Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Jaki serwer domowy wybrać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki mam Wybrać domowy Serwer (taki komputer) do nastepujacych serwerow:

• Serwer CraftBukkit (minecraft) 100 slotów
  • Serwer WWW dość mały
  • Serwer TeamSpeak3 100 slotów

Może hałasować, mi to nie przeszkadza ważne żeby miał lepsze w środku niż na zewnątrz

04343724698121906598.gif

Opublikowano

Hymmm. Trochę nie rozumiem do czego jest Ci potrzebny ten serwer? Na stronę...? Czy do czego...?

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Określ się bo póki co to wyjechałeś z serwerem Minecraft przeskakując na Teamspeak.

#Co mnie kurwa warnujesz, wyjdź zrzucać te mase na dwór. Sam jesteś powielony. Pytasz się go do czego mu serwer a Ciebie nie powinno to obchodzić. Ja zapytałem o jaki serwer mu chodzi.#

1372279499-U440545.png

Opublikowano

Jejku... On chcę kupić maszynę, na której będzie mógł postawić te 3 rzeczy.

To już ci odpowiadam. Wystarczy, że kupisz VPS ~10GB RAM (100 slotów minecraft), 100 slotów TS nie zrobisz bez licencji. Licencje można albo kupić, albo dostać za darmo od nich na 500 slotów, ale musisz się zarejestrować tam i złożyć podanie i już. Po jakimś czasie ci wysyłają na meila licencje którą wgrywasz na TS i masz 500 slotów. Serwer WWW postawisz na każdej maszynie ;)

Drugą opcją jest Serwer Dedykowany. Jest to serwer bardziej wytrzymały. Można powiedzieć, że VPS jest częścią serwera dedykowanego bo na taki serwer składa się około 5 VPS (coś jak konta w windowsie, ale każde konto ma inne pojemności dysków i ramy).

Firmy jakie polecam? ovh.pl, esdata.pl

Firm których nie polecam: webh.pl -- nawet tu nie kupuj, nawet mając zniżkę 99% (kompletnie nic nie działa- wiem coś o tym bo chciałem tam postawić serwer minecrafta, jednak nie działało nic)

@edit

Co do tego głośnego kompa, to faktycznie też możesz kupić kompa na allegro i zrobić z niego serwer, jednak się nie opłaca. No i sądzę, że nie umiał byś tego zrobić. I chyba nawet większe koszta, bo prąd, kupno kompa, ramy, większy internet.

Osobiście pomagam tylko na PW lub e-mail

-----------------------------------------------------------------

https://github.com/smietanka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...