Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Blue Screen pod czas grania

SirKotlinski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zawsze podczas grania w gry, wyskakuje mi blue screen i jest mniej więcej coś takiego:

0x0000007E

nv4_disp.dll

Jak to naprawić?

Karta graf:

GeForce GT 520

Proszę o pomoc :)

// Sory za błąd w tytule, przeoczylem :P

Opublikowano

Główne?

Tak główne sterowniki karty graficznej możesz zainstalować tak :

Wejdź w Mój Komputer puste pole ppm i właściwości>>sprzęt>>menadżer zadań>>Karta Graficzna>>"Tutaj jest nazwa twojej karty">>PPM>>Aktualizuj Sterowniki.

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

A jest do tego wymagany jakiś specjalny windows? Bo ja mam jakiś by Malcolm..

Będę zmieniał na XP.

/edit zaktualizowałem sterowniki, lecz ciągle to samo:/ A dokładniej chodzi o grę "Kingdoms of Amalurs reckoning"

Opublikowano

A jest do tego wymagany jakiś specjalny windows? Bo ja mam jakiś by Malcolm..

Będę zmieniał na XP.

/edit zaktualizowałem sterowniki, lecz ciągle to samo:/ A dokładniej chodzi o grę "Kingdoms of Amalurs reckoning"

Możliwe że masz wirusa na komputerze i dlatego masz blue screen, czy tylko na tej grze masz blue screen czy na wszystkich ?, polecam ci przeskanować cały komputer dokładnie a jeżeli to nie pomoże napisz tutaj temat :

http://www.mpcforum.pl/forum/439-komputery/

Napisz tutaj temat bo jeżeli skan nie pomoże możliwe że twój antywirus nie może znaleźć tego wirusa którego masz.

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

Po zaktualizowaniu sterowników narazie nie wyskoczył jeszcze ten błąd ( dodatkowo w grze odznaczyłem opcje Post processing czy coś takiego i chodzi bez zarzutów )

//up Nie, przydał mi się post Maximusa o tym - "Mój Komputer puste pole ppm i właściwości>>sprzęt>>menadżerzadań>>Karta Graficzna>>"Tutaj jest nazwa twojej karty">>PPM>>Aktualizuj Sterowniki." - Przedtem pobierałem nowe sterowniki ze strony Nvidia, ale nie chciało mi się to cholerstwo zainstalować, po zainstalowaniu i zresetowaniu komputera- nie chciał się uruchomić. ładował się wieki, aż musiałem włączyć go trybem awaryjnym. Dziękuje wszystkim za pomoc, myślę że można zamknąć :)

// Przepraszam za zły dział, nigdy nie trafiam w odpowiedni -.-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...