Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem/szukam]Anty FastBreak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam problem z anty fastbreakiem, ten co jest w nocheatplus albo w zwykłym antycheacie raczej się nie nadaje, konfigurowaliśmy w różny sposób jednak w dalszym ciągu niektóre narzędzia z jakimś enchantem lub bez wyrzucało, bez używania jakiego kolwiek cheatu. (więc by niewinni cierpieli ;p)

Chcę zrobić tak aby wszystkimi narzędziami z wszystkimi enchantami dało się normalnie kopać (bez wspomagaczy), aby nie cofało nie spamiło logów nie wywalało itp. a na włączonym cheacie żeby chociaż większą część blokowało. Próbowaliśmy napisać swój własny plugin na to ale niestety nie daliśmy rady. Jeżeli ktoś zna jakiś plugin lub ma bardzo dobry config do nocheataplus lub drugiego dziadostwa proszę o podanie, wypróbujemy wszystko. UWAGA proszę mi nie podawać jakiś nie sprawdzonych configów

Za dobry config/plugin daje kilka Lubie to!

PS. Potrzebne mi to na wczoraj ;X

Opublikowano

NoCheatPlus powinno dobrze działać i "nie obwiniać" niewinnych graczy. Najlepiej nic nie mieszaj w configu, zostaw domyślny. NCP może się pomylić i "obwinić" jednego na ok. 100 graczy, jest to idealnie dopracowany plugin więc jeśli wykrywa, że gracze mają FastBreak'a - oznacza, że go mają.

Posty - 25, 50, 100, 150, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000, 1300, 1500, 2000.

Opublikowano

NoCheatPlus powinno dobrze działać i "nie obwiniać" niewinnych graczy. Najlepiej nic nie mieszaj w configu, zostaw domyślny. NCP może się pomylić i "obwinić" jednego na ok. 100 graczy, jest to idealnie dopracowany plugin więc jeśli wykrywa, że gracze mają FastBreak'a - oznacza, że go mają.

Człowieku nie wiesz co mówisz, w ogóle nie ruszany to ja tak szybko kopie na fastbreaku prawie każdym narzędziem, że masakra ;d ...

chyba, że ja mam jakiś inny "domyślny" config.. podaj mi te linijki jakie Ty uważasz / używasz ;x

Opublikowano

No to w takim razie pewnie nie masz najnowszej wersji. Bardzo polecam ten oto plugin: http://dev.bukkit.org/server-mods/nanoguard-anticheat/

Powinien rozwikłać Twój problem. :)

Mam najnowszą wersje jeżeli to by było takie proste to bym nie pisał, ale już 2 tydzień się męczymy. Próbowałem z tym pluginem, on nie uznaje enchantów w ogóle ;x więc odpada.

Opublikowano

Coś rozwaliłeś w config najlepiej wgraj od nowa NoCheatPlus..

Mam domyślny, nic nie rozwaliłem, nie wiem raczej to nie możliwe. Dajcie mi ten kawałek configu dot. tej opcji w wersji "domyślnej" może mam coś jednak źle.

(przeinstalowywać nic nie będę bo mam inne opcje poustawiane po swojemu a trochę tego jest)

Opublikowano

W dalszym ciągu nie wiem co zrobić, mam podstawowy config i on nic praktycznie nie blokuje więc mi nie gadajcie. Ma ktoś jakieś inne pomysły ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...