Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Lagi podczas gry

CzarnyTHB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Z pozoru temat może się powtarza, jednak szukając w internecie nigdzie nie mogłem znaleźć pomocy.

Mój problem polega na tym, że po wejściu w dowolny pokój na haxballu drugi ping (tzw. "od komputera" rośnie z 90 do 800 lub nawet więcej).

Oto czynności które wykonałem do tej pory:

1. ustawienie FPS na 30 oraz wyłączenie "hardware accelleration"

2. Zmiana przeglądarki (odpowiednio Mozilla, Opera, Chrome)

3. Usunięcie ciasteczek z przeglądarek

4. Calkowite sformatowanie komputera

5. Telefon do usługodawcy internetowego (Orange), który odpowiedział mi, że problem prawdopodobnie tkwi po stronie komputera

Dodam, że problem powstał z dnia na dzień i raczej nie było żadnej ingerencji z mojej strony w działanie komputerka.

wynik speedtestu:

61521554

Jestem połączony z internetem bezprzewodowo - routerek+ livebox

System: Win xp

Procesor x86 Family 15 Model 4 Stepping 7 GenuineIntel ~2660 Mhz

Jeżeli coś pominąłem lub ktoś jest w stanie odpowiedzieć na mój problem, to proszę o kontakt.

MoonLight aka Champion

Opublikowano

Sprawdź czy masz aktualne wszystkie wtyczki odpowiednie za Flasha. Mogła Ci się jedna popsuć lub nie jest aktualna. Mam na myśli wtyczki typu : Java, Adobe Flash. Bodajże w Google Chrome możesz wpisać w adres chrome://plugins podaj które masz na czerwono.

gj6Xe.png Pomagam na GG ( 9509484 ) i PM. Jeśli masz sprawę to pisz ; )
by Valky

Opublikowano

Sprawdź czy masz aktualne wszystkie wtyczki odpowiednie za Flasha. Mogła Ci się jedna popsuć lub nie jest aktualna. Mam na myśli wtyczki typu : Java, Adobe Flash. Bodajże w Google Chrome możesz wpisać w adres chrome://plugins podaj które masz na czerwono.

Wychodzi na to, że wszystko jest prawidłowo, bo nic nie jest podświetlone.

Jeszcze jedna dodatkowa uwaga: Po wejściu na stronkę z grą wszystko jest w porządku, dopiero gdy ktoś "przerzuci" mnie do drużyny, to mocno rośnie użycie procesora (w Menedżerze Zadań)

MoonLight aka Champion

Opublikowano

Dzisiaj już nie mam czasu. Napisz mi na GG czy masz zacięcia obrazu czy tylko wysoki ping czy obydwie rzeczy. Pogadamy jutro i postaram Ci się pomóc. 9509484

gj6Xe.png Pomagam na GG ( 9509484 ) i PM. Jeśli masz sprawę to pisz ; )
by Valky

Opublikowano

Moze masz za stare wtyczki lub wlaczona jakas aktualizacje w tle np windowsa czy antywirusa. Sprawdz kolejno wersje swoich wtyczek oraz jezeli sa stare to je aktualizuj

1. Adobe flash player

2. Adobe Shockwave flash

xxx

Opublikowano

Moze masz za stare wtyczki lub wlaczona jakas aktualizacje w tle np windowsa czy antywirusa. Sprawdz kolejno wersje swoich wtyczek oraz jezeli sa stare to je aktualizuj

1. Adobe flash player

2. Adobe Shockwave flash

Zmieniłem flash playera na 10 i rzeczywiście lagi się zmniejszyły, ale nie powiedziałbym, że to rozwiązało mój problem.

MoonLight aka Champion

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...