Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Lagi na multi w Battlefield 3

kopik12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano. Mam problem z Battlefield 3 ponieważ od pewnego czasu mam lagi na multi i nie wiem czym to moze być spowodowane.

Podzespoły mojego kompa:

Grafika: GeForce GTX 670 2gb

RAM: 4gb 1333Mhz CL9

Płyta główna: AsRock P67 Pro3

Procek: Intel core i5-3570

Z góry dzienki!

Opublikowano

a jaki internet?

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Opublikowano

podaj wynik ze speedtest bo to ze masz 4 mb to tak naprawde nie wiele mowi :)

Opublikowano

Ale masz lagi generowane przez sprzęt czy internet? Internet to ping i cofający się gracze a przez komputer to po prostu się gra zacina.

461151420292002410470.png
Opublikowano

Ale masz lagi generowane przez sprzęt czy internet? Internet to ping i cofający się gracze a przez komputer to po prostu się gra zacina.

No właśnie nie wiem gracz sie niby nie cofa tylko lagi mam ale czy przy takim sprzecie powinny wystepowac lagi na najnizszych detalach. Wczesniej jak kupiłem kompa i pierwszy raz odpaliłem bf3 chodziło jak złoto nawet na full detalach. A od pewnego czasu sie laguje.

Opublikowano

Spróbuj Gboosta. Jak nie zadziała spróbuj tego:

gbooster to jest to samo co wylaczenie programow w tle + wylaczenie trybu aero. Ping masz w normie internet moze byc, sprzet tez. Moze wchodzisz na serwery z duzym pingiem? zobacz ile masz fps. Podczas gry wciskasz "~" i wpisujesz "render.drawfps 1" i w prawym gornym rogu bedziesz mial licznik fps. Pograj chwile i napisz wartosci jakie tam masz

Opublikowano

może masz wirusy na kompie ?? :>

spróbuj go odkurzyć

może łapie też za wysoką temperaturę

"W życiu pewne są trzy rzeczy...

Honor, śmierć i kac morderca."

Opublikowano

Lagi na Multi nie są spowodowane ani winą waszego kompa ani winą waszego łącza internetowego.

Po pierwsze: Hostingi serwerów po tym jak one zostały hakniente mocno się obciążyły przez to.

Po drugie: Obecnie jest Duble Exp więc teraz ciężko o to aby lagów nie było na serwerach.

Po trzecie: Graj na serwerach o mniejszej ilości graczy tzn. max 32.

Te info dostałem od jednego z moderatorów.

Pozdrawiam.

أنت واحبائك في الهواء. قبل كنت أعرف أنها تموت فعلا.بلدي الأحمال على الجسم وهم مسلحون وجاهزة.وابدأ بالعد ببطء إلى أسفل.

Opublikowano

gbooster to jest to samo co wylaczenie programow w tle + wylaczenie trybu aero. Ping masz w normie internet moze byc, sprzet tez. Moze wchodzisz na serwery z duzym pingiem? zobacz ile masz fps. Podczas gry wciskasz "~" i wpisujesz "render.drawfps 1" i w prawym gornym rogu bedziesz mial licznik fps. Pograj chwile i napisz wartosci jakie tam masz

Nie wchodze na servery z duzym pingiem. Z fps-ami jest tak ze jak stoje w miejscu to rosna a jak sie rusze to jest nagły spadek. Dokładna liczbe fps-ów podam około 13:00, poniewaz teraz do szkoły.

Opublikowano

Fps podczas gry na serwie 32 osoby wasie sie pomiedzy 30-9

mam cos takiego jak na tym filmiku:

Tutaj jeszcze temperatura.

post-934507-0-22851300-1369393929_thumb.jpg

Opublikowano

spadki fps. Przeskanuj i wyczysc dobrze kompa + obciaz calkowicie system (furmark + prime95) i tak po 10 minutach daj ss z temperaturami.

Opublikowano

spadki fps. Przeskanuj i wyczysc dobrze kompa + obciaz calkowicie system (furmark + prime95) i tak po 10 minutach daj ss z temperaturami.

A czy moze byc to spowodowane za mała iloscia ram?

post-934507-0-25168600-1369397292_thumb.jpg

Opublikowano

4gb ramu spokojnie starczy do gry. w furmarku min 9 max 62? Masz cos z GPU nie tak. Mi np od razu wskakuje min 23 maks 25 avg 24 i sie trzyma. Cos masz nie tak z gpu. grzeje sie troszke. Po 3 min miec 78*C to troszku duzo o.O

Opublikowano

4gb ramu spokojnie starczy do gry. w furmarku min 9 max 62? Masz cos z GPU nie tak. Mi np od razu wskakuje min 23 maks 25 avg 24 i sie trzyma. Cos masz nie tak z gpu. grzeje sie troszke. Po 3 min miec 78*C to troszku duzo o.O

a co mozna z tym zrobic?

Opublikowano

Na temperaturę pomóc może np. lepszy cooler.
Ja polecam zrobić Ci format komputera. Zawsze pomaga, a jak nie masz czasu lub nie wiesz jak to się robi, to polecam Ci czyścić go jak się da i czym się da.

CPU: i7 5820k GPU: Asus GTX 660 RAM: G.Skill Ripjavs 4 16Gb MOBO: Gigabyte x99 Gaming 5P CASE: FD Define XL

Klawiatura: Sharkoon SkillerMech SGK1 Mysz: Razer Naga 2012 Headset: Sennheiser HD558 Mikrofon: Novox NC-1 Monitor: Syncmaster TA350

Opublikowano

Lepszy cooler na gpu... niech od razu zalozy LQ. Sprzezone powietrze i wymiana pasty termo na gpu i temperatury na 100% spadna :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...