Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[War Rock] Jak grać na Zombie

xPonury

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Robię ten TuT dla osób, które nie umieją grać na zombie.

Proszę też o wyrozumienie, gdyż nie jestem najlepszy w grafice (nawet zwykłych X lub strzałkach :D)

Dodatkowo w wyszukiwaniu nie znalazłem nic podobnego.(Ale w manualnym już tak ;_; )

W tym TuT'cie pokażę najlepszą taktykę na daną mapę oraz miejsce respawn'ów zombiaków.

Jutro lub pojutrze dodam najlepsze wyposażenia dla F2P oraz P2P.

Całość przedstawiam na mapach. Czyli pokazuję respy i najlepszą taktykę ;)

Survival Mode:

Zacznijmy od najprostszej mapy, czyli BlindBullet:

Jest to najczęściej grywalna mapa na zombie, gdyż jest prosta i łatwa.

Respy:

respy.png

Taktyka:

Taktyka jest prosta ;) Zwykłe bieganie w kółko i co Wave doładowywanie ammo.

Czerwone strzałki pokazują jak biegać podczas rundy. Przerwy między nimi oznaczają miejsca w których najlepiej sie zatrzymać i strzelać do zombi. Zielona strzałka pokazuję drogę od ammo do miejsca w którym najlepiej zaczynać rundę, gdyż mamy na oku dwa respy. Gdy na dole schodów pojawiają się zombiaki rozpoczynamy naszą taktykę ;) W beczki strzelamy tylko, gdy goni nas spora horda. Tak, by zabić dużo za pomocą małej ilości ammo.

1369423169-U101800.jpg

Kolejna mapą jest Broken Sunset.

Nie będę się o niej rozpisywał tylko przejdźmy do rzeczy ;)

Respy:

Nie zwracajcie uwagi na zieloną strzałkę :P

Zielony - respy na górze

Czerwony - respy na dole

respybs.png

Taktyka:

Czerwona strzałka dolny poziom. Zielona górny. Miejsce rozpoczynania każdego Wave znajduje się przy ammo.

Co okrążenie wchodzimy na pole zielonej strzałki. Przy miejscu z ammo zeskakujemy z shiftem w stronę recepcji tak, by nie stracić hp (przy ścianie).Gdy schody są zapchane zombiakami omijamy je i robimy kolejne kółko. Beczki wysadzamy tylko gdy goni nas już spora horda tak, by nie tracić za dużo amunicji.

1369423225-U101800.jpg

Day One

Respy:

1369422912-U101800.jpg

Taktyka:

1369422899-U101800.jpg

Wszelkie propozycję ulepszenia przejrzystości lub poprawy tekstu (żeby był bardziej czytelny) proszę pisać tutaj. Oczywiście posty typu:

"Super poradnik łap like" lub "Poradnik do niczego, niepotrzebny" będą karane, gdyż to zwykły spam bez żadnego wyjaśnienia ;)

Jeżeli chodzi o Red Sign do niego zrobię oddzielny TuT, gdyż będzie sporo do opisywania, a taktyk jest wiele :D

@Edit.

Tak wiem areq94pl robił już TuT'a o zombie ,ale opisywał tylko jedną mapę. Ja robię ogólny zbiór taktyk na każdą mapę opisanych w banalny sposób z którego ja korzystam. ;)

Zakaz kopiowania poradnika i robienia jego kontynuacji bez mojej zgody.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Człowieku, wysiliłeś sie ;D I to jak :rolleyes:

TuTorial, oczywiście bardzo ładny, spoilery, ss'y i cała reszta dobrze skonponowana, aczkolwiek mógłbyś dodac trochę kolorystyki/estetycznosci ;D

• Aive zmienił(a) tytuł na [War Rock] Jak grać na Zombie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...