesz mieć .100.

Teraz nowa

:)

sygnays.png

Opublikowano

w plikach derina musisz jeszcze odblokować port:

80

3306

16000

Jako że kociol nic nie pisze o portach do odblokowania to nie jestem w stanie ci powiedzieć czy masz dobre porty czy też nie.

Ale w plikach derina na 100% musisz jeszcze odblokować te 3x porty, jeśli nie wiesz jak dodać port to wyślij konfiguracje portmapa na wklej.to

Serwer mam teraz na plikach kociol'a.. skoro nic nie pisze o portach to najwyraźniej wszystkie są odblokowane?

Dobrze są skonfigurowane w każdym m1 będzie działać.

W root'ach oni muszą mieć twoją zwykłą końcówkę (ty też możesz mieć ,

jak chcesz) z hamachi ,a w serverinfo.py też zwykłą końcówkę.

Tylko ty możesz mieć .100.

Tak, dokładnie tak mam, i dokładnie tak próbowałem łączyć się na 2gim komputerze oraz inny koleś próbował się łączyć. i miałem/miał błąd podczas..

Zadawajcie dalej pytania.. ;P

Opublikowano

Wpisałem, oddzieliłem odpowiednio spacją.. Zapisałem. i jak odpalam portmap'a to nie pojawiły mi się dodatkowo 3 nowe porty. Ostatni z nich ma ip/id 22 :D

Opublikowano

Okej mam, myślałem że gdy się doda te linijki w portmap.ini to one się automatycznie pojawią w portmap'ie a tutaj trzeba jeszcze dodać te porty ;P

Opublikowano

A włączasz te porty (żeby zielone kółko się obok nich świeciło czy szare)?

A umiesz czytać ze zrozumieniem?

Gdy chce żeby

inni spróbowali odpalam portmap'a z portami które mają moje ip z

końcówka .100 są w hamachi, zapora/antywirus wyłączona/y.

Opublikowano

To tak..

Postanowiłem zrobić serwer jeszcze raz na plikach Terenezo z tego tematu: http://www.mpcforum.pl/topic/768196-dl-czyste-serverfiles-by-terenzo/

I mam następujące problemy:

Jako iż serwer ma wgraną stronę do plików i kiedy server działa, strona również, strona działa mi błyskawicznie (tak jakbym stworzył stronę w notatniku i przeglądał na komputerze)

I do tego gdy serwer jest on, mogę się logować to na stronie pisze:

Logowanie offline

Ch1 offline

Ch2..

Tak jakby się strona nie łączyła z serwerem (czy coś takiego)

Oraz.. wkleiłem wszystkie pliki od strony klienta z tego poradnika do zaaktualizowanego Polskiego metina, ładnie wszystko odpalam, ale gdy się loguje

to czasami jakieś pytajniki wyskakują, jak teleportuje się to też wyrzuca z gry i to troche krępujące.. Nie wiem jak to zrobić

PS: Może ktoś ma tutorial do tych plików? Pliki są od listopada zeszłego roku, a poradnika video, ani jednego nie mogę znaleźć ^.^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...