Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Bany

Wooozie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeglądając forum i odpisując na niektóre tematy wpadłem na pomysł, aby podyskutować o postaciach wartych banowania.

Chętni niech napiszą w tym temacie 6 postaci, które by zbanowali/banują.

Można komentować i dyskutować na temat niektórych banów.

Tak szczerzre mówiąc to ja mam tylko 4 perm bany:

- Nidalee - pierdolone ścierwo. Jej dzida bierze po pół hp, a jak nafeedowana to jescze więcej. Fakt, można unikać, ale jak rzuca zza ściany, gdzie nie ma wizji, to nie zdążysz uniknąć bo zauważysz dopiero w momencie, gdy już oberwiesz.

- Kha'Zix - 99999 dmg bez feeda, 999x więcej gdy nafeedowany

- Thresh - hard cc, przyciągnie, doskoczy, odepchnie, zesnareuje (ult=99% slow≈snare)

- Amumu - dobry w teamfightach, w miarę nie traci hp w jungli, dobre ganki

Oprócz tego czasami:

- Kassadin - nawet jak skontrujesz i zmiażdżysz na linii to w late i tak będzie ściągał wszystko, co nie jest tanky na combo i nawet nie da się go zfocusować

- Kayle - ogarnięta Kayle boli. Jak gram na Topie/Midzie to albo biorę kontrę przeciwnika albo właśnie to, miażdży wszystko

Opublikowano

Ja mam swoje permbany

Kassadin - Łatwy roam, ciężko zabić, chore ulti, niezły dmg, poza tym go nie lubię ;d

Thresh/Blitz - Łapka, dobre CC, trzeba uważać, ściągnięcie przeciwnego carry = 90% śmierć

Shen - Potrafi sam wygrać grę (SoloQ nie jest jego najlepszy przyjacielem, ale jeśli trzeba...) Z sytuacji 3vs2 może zrobić 3vs3, a jeśli wpadnie przeciwny jungler będzie 4vs3 i coraz więcej golda dla przeciwników.

Opublikowano

heca zed tf zac kayle thresh naut nasus vi

więcej po co

oh zapomnialem o shenie, choć w late gówno robi

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Zawsze banuję:

- Hecarim

- Elise

- Kha

Dlaczego? Bo te championy są po prostu OP, supporta zawsze pickam jako 1st i oddaję go komuś innemu.

Kha i Elise to takie bany, że bez nich można się zesrać, cholerny dmg nawet bez feedu.

Opublikowano

Blitzcrank - "eliminator adc" wystarczy że przyciągnie do siebie wrogiego adc w TF i pozamiatane.

Akali - doskoki, niewidzialność i to dmg a na dodatek może być tanky.

Amumu - jego inicjacja w TF i ganki pozwalają wygrać całą grę.

Malphite - podobnie jak Amumu

Kassadin - OP dmg i w dodatku bardzo mobilny.

Leona - mocny tank + dobre dmg, sama potrafi zjechać adc a przy okazji przyinicjować TF.

Opublikowano

Nautilus - Zawsze gdy mam first picka, i biore ADC to banuje to ścierwo. Jeżeli w przeciwnym teamie jest jakiś koles który już wie, że Nautilus to rozpierdalator dolnej linii i ogarnia go, to bot na pograne.
Thresh - J.W. tylko że ma nieco gorsze CC
Hecarim - Chyba wiadomo, insta ban w każdej grze, chyba że mam first picka i lece na jungle
Tristana - Najlepszy ADC w sezonie trzecim, rozpierdalatorka early, mid i late gejmu, carrowałem nią gówniane brązy <3
Zed - Nakłada ci ulta i możesz zrobić laske

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...