Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oceńcie zestaw

teso

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamierzam zlożyć komputer i dobralem zestaw. oto onhttp://www.ceneo.pl/Zestaw-11613-ADD procek (i5-760) i obudowa juz sa. Mam ok. 3000zl i nie wiem co wziasc lepszego. Komp ma byc ogolnie do wszystkiego. Co zmienic na lepsze? Płyta musi być ATX. Prosze o opinie RAM bedzie full

Opublikowano

Z tym ramem też nie byłbym taki do końca pewny xD
Ale ogólnie tak słabo ... Karta graficzna 4GB ale taka zje***a że masakra xD

Opublikowano

Co do tej karty to mslalem ze jest dobra bo miala duzo ram, taktowanie itp :(, ram to do 16gb mial byc

Opublikowano

Ok, napisz czy chcesz robić OC, czy masz coś ze starego kompa - dysk/nagrywarka na SATA. Ile możesz wydać max na kompa (czy z monitorem czy bez)

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

3000 z monitorem, mam procesor i5-760 i on pozostaje bez zmian, posiadam jakies nagrywarki, ale on nie sa dla mnie wazne, obudowa ze starego kompa i ona tez zostaje. No OC chyba bede robil bo lubie sie bawic w takie rzeczy :)

Opublikowano

http://allegro.pl/legenda-asus-p7p55d-s1156-oc-p55-ddr3-fv-i3254050475.html

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=74342&s=72889&s=72103&s=63363&s=73501&s=70160

Karta graficzna i tak będzie ograniczana przez procek i mobo (głównie przez mobo) ponieważ p55 i ogółnie chipsety pod lga1156 nie obsługują PCI-E 3.0 tylko 2.0.

Jednak jest to przyszłościowa konfiguracja, i gdybyś kiedyś wymieniał procek i mobo, to będziesz miał znakomity zestaw, podaj również model swojej obudowy, ponieważ być może nie znieści się do niej Grafika, a za koszt rzędu 160-200zł można mieć dobrze chłodzoną i ładną obudowę.

Na monitorach się zbytnio nie znam, ale ten ma rozdzielczość full hd i jest dobrej firmy BenQ.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

spotkalem sie z opinia ze dyski segeate sa najgorsze, a modelu obudowy to nie podam bo ma ok 7 lat :) ale on zostaje

Opublikowano

ktorego radeona bo troche ich jest? mozecie podac konkretny model bo tego troche jest

Opublikowano

ktorego radeona bo troche ich jest? mozecie podac konkretny model bo tego troche jest

albo od Sapphire, albo ASUS/Gigabyte, tyle, że gigabyte są długie i może się nie zmieścić w Twojej wiekowej obudowie.

25hmxok.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...