Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Z wymianą konta.

McWirtual

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ludzi zgromadzonych tutaj mam pytanie.

Zamieniłem sie z nieznajomym kontami on mi dal na prywatnym serwerze metin2 (draenor2) ja mu konto na lolu.

Po 2-3miesiacach konto na metinie mi zniklo. wiec napisalem do supportu lola o odzyskanie konta ale zauwazylem ze koles wydal na tym koncie 250zł i teraz straszy mnie Prawnie co mam zrobić w tej sprawie.

Wydaje mi sie że ja mam racje poniewaz to on mi ukradl 1 a nie jestem wstanie mu zwrocic kosztow.

Opublikowano

A kogo będzie obchodzić czy on wydał jakieś pieniądze? On Cię oszukał i to on powinien ponieść tego konsekwencje. Pisz do supportu i się gnojem nie przejmuj.

2QBkjd.jpg

Osiągnięcia:

ESL 3on3:
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #106 (21.08.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 August Month Final (28.08.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #107 (04.09.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #109 (18.09.14)
# 4th Place LoL Go4LoL Poland 3on3 September Month Final (2.09.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #111 (07.10.14)
# 1st Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #112 (14.10.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #113 (21.10.14)

VoidLeague 3on3:
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #30 East (30.08.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #31 East (06.09.14)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #32 East (13.09.14)
# 4th Place VoidLeague 3on3 TT #33 East (20.09.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #34 East (27.09.14)
# 3rd Place VoidLeague 3on3 TT #35 East (04.10.2014)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #36 East (11.10.14)

ESCsportcup 3on3:
# 1st Place ESC Cup4Fun #4 (21.09.14)
# 1st Place ESC Cup4Fun3on3 #6 (19.10.14)

Opublikowano

Nie wymieniaj się z obcymi taka mała rada na przyszłość :)

-"Wa­ke up. And grow up. And li­ve. Be­cause li­fe is the per­fect thing. Hard but perfect."

Opublikowano

jest zabronione wymienianie kontami jak zglosci ta sprawe , to bedzie twoja i jego wina , poniewaz oddales mu konto a handel jest zabroniony , a on wydal rp ale konto dalej nalezy do cb bo konta nie mozna wdac w handel , najwyzej konto ci usuna lub zbanuja .

Ale sadze ze nic ci nie zrobic .

Opublikowano

Sprawa wygląda tak, że jeśli po prostu zmienił passy na koncie na Metinie, to znaczy że zwyczajnie zostałeś oszukany. W tym wypadku powinieneś napisać do supportu, wypełniając odpowiedzi na wszystkie pytania zadane przez Riot, a tym typem nie ma co się przejmować, bo niezależnie od tego ile w konto włożył, to i tak konto powinno być twoją własnością jeśli w terminie niezbyt odległym czasowo od transakcji zwyczajnie oszukał. Jeśli podasz Riotowi odpowiednie info, to dostaniesz konto z powrotem i nie pozostaje nic, tylko się cieszyć zyskiem z inwestycji tamtego oszusta w konto :)

A i jeszcze jedna ważna rada. Najprawdopodobniej handlowaliście na jakimś komunikatorze, a nie przez żadną witrynę zajmującą się handlem, dlatego biorąc pod uwagę również niską wartość przedmiotów uzytych podczas transakcji, zwyczajnie typ nie może nic ci zrobić poprzez sąd, bo nawet jeśli zgłosiłby, to uno rozprawę przegra, secundo więcej wyda na dojazd do sądu/pokrycie kosztów rozprawy, tertio rozprawa automatycznie zostanie umorzona standardowo w Polsce "za niską szkodliwość społeczną".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...