Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwna sytuacja z zakupem na allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Wygrałem licytację blendera na allegro i wybrałem sposób płatności przez bak bekao lecz okazało się że mam za mało pieniędzy i zdecydowałem że nie chcę płacić ze swoich chodzi o to że chciałem wykorzystać to 1 z 3 ostrzeżeń albo się jakoś z gościem dogadać. Ale dziś przyszła do mnie z nim paczka chociaż za niego nie zapłaciłem no to ja szczęśliwy że blender za darmo sprawdzam i wtedy okazało się już że blender był używany a kielich poprostu jebie czymś no dobra ale podłączyłem go i tutaj lypa bo nie działał. Za 2 godziny gdzieś zadzwonił do mnie sprzedawca czy ten przelew już idzie najwidoczniej myślał że ja już w tedy zapłaciłem. Ja wytłumaczyłem mu że nie sprawny jest itp.. i teraz pytanie kto ma płacić za odsyłkę?

Opublikowano

60 zł za taki blender? Jeżeli napisał, że jest to nowy produkt nieużywany, to zgłoś to do obsługi Allegro, ale nie możesz na wiele liczyć, bo cena nie przekroczyła 150 zł. Odeślij mu to na koszt odbiorcy (czyli na jego koszt) i daj negatywa na jego konto.

Opublikowano

Siema.

Wygrałem licytację blendera na allegro i wybrałem sposób płatności przez bak bekao lecz okazało się że mam za mało pieniędzy i zdecydowałem że nie chcę płacić ze swoich chodzi o to że chciałem wykorzystać to 1 z 3 ostrzeżeń albo się jakoś z gościem dogadać. Ale dziś przyszła do mnie z nim paczka chociaż za niego nie zapłaciłem no to ja szczęśliwy że blender za darmo sprawdzam i wtedy okazało się już że blender był używany a kielich poprostu jebie czymś no dobra ale podłączyłem go i tutaj lypa bo nie działał. Za 2 godziny gdzieś zadzwonił do mnie sprzedawca czy ten przelew już idzie najwidoczniej myślał że ja już w tedy zapłaciłem. Ja wytłumaczyłem mu że nie sprawny jest itp.. i teraz pytanie kto ma płacić za odsyłkę?

Wyślij mu to najlepiej za pobraniem z płatnością przy odbiorze. Założysz za niego, a pieniądze z przesyłki wrócą do Ciebie.

Opublikowano

To dobry pomysł ale może nie przyjąć jego.

60 zł za taki blender? Jeżeli napisał, że jest to nowy produkt nieużywany, to zgłoś to do obsługi Allegro, ale nie możesz na wiele liczyć, bo cena nie przekroczyła 150 zł. Odeślij mu to na koszt odbiorcy (czyli na jego koszt) i daj negatywa na jego konto.

To dużo?

Opublikowano

Zgłoś do allegro że wysłał ci uszkodzony blender za który nie zapłaciłeś i nie chcesz ponosić środków transportu. Bo inaczej zwali wszystko na ciebie

Opublikowano

Za odesłanie towaru powinen zapłacić sprzedawca. On powinien ponieść kosztu zwrotu towaru, skoro wysłał Ci niesprawne urządzenie w tym wypadku.

1374132184-U48159.png

Sygna by Cristiano

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...