Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DirectX Błąd Cała seria COD'a.

Patatajam2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam błąd z całą serią Call of Duty na Steam tj. CoD MW2 MW3 BO, mam te wszystkie gry oryginalne pudełkowe. (nie sprawdzałem czy w mw lub cod1 ten błąd występuje) Wszystkie działały dobrze, do czasu gdy spaliła mi się karta graficzna, wtedy oddałem komputer do naprawy i otrzymałem oczywiście nową kartę. Nie sprawdzałem czy gry działają bo nie miałem żadnej zainstalowanej.

Po jakimś czasie zainstalowałem cod mw3 i w multiplayerze, podczas ładowania mapy wyskoczył błąd "Directx coś tam", jednak to nic, przy włączeniu sp wyskoczył kolejny błąd, tym razem "directx napotkał błąd krytyczny, zapoznaj się z readme (...)"

Pobrałem BO i włączyłem, jednak znowu wyskoczył ten błąd directx o krytycznym stanie, i wtedy zainstalowałem z płyty z BO directx'a. To nie pomogło, więc z płytki od karty graficznej zainstalowałem sterowniki i ponownie directa, to też nie pomogło.

Wiem że takie tematy były, ale czytałem wszystkie i żadna opcja mi nie pomogła, ani pobieranie directa z płyty z grą ani pobieranie directa z internetu, ani też aktualizowanie sterowników do karty.

Informacje o komputerze

Windows XP home edition 2002 32bit service pack 3

Intel Core 2 Duo CPU

E7200 2,53GHz

2,00 GB RAM

Karta graficzna Gainward GeForce GT 630

JAK TO USUNONDZ

oz63qx.jpg

Opublikowano

Wydaje mi się, że pozostał reinstall systemu..

Jak aktualizowałeś kartę?

#EDIT: Jesteś pewien, że masz DX9C?

WSZYSTKIE PLIKI W CHMURZE DLA MPCFORUM ZOSTAŁY USUNIĘTE. NIE KORZYSTAĆ Z MOICH PROGRAMÓW.

Proszę nie ingerować w moje posty/tematy, w razie potrzeby usunąć całą zawartość. Nie pomagam.

Opublikowano

Tak jestem pewien, instalowałem go z płyty z obiema grami (raz z mw3 drugi raz z bo) a potem z płyty z kartą graficzną.

Reinstall systemu... tego się obawiałem :/

Mam Windows XP i Windows 7.

Problem w tym, że nie wiem jaki wybrać dla mojego sprzętu i nie wiem czy jeżeli wybiorę w7 to mój komputer to uciągnie (ram itp.).

JAK TO USUNONDZ

oz63qx.jpg

Opublikowano

If you want to run Windows 7 on your PC, here's what it takes:
1 gigahertz (GHz) or faster 32-bit (x86) or 64-bit (x64) processor
1 gigabyte (GB) RAM (32-bit) or 2 GB RAM (64-bit)
16 GB available hard disk space (32-bit) or 20 GB (64-bit)
DirectX 9 graphics device with WDDM 1.0 or higher driver

Osobiście polecam WinXP, ale to jest subiektywna opinia i wartałoby dodać, że windows xp traci wsparcie w tym roku. Tzn. zero aktualizacji, naprawy błędów, podatności.

Poczekałbym jednak z ponownym zainstalowaniem, ponieważ wygląda na to, że ten błąd przewija się tylko wśród graczy serii Call of Duty.

Trochę cierpliwości, a może ktoś bardziej obeznany się wypowie :)

WSZYSTKIE PLIKI W CHMURZE DLA MPCFORUM ZOSTAŁY USUNIĘTE. NIE KORZYSTAĆ Z MOICH PROGRAMÓW.

Proszę nie ingerować w moje posty/tematy, w razie potrzeby usunąć całą zawartość. Nie pomagam.

Opublikowano

Jutro dam rep bo dzisiaj mam limit :)

Jeżeli takie są wymagania na w7 to chyba się na niego zdecyduję.

WindowsXP jest bardzo sprawny jednak "Trzeba iść z duchem czasu" jak to mówią B) Nigdy tego systemu nie miałem i chciałbym go chociaż wypróbować.

Jeszcze jedno czy podczas przeinstalowywania systemu (mam w7 na płytce) muszę zapisać najważniejsze dane z komputera na jakiś dysk np 1TB? Bo jestem w tym zielony :P Niektórzy piszą, że lepiej zapisać a niektórzy, że nie ma po co.

JAK TO USUNONDZ

oz63qx.jpg

Opublikowano

Lepiej zapisać, ale tylko te najważniejsze pliki. Stosuj zasadę - czy przeżyję bez tych danych. 1TB to stanowczo za dużo. Jeśli nie masz jakiejś ważnej kolekcji filmów, to wystarcza przeciętnie 512mb. Nie mam tutaj dużo do powiedzenia. Mój ostatni format miał miejsce 3 lata temu. Zbytnio się przejmuję, że coś pominę przy backupie.. Jestem rupieciarzem :)

Opublikowano

No ja w sumie też :P

Niedługo zgram ważne rzeczy i dla pewności poproszę kolegę informatyka, żeby mi tu wszystko zrobił :)

Co do CoD'a.

Widziałem na zagranicznej stronie, że nie tylko mi tak robi, a nawet znajdzie się kilkadziesiąt osób z takim błędem... Tak więc błąd najprawdopodobniej nie wyskakuje mi dlatego, że zmieniłem kartę graficzną.

JAK TO USUNONDZ

oz63qx.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...