Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pierścień TP, Pisanie Questów na czerwono

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam Taki problem.: Gdy łapię za Pierścień Teleportacji on porusza się tylko po pierwszych pięciu slotach w eq nie mogę Go przełożyć niżej.. Jak na niego najadę to nie ma nazwy.. Co jest przyczyną problemu??

2. Jak pisać w Questach na czerwono. ??

Za Odpowiedzi Będą lajki :)

Opublikowano

1. Dopisz to do item_proto klientowego

<Item vnum="80009" name="'Ŕ̵żŔÇąÝÁö'" gb2312name="Pierscien Teleportacji" type="18" subtype="0" weight="0" size="1" antiflag="0" flag="0" wearflag="0" immuneflag="0" gold="0" buy_price="0" limittype0="0" limitvalue0="0" limittype1="0" limitvalue1="0" applytype0="0" applyvalue0="0" applytype1="0" applyvalue1="0" applytype2="0" applyvalue2="0" value0="0" value1="0" value2="0" value3="0" value4="0" value5="0" socket0="65535" socket1="65535" socket2="65535" socket3="65535" socket4="65535" socket5="65535" refine_vnum="12" refine_set="0" magic_pct="0" specular="0" socket_pct="0" />
Oczywiście '80009' zmień na ID swojego pierścienia.

2.

Dopisz to do questlib.lua

function say_red(name) say(color256(255, 0, 0)..name..color256(196, 196, 196)) end

To dopisz do questfunctions

say_red

Zamiast w queście używać say używaj say_red.

tumblrmg54dr4jlx1qfspoc.jpg

Opublikowano

1. Dopisz to do item_proto klientowego

<Item vnum="80009" name="'Ŕ̵żŔÇąÝÁö'" gb2312name="Pierscien Teleportacji" type="18" subtype="0" weight="0" size="1" antiflag="0" flag="0" wearflag="0" immuneflag="0" gold="0" buy_price="0" limittype0="0" limitvalue0="0" limittype1="0" limitvalue1="0" applytype0="0" applyvalue0="0" applytype1="0" applyvalue1="0" applytype2="0" applyvalue2="0" value0="0" value1="0" value2="0" value3="0" value4="0" value5="0" socket0="65535" socket1="65535" socket2="65535" socket3="65535" socket4="65535" socket5="65535" refine_vnum="12" refine_set="0" magic_pct="0" specular="0" socket_pct="0" />
Oczywiście '80009' zmień na ID swojego pierścienia.

2.

Dopisz to do questlib.lua

function say_red(name) say(color256(255, 0, 0)..name..color256(196, 196, 196)) end

To dopisz do questfunctions

say_red

Zamiast w queście używać say używaj say_red.

wystarczy say_red ? tyle trzeba było ;D dzięki..

Opublikowano

nie wiem po co dodawac specjalnie nowy kolor skoro czerwony (moze nie w 100% pelny) jest domyslnie w plikach pod funckja say_reward...

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Opublikowano

http://www.speedyshare.com/wKPQm/Nowy-folder-4.rar

3maj. Powinno działać. Dodałem Ci jeszcze kilka innych kolorków. Tam sobie poszukaj np. say_zloto, say_blekit.

Coś nie działa ;/ jak wpisuje np : say_green To wgl quest nie działa ;/

nie wiem po co dodawac specjalnie nowy kolor skoro czerwony (moze nie w 100% pelny) jest domyslnie w plikach pod funckja say_reward...

Trudno...

Opublikowano

1. Zły wpis w item_proto.

2. Zepsuty quest.

Pokaż quest jeśli możesz

Tak Questy były popsute ;) Masz +

Jeszcze Gdybyś mógł mi powiedzieć ;/ Bo mam taki problem : jak wbije 5lv to pokazuje się misja... "trening Umiejętności" i potem robie skile i Jak zaponcze To pisze po lewej "Trening zakończony. jak to klikam to nic sie nie dzieje ;/ Chciałbym Zeby coś pisało jak nacisnę na to "trening zakończony.

Opublikowano

Po co pisać 2x to samo

when login with pc.level>=5 and pc.skillgroup ==0 begin
            set_state(run)
        end

when levelup with pc.level>=5 and pc.skillgroup == 0 begin
            set_state(run)
        end

skoro można to zrobić tak

when login or levelup with pc.level>=5 and pc.skillgroup ==0 begin
            set_state(run)
        end

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Opublikowano

Mam go z sf. Nie pisałem go, ani nie zwróciłem uwagi na to. Najważniejsze żeby działał. Jak autor tematu chce to może sobie zmienić na Twoją wersję xD.

tumblrmg54dr4jlx1qfspoc.jpg

Opublikowano

No tamten quest na ten.

Kolejny problem ;/ : Gdzie jest quest który odpowiada za to Co mówi Dozorca? chciałbym trochę edytować ;/ Dokładniej to co mówi : "Witaj Jestem Dozorcą, przechowuję przedmioty.."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...