Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ryze

Ex?

Rekomendowane odpowiedzi

Znawca
Opublikowano

Dlaczego dużo osób kupuje na ryze muramane zamiast archangel staff? Przecież ryze to postać AP nie AD

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

Hmm, no nie wiem, może dlatego że stackuje sie na nim mane, a Maramuna zadaje tym większe obrażenia, im więcej się ma many? use brains pls...

Opublikowano

Ryze bazuje tez na manie.

Chodzi o to ze RyŻy ma skile na "one target" , więc nastakowany maramune dodaje około 180+ dodatkowych obrazeń fizycznych na skill.

Opublikowano

Tak jak mówi kolega. Ryze z maramune ma większy dmg niż z angelem. Polacam sprawidzić to sobie na botkach :P

cualquiera que me pueda ganar en la carretera

Opublikowano

Dlaczego dużo osób kupuje na ryze muramane zamiast archangel staff? Przecież ryze to postać AP nie AD

Ryze to nie postać AP tylko postać bazująca na manie.

Muramanę kupowało się ze względu na to:

Active: Toggle: Your single target spells and attacks consume 3% of your

current Mana to deal 6% of your current Mana as physical damage

To był bardzo mocny buff do spelli, bo przed zmianą naliczał magic damage a nie physical. Teraz jest nieco słabsza ale bonus i tak jest przydatny na Ryze, dlatego jest nadal czesto kupowana.

Opublikowano

Zwiększa dmg output, poza tym ryze nie potrzebuje dużej ilości AP+i tak jest strasznie tankowaty więc nie potrzebuje aż tak pasywki serafina. Na ryzie możesz zbudować 1 z tych itemów lub 2 na raz.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Ja często buduję muramanę i archangel staffa. Shield z archangela 2.5k. :]

Opublikowano

Ja często buduję muramanę i archangel staffa. Shield z archangela 2.5k. :]

Ale wystackowanie 2 łez zajmuje troche czasu..Według mnie nie opłaca sie budować tych 2 itemów naraz bo inwestujesz w zbyd duzo dmg biorąc pod uwage że ryze zalicza sie do tanky championów.

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...