Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Warotści z okien input

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym napisać swojego bota z użyciem GUI, dopiero się uczę więc proszę o wyrozumiałość.

Więc mam pytanie jak zrobić aby pobierały się wartości z okienek input i po naciśnięciu buttona, pokolei wpisywały się one w inne okna (w przeglądarce)

GUI i otwieranie przeglądarki mam gotowe, kombinowałem z tymi wartościami ale ciągle błędy wywala jak chce zapisać.

Jeżeli ktoś wie jak to zrobić to proszę o pomoc, albo podanie linku do jakiegoś sensownego tuta.

Opublikowano

Sensowny TUT masz w F1 jak wejdziesz w edytor Scite. czyli tam gdziez piszesz bota w autoit.

GUICtrlSetData() - do zmiany wartosci roznych kontrolek

GUICtrlRead() - do pobierania wartosci roznych kontrolek

Opublikowano

Pobieranie już mi działa, ale dalej nie wiem jak zrobić żeby to potem wstawiało te wartości w dane okno w przeglądarce.

Opublikowano
#include <ButtonConstants.au3>
#include <EditConstants.au3>
#include <GUIConstantsEx.au3>
#include <WindowsConstants.au3>
#Region ### START Koda GUI section ### Form=
$Form1 = GUICreate("Form1", 227, 128, 192, 124)
$Input1 = GUICtrlCreateInput("Input1", 56, 16, 121, 21)
$Button1 = GUICtrlCreateButton("Button1", 80, 40, 75, 25)
$Input2 = GUICtrlCreateInput("Input2", 56, 72, 121, 21)
GUISetState(@SW_SHOW)
#EndRegion ### END Koda GUI section ###

While 1
    $nMsg = GUIGetMsg()
    Switch $nMsg
        Case $GUI_EVENT_CLOSE
            Exit
        Case $Button1
            pobierzdane()
    EndSwitch
WEnd
Func pobierzdane()
    $dane = GUICtrlRead($Input1) ;Zczytuje tekst z input1 do zmiennej $dane
    GUICtrlSetData($Input2, $dane) ;Ustawia wartosc input2 na zawartosc zmiennej $dane
EndFunc

#Edit

Poszukaj na forum, były tutoriale jak zrobić bota do jakiejś tam gry, więc napewno znajdziesz.

Opublikowano

Nie musiałeś pisać całego wystarczyło pokazać jak się to funkcję właśnie robi.

Podstawiłem to pod swój kod, działa. Dziękuje.

Lecz mam jeszcze pytanko jak to zrobić aby wstawiał to np. do okienka w google po tym jak się strona otworzy wpisze wartość i kliknę button.

Wiem jak zrobić za pomocą MouseClick i potem Send. Ale chce zrobić tak aby pod każdą przeglądarkę pasowało i każdy ekran.

Patrze, ale tak jak pisałem dopiero zaczynam. Nie wiem dokładnie jak to zrobić, niby coś ogarnąłem, próbuje i błąd ...

Opublikowano

Spróbuj z użyciem WinHTTP.au3 (pod każdą przeglądarkę) lub FF.au3 (Firefox), IE.au3 (Internet Explorer).

Na necie znajdziesz mnóstwo poradników.

Opublikowano

Jeśli chcesz porządnego bota + aby działał u każdego użyj np IE.au3. Bo porządnego bota nie zrobisz na Send i MouseClick

GUICtrlRead odczytasz z inputa

_IECreate wlaczysz ie

potem pobierasz objekt i go zmieniasz. Wszystko znajdziesz w tutorialu o IE.au3

1387536187-U112334.png

Jeśli Ci pomogłem mógłbyś wynagrodzić lajkiem :)

Opublikowano

Dobra już sobie tam jakoś poradziłem. Przepisuje mi sam wartości do okien z logowania.

Ale jest pewien problem, po tym jak wpisze login i hasło to powinien kliknąć jeszcze zaloguj.

Próbowałem FFClick

Kod strony:

<input class="required password" type="password" value="" name="password"></input>

Auto it:

_FFClick("password", "name")

No i nie działa mi to, próbowałem też xpatch i też nic. Jedynie MouseClick, ale chce żeby samo się klikało bez użycia myszki.

#Edit

Stwierdziłem że robię to tylko dla siebie więc wystarczy mi MouseClick.

Opublikowano

spróbuj najpierw pobrać obiekt a potem Click.

+ Jeśli już robisz tak to skończ ( nie ważne że tylko dla siebie ale tak to będzie działało w tle co znaczy że komputer jest gotowy do innych prac a to samo się robi;))

1387536187-U112334.png

Jeśli Ci pomogłem mógłbyś wynagrodzić lajkiem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...