Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Support

Unlike

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, zastawiam się jakiego taniego supporta kupić.

Myślałem nad Kayle, oraz Lux.

Co sądzicie o Kayle? Robi się go ap czy ad? Dobry z niego supp?

Lajkujęę

Opublikowano

Kayle jest nie tylko dobrym supportem. Sama kayle potrafi dobrze przywalić więc jest dość uniwersalną postacią (tzn. nie jest tylko i wyłącznie robiona pod suppa).

Opublikowano

Lux to dobry support. Rzucasz klatke, wróg jest unieruchomiony na kilka sekund, a w tym czasie ADC może zabić wroga.

Dodatkowo Lux jest dobra na midzie.

A jak jeszcze grasz na jednej mapie z jakimś kolegą i rozmawiasz z nim na jakimś komunikatorze, to bardzo łatwo wygrać.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Chcesz dobrego i taniego suppa? Soraka stoi otworem :)

-heal

-heal globalny

-banany

-slience

-mana dla sojusznika

Or taric:

-stun

-heal

-bonus do arma

-ulti zwiększająze mova

-gejczamp

Lux jest dobra ale na moim drewnie 100 hejtują za nią, Snear boli, jednak lepiej sprawdza się pod większą ilość ap ponieważ bijemy większy dmg (wiem supp nie jest od tego ale sam snear dla teamu nie wystarczy)

xxx

Opublikowano

Kayle według mnie bardziej pasuje na mida niż na supporta.

Ja jak gram ADC to nie lubie mieć Kayle jako suppa.

Ale nie jest to aż taki zły support, ulti jest najbardziej przydatne po jego użyciu nic ci nie mogą zrobić.

Przyspieszenie też się przydaje (kayle go ma jeśli się nie myle).

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Kayle to postać AP.

Jak nią grasz to zazwyczaj nie używasz podstawowych ataków tylko skilla dzięki któremu strzelasz z dystansu i masz atak rozpryskowy.

A AP na Kayle jest ci chyba potrzebne do wszystkich skilli.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Ja to bym polecił Sonę

Plusy:
- znakomity supporter (posiada 3 aury o odmiennych włąściowściach, czyt. opis bohatera)
- ultimate zmieniający losy teamfightów (obszarowe ogłuszenie sprawiające, że przeciwnicy tańczą!)
- w początkowej fazie gry potrafi zadać spore obrażenia w bardzo krótkim czasie

Minusy:
- w dalszej fazie gry zadawane przez Sonę obrażenia nie stanowią już zagrożenia
- wymaga pewnego opanowania, aby efektywnie wykorzystać odpowiednie umiejętności w odpowiednim momencie (chodzi głównie o efekty w połączeniu z passive'm)
- poza ultimatem, brak umiejętności umożliwiających szybką ucieczkę z opresji
- pomimo iż potrafi leczyć jest to jedna z najsłabszych umiejętności leczących w grze (nie można też wybrać celu, który chcemy uleczyć - leczy siebie oraz cel z najmniejszą procentowo ilością życia)

Styl gry:
Styl gry Soną jest podobny przez całą rozgrywkę i polega na wspomaganiu członków drużyny (jak na supportera przystało) poprzez włączanie odpowiednich aur zależnie od tego co dzieje się aktualnie na polu walki. W początkowej fazie rozgrywki Sona pomaga zwykle swojemu towrzyszowi, lecząc go i zapewniając bonusy do zadawanych przez niego obrażeń. W dalszej części rozgrywki poza tym co Sona robiła wcześniej na linii dochodzi jeszcze aura przyspieszająca, która znacząco zwiększa mobilność pobliskich członków drużyny. W teamfightach Sona wspomaga swoją drużynę aurami oraz ogłusza przeciwników swoim ultimate'm. Jest dosyć słabą postacią wobec czego powinna trzymać się raczej z dala od przecwników.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...