Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak to napisać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak napisać program, który będzie pobierał kod http wyświetlanej strony, i go edytował? Chodzi o to, że np. na stronie jest napis "fajna gra", jak nacisnę spację to wyświetli się w to miejsce sam napis "gra".

Opublikowano

Nie za bardzo rozumiem, o jaką wtyczkę Ci chodziło o jakiegoś firebuga czy sam mam ją napisać?

Dla wyjaśnienia - np. mam grę sieciową załóżmy że Margonem i chciałbym sobie zwiększyć złoto programem (mam np. 2000 a po włączeniu 12000) tylko wizualnie :) . Widziałem na youtube kilka takich filmów autorzy potem w komentarzach wyjaśniali, że zwiększali wartość programem napisanym w delphi, c++ itp. Jak to zrobić?

Opublikowano

Takie rzeczy sie robi przez dostanie do adresu zmiennej w pamieci przegladarki a konkretniej pamieci gry odpalonej w przegladarce. Najprosciej mozna przez cheat engine. Znalezc byte pattern i napisac program, ktory bedzie to zmienial na dowolna wartosc. Opisow na forum i w necie jest od groma. Nie bede na nowo opisywal tego samego problemu.

Opublikowano

Takie rzeczy sie robi przez dostanie do adresu zmiennej w pamieci przegladarki a konkretniej pamieci gry odpalonej w przegladarce. Najprosciej mozna przez cheat engine. Znalezc byte pattern i napisac program, ktory bedzie to zmienial na dowolna wartosc. Opisow na forum i w necie jest od groma. Nie bede na nowo opisywal tego samego problemu.

W margonem próbowałem, znalazłem wartość przechowującą złoto, potem wpisałem np. 99999 i nie działa jak stracę trochę złota to również się nie przeładowuje, wie ktoś o co chodzi?

Opublikowano

Jaka edycja pakietów, może jakiś tutorial i wyjaśnienie bo nie wiem o co chodzi. Przecież wiem, że się da zrobić, bo na youtube jest masa takich filmów, oczywiście chcę tylko wizualnie.

Przykład: https://www.youtube.com/watch?v=dflWCuk0-p8 (Działanie programu zaczyna się od 2:15) Autor mi potem napisał, że to zrobił prostym programem napisanym w C++ - wciska klawisz, prędkość timera się zwiększa.

Jak ktoś ma jakieś pomysły jak to zrobić, to pisać bo ja jestem zielony ;)

Opublikowano

Mam jeszcze 1 pytanie dot. pakietów, czy jest szansa, że przez to dostanę bana? :D I jakby ktoś podał jeszcze jakiś poradnik/kurs to byłbym bardzo wdzięczny ;)

Opublikowano

to jest gra via www, masz nawet całe api w javascripcie dla developerów dodatków, mógłbyś poszukać luk ale szanse że coś znajdziesz są bardzo małe szczególnie że nie masz żadnego doświadczenia w tego typu sprawach.

Pisze boty do gier WWW na zlecenie.

Opublikowano

Dobra, rozumiem, a jakbym chciał np. zmienić swoją nazwę i napisać takiego jakby firebuga tylko żeby to nie był dodatek do przeglądarki, to da się to jakoś zrobić?

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...