Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Projekt RPG, co sądzicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uwaga! Nie obiecuje że projekt wypali, przede mną dużo roboty + potrzebuje pomocników

Tak więc od początku....

Pojawiamy się w jaskini, gdzie NPC-tka informuje nas, że musimy uratować świat przed zagładą, wtedy rozpoczyna się dla nas Akt 1 fabuły. Używamy magicznego guziczka, który przenosi nas do miasta. W mieście wykonujemy questy, wzmacniamy się, gdy wszystko zrobione, możemy wykorzystać klucze by aktywować portal do "Drogi Bohatera". Pojawiamy się w kolejnej sali, npc-tka informuje nas, że im stajemy się silniejszy, tym nasi wrogowie są silniejsi. Zabieramy miecz ze skrzyni po czym wybieramy klasę i idziemy do kolejnego miasta.....

Przy okazji, fabułę trochę tutaj naciągnąłem, wszystko będzie w malutkich dawkach

Tak póki co z fabułą :c

Co będzie:

Mooby które respią się co 30sekund, spore DMG i HP

Bardzo potężne bossy (Nie tak jak na Siurvivalach + Frakcjach)

Specjalne miecze i zbroje, podzielone na kategorie rzadkości

Wiele questów

Sekrety, dostępne tylko dla niektórych klas

Tak więc, z większością sobie póki co radzę, jakby ktoś był chętny, poszukuje budowniczych, ale najbardziej potrzebny jest grafik, który pomógłby z texturepackiem

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

Pojawiamy się w jaskini, gdzie NPC-tka informuje nas, że musimy uratować świat przed zagładą

Zawiało mi jednostajnością xD.

@top Jeśli tylko znajdziesz dobrych budowniczych oraz programistów, wypali na 100%. Musisz się tylko przyłożyć :)

381911453317091771709.png
by ja.

Opublikowano

Zgadzam sie z Panemm @UP, ale jest jeden problemik.

Bardzo dużo ludzi nie ogarnia zwykłej ortografii, to co dopiero taki serwer? W każdym razie, jeśli chodzi o mody to tylko pod MCPC+, który jak narazie nie obsługiwał Citizens 2.

W każdym razie powodzenia w projekcie, i jeśli wypali - zagram! :)

025a7652b71469d8845294192925f77f.jpg

Opublikowano

Chętnie zagrałbym na takim serwerze, życzę powodzenia

2oj6rbvptyvi.png

W razie pytan pisz smialo GG: 36558269

Proszę o zdjęcie paru % bardzo się staram ; ) ||| Jesli Ci pomoglem daj Like -->>-->>

Opublikowano

Co do komentarza @mcKrzyq, serwer opierałby się tylko i wyłącznie na plikach vanilli, commandblockach oraz kilku pluginach :c

Większość jak już pisałem sobie poradzę, tylko potrzebuje kogoś kto zedytuje Faithul pod potrzeby serwera

@MCdeCrasher

Jak już pisałem w opisie projektu, przesadziłem trochę, na wypadek, gdyby ktoś chciał zrobić identyczny

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

Co do komentarza @mcKrzyq, serwer opierałby się tylko i wyłącznie na plikach vanilli, commandblockach oraz kilku pluginach :c

Większość jak już pisałem sobie poradzę, tylko potrzebuje kogoś kto zedytuje Faithul pod potrzeby serwera

@MCdeCrasher

Jak już pisałem w opisie projektu, przesadziłem trochę, na wypadek, gdyby ktoś chciał zrobić identyczny

Mogę spróbować przerobić teksturke, nie wypali to... Ehhh, to nic nie stracisz chyba?

Opublikowano

@Aperature

Ech :C Mi chodzi o podobieństwo, jakieś fajne miecze i przerobienie zombie na człowieka, tylko tyle potrzebuje (mały jako młody, normalny to człowiek i giant człowiek)

@McPerfidny

Pliki gotowe, wystarczy przetłumaczyć pluginy i zbudować mapę + sponsor :c

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

@up

Wiem o co ci chodzi, dlatego każdy akt (oprócz 1) rozgrywałby się przez długi okres czasu, mnóstwo questów, lokacji, sekretów + sklepy i miasta, do których potem nie można wracać (a i zapomniałem powiedzieć, że kolejne wątki byłyby cały czas dodawane)

76561198044975849.png

Best Member

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...