Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jakie programy do grafiki? I jak zacząć

recelo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka ostatnio zainteresowałem się grafiką :) wcześniej robiłem sygnaturki więc minimalne pojęcie mam ale nie chciałem wracać do sygnaturek lecz chciałbym nauczyć się robić postacie i ogólnie grafikę - zapewne mało osób po przeczytaniu tego będzie wiedziało o co mi chodzi więc daję przykład:

inside_by_mezamero-d45khv9.jpg

Wiem że jest to bardzo zaawansowana praca lecz chciałbym robić coś podobnego lecz nie wiem od czego zacząć i w jakim programie.

Na profilu autora który zrobił powyższą pracę znalazłem pracę która wyjaśnia chyba jak się robi postacie, w opisie podane jest że używa programu "Paint tool sai" czyli mam rozumieć że ja też mam robić w tym programie?

Tutaj ta praca:

freestate___steps_by_mezamero-d55l19f.jpg

Podsumowując bardzo proszę o podanie programu w jakim takie coś można stworzyć i mile widziane były by też poradniki. Wiem że nie jestem zaawansowanym grafikiem po prostu chce spróbować coś zrobić i zobaczyć czy to jest dla mnie czy nie :)

2nbcax2.jpg

Opublikowano

PhotoShop.

poszukaj na youtube poradnika jak kolo namalował kolesia z zespołu 'PSY'.

Tak jak żywy, lecz Photoshop ciut kosztuje.

vip.png

Maksymalnie maksymalny, LewyReus.

Opublikowano

Ogólnie Paint Tool SAI jest bardziej wykorzystywany do tworzenia rysunków z anime etc ale jak kto chce :) Do Digital Painting'u przyda ci się tablet graficzny chyba że chcesz rysować myszką. Co do Programów to najlepiej Corel Painter 12, Art Rage3, GIMP 2.8 lub Photoshop ^_^

ItgMSFz.gif­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...