Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Strona w html ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie :)

Chciałbym zrobić stronę sklepu, ale nie takiego żeby można było robić zakupy online tylko tak żeby pisał co tam jest itp :)

I mam do was takie pytanie ;0 Macie jakiś pomysł od czego zacząć ? Widziałem dużo takich stron i nie chce robić podobnej :) Macie jakieś pomysły ?

Opublikowano

Raczej strony ,,Sklepu" nie zrobisz w html, bo do tego będziesz potrzebował jeszcze kilka innych języków choćby PHP, czy CSS.

Udana strona to strona gdzie występuje grafika + skrypty, czyli będziesz również potrzebował jakiejś grafiki, którą następnie będziesz zmuszony zakodować w CSS.

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Raczej strony ,,Sklepu" nie zrobisz w html, bo do tego będziesz potrzebował jeszcze kilka innych języków choćby PHP, czy CSS.

Udana strona to strona gdzie występuje grafika + skrypty, czyli będziesz również potrzebował jakiejś grafiki, którą następnie będziesz zmuszony zakodować w CSS.

Ale Ty jesteś mega logiczny. Co ty robisz na posadzie moderatora..

#top

Planujesz otwierać sklep internetowy?

Proponuję zakupić gotowy skrypt (licencja około 300zł).

Chociażby OSCgold + własny skin sklepu.

1372279499-U440545.png

Opublikowano

@up

Ja nie chce skrupt-u sklepu ;) Ta strona ma informować gdzie się sklep znajduje, czym się zajmujemy itp :)To nie ma być tak jak allegro ;) I nie wiem dlaczego dostałeś warna ;d

@up

No tyle o też wiem że potrzebne jest css i php ;d Nie jestem głupi ;)

Opublikowano

Paradisia ty jakiś nieogarnięty jesteś -.- W ogóle nie powinieneś być na tym stanowisku... Każdemu dajesz ostrzeżenia mimo, że pisza na temat.. Jedynie TY nie piszesz na temat i żadnych ostrzeżeń sobie nie dajesz... Ja też nie wiem za co on dostał ost...

Taką stronę o której mówisz to chyba musiałbyś zacząć od wypisania sklepów. Ewentualnie osoby rejestrujące się na stronie, dodawały by swój sklep w danym mieście i odpowiedno dodawane produkty z tego sklepu. Oczywiście nie na sprzedaż tylko do "wyszukania". Większość baza danych

Osobiście pomagam tylko na PW lub e-mail

-----------------------------------------------------------------

https://github.com/smietanka

Opublikowano

Po Twoim poście rozumuje, że posiadasz własny sklep i chcesz go promować w internecie, a więc HTML + CSS w zupelnosci wystarcza a Ty kurwa Paradisia glupoty piszesz jak zawsze.

Mozesz stronke urozmaicic o skfypty php i js.

1372279499-U440545.png

Opublikowano

@up

Ale mi nie chodzi o to w czym mam to napisać tylko tak bardziej jak to zrobić :) Żeby to miało recę i nogi ;) Takie wzory ;)

Opublikowano

Naucz się języka HTML i CSS.

Zrób projekt w phostoshopie (layout) strony a następnie potnij go na części.

Zakoduj części grafik w HTML i CSS.

Dla urozmaicenia możesz poszukać w internecie kursów PHP o formularzach itd. możesz dać np. formularz kontaktowy albo jakaś księga gości.

1372279499-U440545.png

Opublikowano

o co wam chodzi z tym hejtem na Paradisa? koles napisal dobrze, jak chce sie stworzyc taka strone, o ktorej mowa w temacie, znajomosc html i css to rzecz priorytetowa, grafika z pewnej strony tez, choc mozna postawic na dosc ciekawa dzis minimaistyke i zrobic ladna strone, oparta wylacznie na przyjemnych kolorach i milych boksach, bez koniecznosci zastowsania super pro grafiki. znajomosc php moze okazac sie bardzo przydatna, uwygodni Ci przyszla prace i da ogrom mozliwosci w takim e-informacyjnym sklepie. bo po co mu skrypt za 300zl, w dodatku, z ktorego chce wykorzystac zaledwie 1/8? co to wgle za kiczowy sklep za 300zl..

mysle, ze powinienes zaczac od nauki html, kursow jest w sieci pelno, a wtedy sam bedziesz wiedzial co dalej robic i jak to napisac.

Opublikowano

Osobiscie polecam : http://pl.html.net/tutorials/

Na hostingach, np. hostinger.pl sa szablony stron do wybrania gdzie masz juz gotowy szablon pod "e-shop"

Nie jestem tu po to by zbierać lajki czy tam plusy, jestem tu, aby dzielić się swoja wiedzą z tymi której jej potrzebują,

Lub zasięgać porad od lepszych i bardziej doświadczonych ode mnie :)

netuy.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...