Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] serwer hamachi a router

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pewien problem, postawilem sewer hamachi ale kumple nie moga wbic calkowicie do gry.

Po zalogowaniu, wyborze postaci, ladowaniu sie gry, pojawia im sie cale otoczenie (widac budynki, obiekty, teleporty) ale nie pojawia sie postac ani zadni npc ani moby. Czasami pojawi sie wszystko ale postac od razu łapie laga i po kilku sekundach wywala do logowania.

Kumple tumacza sie ze " Jak nie mielismy routerow to wszystko bylo dobrze (rzeczywisie bylo dobrze), a teraz nie mozemy wejsc bo mamy routery." .

Mozliwe ze ja lub koledzy na routerze mamy ustawiony limit wysylania/odbierania pakietow (przepustowosc).

Zmagam sie z tym problemem od kilku tygodni i nie wiem jak to naprawic. Koledzy probowali na innym cliencie, nie dzialalo-ten sam problem. Probowalem odpalic tylko 1 ch rowniez byl lag. Zmienilem windows z 8 na xp bo myslalem ze ramu nie wystarcza (1,5gb i 2 rdzenie 2,4ghz powinno chyba wystarczyc dla 6osob). Czy to ze uzywam virtualboxa a nie virtual pc to robi roznice? Sadze ze sa to dwa blizniacze programy wiec to nie powinno miec wplywu.

Prosze o rady, za rozwiazanie problemu dam chyba miesieczny limit Like'ow :D , Like za kazda logiczna nowa rade.

@edit, czy gdy na routerze odblokuje porty to pomoze? dla hamachi to chyba partmap odblokowuje porty, a moze...?

Opublikowano

Większość roouterów, do hamków, nie ma nic do gadania.

Nawet jeżeli masz jakąś 'Przepustowość', to z metinem nie powinno być problemów.

Co do Vbox'a a vp, to nie ma żadnej różnicy, ja bym osądzał w 80% serwer, a w 20% Clienta, jeżeli jednak próbowaliście na innym, to client odpada.

Na jakich plikach postawiłeś serwer ?

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

Witam mam pewien problem, postawilem sewer hamachi ale kumple nie moga wbic calkowicie do gry.

Po zalogowaniu, wyborze postaci, ladowaniu sie gry, pojawia im sie cale otoczenie (widac budynki, obiekty, teleporty) ale nie pojawia sie postac ani zadni npc ani moby. Czasami pojawi sie wszystko ale postac od razu łapie laga i po kilku sekundach wywala do logowania.

Kumple tumacza sie ze " Jak nie mielismy routerow to wszystko bylo dobrze (rzeczywisie bylo dobrze), a teraz nie mozemy wejsc bo mamy routery." .

Mozliwe ze ja lub koledzy na routerze mamy ustawiony limit wysylania/odbierania pakietow (przepustowosc).

Zmagam sie z tym problemem od kilku tygodni i nie wiem jak to naprawic. Koledzy probowali na innym cliencie, nie dzialalo-ten sam problem. Probowalem odpalic tylko 1 ch rowniez byl lag. Zmienilem windows z 8 na xp bo myslalem ze ramu nie wystarcza (1,5gb i 2 rdzenie 2,4ghz powinno chyba wystarczyc dla 6osob). Czy to ze uzywam virtualboxa a nie virtual pc to robi roznice? Sadze ze sa to dwa blizniacze programy wiec to nie powinno miec wplywu.

Prosze o rady, za rozwiazanie problemu dam chyba miesieczny limit Like'ow :D , Like za kazda logiczna nowa rade.

@edit, czy gdy na routerze odblokuje porty to pomoze? dla hamachi to chyba partmap odblokowuje porty, a moze...?

Dobrze skonfigurowany port map?

Tak odblokowanie portów może pomóc

Skonfiguruj portmapa jest ze 100 tutków jak to zrobić

@down

widzisz ile mam postow i od kiedy jestem na forum, napisalem kilka questow i sadzisz ze nie potrafilbym skonfigurowac portmapa?
Wszystko dobrze skonfigurowane.
Nie widziałem ;P
Ale zdarzają się takie randomy ;)

1372687195-U932691.png

Created by

. Gentleman .

Opublikowano

widzisz ile mam postow i od kiedy jestem na forum, napisalem kilka questow i sadzisz ze nie potrafilbym skonfigurowac portmapa?

Wszystko dobrze skonfigurowane.

@edit

na lapku polaczonym z routerem przez wi-fi dziala wszystko

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...