Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Badania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Byłem u lekarza, przez ostatni miesiąc leczę " grzybicę " w jamie ustnej, byłem trzy razy u tego samego lekarza i on przepisywał mi ciągle te same leki, bez skutku.

Dziś poszedłem do innego lekarza, on przepisał mu inne leki ( tabletki + inne tabletki, a wcześniej brałem tabletki + pędzelkowanie ), musiałem iść do innego bo od kilku dni, żywię się samymi rosołami, mlekiem i jogurtami bo nie mogę nic gryźć bo strasznie boli, nie bolą mnie zęby tylko nad językiem mam białe xxx ( nie wiem jak sie to nazywa ) i doszło to to zębów i boli jak jedzenie styknie się z dziąsłami .

Lekarz mi również przepisał mi skierowanie na badania :

Morfologia z rozmazem manualnie ( wiem że będą pobierać krew ale co to za różnica, bo jest jeszcze z rozmazem automatycznie i sama morfologia )

I " Biochemia : CRP "

I chce się dowiedzieć co to za pobieranie krwi z rozmazem " manualnie " i to " CRP " i chciałbym wiedzieć czy do tego drugiego będą mi robić inne badania czy to wezmą z tej badanej krwi.

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

(...) badanie laboratoryjne krwi polegające na mikroskopowej ocenie krwinek czerwonych, białych i płytkowych wraz z określeniem składu procentowego krwinek białych.

Manualnie, czyli chyba ręcznie. :)

Badanie CRP:

Badanie CRP to badanie wykonywane z krwi. Celem badania CRP jest określenie poziomu stężenia, w organizmie osoby badanej, białka C-reaktywnego.

Przypuszczam, że raz pobiorą Ci krew i wykonają obydwa badania. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...