Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Maus czy E-100?

CiachoxPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam już VK 36.01 ale nie kupionego, kosztuje on ponad 900 a mam 1,5 mln i się zapytam, lepiej go kupić i iść w E-100 czy na PzIV (sprzedałem go) nabić VK 30.01 i lecieć do Mausa? Fajnie się nimi gra? Maus ma 20km/h, czy da się nim dojechać na środek bitwy, czy zanim dojadę, to zostaną 2 czołgi wroga? KIedyś grałem VK 36.01 i nabiłem tam tylko działo 10,5.

Opublikowano

maus wiecej hp i wolniejszy e-100 mobilniejszy ale troche mniej hp

jak chcesz mozesz isc dwiema liniami ;)

Age is just a number :)

Opublikowano

Także polecam E-100. Niedawno wbiłem. Jedyny minus ? Na 15cm jedziesz na gold, bo na zwyklych jest kijowa penetracja. Maus to kupa stali, owszem pancerna, ale zarąbiście wolna.

Opublikowano

Ja nie znam się na penetracji, czy Maus przebija dużo czołgów od przodu?

Zależy jakich. T110E5 tylko gold. Maus/E-100 Weakspoty. Większość czołgów trzeba walić w weakspoty.

Opublikowano

Jaka posiadacz Mausa i E100 powiem tak:

Lubisz czołg który ciężko przebić? bierz mausa [oczywiście po odpowiednim ustawieniu]

Lubisz walnąć za duża sumę hp w przeciwnika? bierz e100[+ strzelając samym goldem bez problemu wyjdziesz na + oczywiście musi byc duży zadany dmg i wygrana]

Jeżeli chodzi o cw to bardziej e100 niż maus [rzadko spotykam mausa na cw]

UP jeżeli ty potrzebujesz gold ammo na Mausa żeby go przebić to poprostu grac nie potrafisz.

KV-4 z 220mm pen bez problemu przebijam mausa od przodu a T110E5 ma 269 pen to tym bardziej powinno wchodzic

ade4410f7622f8ba6a405952010b4d7f.png
Opublikowano

Dobra, zdecydowałem się na E-100, mam nadzieję że nie będę żałował ^^

wybierz E-100 gdyż on dostanie niedługo buffa na armor ale tak czy siak jest fajnym czołgiem (bo go mam) i polecam

Dzięki za powiedzenie o tym buffie :)

Opublikowano

Mam E-100 jak i Mausa i powiem szczerze idź w E-100 dmg dużo lepsze kontowanie też nie złe pancerz trochę słabszy, tylko trochę i mniej DMG, ale Maus jest normalnie celem dla Arty jak tylko zobaczą 3 arty Mausa, to już możesz być pewny, że już masz po meczu jest za wolny aby uciec wolno lufą obraza bierz E-100.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...