Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak dodac kolejne plusy ? (ulepszanie)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jestem tu nowy i posiadam serwer hamachi.

Szukalem w google i nie znalazlem ;/

Bym chcial dodac kolejne plusy, np +10 +11 itp.

I jeszcze jedno pytanie, w jakich tabelkach w navicacie sie zmienia wartosc dmg, magiczny dmg, szybkosc ataku itp.

I jak mozna dodac ze np w FMSie bedzie wbudowany kryt ?

I jak zrobic by np z broni +9 na +10 potrzeba bylo np 10 szmaragdow czy cos podobnego.

Opublikowano

stworz nowy item i w nazwie daj mu +10, +11

i z broni +9 ustaw ulepszenie na niego

w refine_vnum w item_proto id na ktory ma sie ulepszac, refine_set id systemu ulepszen z tabeli refine_proto

wbudowane bony ustawiasz w item_proto w aplytype0 - id bonu, applyvalue0 - wartosc i tak dalej maks 3 wbudowane ( czy jakos tak te kolumny nigdy nie pamietam) zeby widziec w grze musisz zmienic tez w locale_pl/item_proto w cliencie.

ulepszacze ustawiasz w tabeli refine_proto, player --> refine_proto.

sygna1.png

Opublikowano

stworz nowy item i w nazwie daj mu +10, +11

i z broni +9 ustaw ulepszenie na niego

w refine_vnum w item_proto id na ktory ma sie ulepszac, refine_set id systemu ulepszen z tabeli refine_proto

wbudowane bony ustawiasz w item_proto w aplytype0 - id bonu, applyvalue0 - wartosc i tak dalej maks 3 wbudowane ( czy jakos tak te kolumny nigdy nie pamietam) zeby widziec w grze musisz zmienic tez w locale_pl/item_proto w cliencie.

ulepszacze ustawiasz w tabeli refine_proto, player --> refine_proto.

Dzieki wielkie,

a jak ja zrobie sobie w 100% taki dedyk na hamachi jak chce to moge go przeniesc na dedyka ?

Jak sie dodawalo itema ? bo mam otwarte item_proto tak ? i mam tam dodac tabele tam ?

bo cuduje i cuduje ;/

mam Navicat Premium.

Opublikowano

najlepiej stworz zapytanie i przez nie dodaj, kliknij na "player" nie tabele tylko baze i wez konsole i masz przykladowe zapytanie:

INSERT INTO `item_proto` VALUES ('21999', 'xx+9', 'xxx+9', '1', '0', '0', '2', '32', '1', '16', '0', '480', '480', '9030', '11000', '0', '5', '1', '105', '0', '0', '5', '30', '17', '25', '15', '25', '0', '614', '614', '628', '789', '0', '65535', '65535', '65535', '65535', '65535', '65535', '100', '3', '0');

i dajesz enter.

z hamachi mozesz wszystko normalnie przeniesc na dedyka kopiujesz wszystko i wrzuczasz na dedyka i tyle.

sygna1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...