Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Zostaniesz połączony z serwerem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z serwerem, gdy próbuję wejść na mój serwer który nie dawno zrobiłem wyskakuje mi cały czas "Zostaniesz połączony z serwerem"

Pomóżcie rozwiązać ten problem.

//Nieregulaminowa sygnaturka

Opublikowano

Wszystkie porty na zielono? Pong z binki i serwera się zgadzają? Skoro masz "zostaniesz połączony z serwerem" oraz jeśli jest to po stronie portu to najprawdopodobniej port logowania.

Czy aby root i serverimfo.py, mają wszędzie normalne końcówki?

Pozdrawiam.

5y6tk3.gif

Opublikowano

Porty na zielono a co do roota to mam końcówki .100 a w serverimfo.py mam końcówkę normalną. A na tych pongach się nie znam więc nie wiem co mam zrobić.

Opublikowano

Mam końcówkę .100 i nadal nie działa. Raz jak uruchomię metina to jest "Zostaniesz połączony z serwerem" a jak wyłączę i włączę to "błąd podczas..." i tak na zmiane ;/

Opublikowano

Jakie pliki serwerowe? Spróbuj skonfigurować wszystko, tak jak jest to u mnie.

234mza.jpg

Oczywiście, Ty ustawiasz swoje IP, wraz z normalną końcówką również tak jak u mnie.

Pamiętaj o wyłączeniu zapory, włączonym hamachi oraz wyłączonej ochronie antywirusowej.

Pozdrawiam.

5y6tk3.gif

Opublikowano

Po edytowaniu serverinfo.py na normalne końcówki cały czas wyświetla się "błąd podczas łączenia..." Pliki mam arymana i robiłem serwer z tym poradnikiem:

Opublikowano

Dobrze, dobrze, zmieniłeś wszystko po stronie klienta, ale czy po stronie serwera masz ustawione tak jak Ja? Ponieważ, jak widzisz z moimi ustawieniami przedstawionymi powyżej działa należycie, ponadto jest skonfigurowany pod graczy, jeśli byś dał końcówki .100, nikt po za Tobą, nie miałby możliwości wejścia.

Nie stawiałem serwera na tych plikach, lecz Mój sposób we właściwym wykonaniu działa na pewno w Derinie oraz RyKoXie.

Przypomniało mi się: Jeśli masz Router to Netmask dajesz 255.0.0.0, a jeśli kabel/bezprzewodowy, zostawiasz 255.255.255.0. Pamiętaj, że po edycji, musisz zrobić reboot .

Pozdrawiam.

5y6tk3.gif

Opublikowano

Mam wszystko tak samo a i tak coś jest nie tak ;/
A na jakich plikach najlepiej i najłatwiej zrobić serwer?

Opublikowano

Według mnie, najlepiej RyKoX. W sumie, jest tam dość dużo dodanych rzeczy, a więc pozmieniasz co będziesz chciał, pousuwasz co będziesz chciał oraz ewentualnie dodasz.

Stawiając serwer z TuTem od RyKoX'a, możesz postawić pod siebie jako hoster dla testów, jeśli skończysz oraz edytujesz wszystko tak jak jest u mnie, możesz stawiać serwer pod graczy.

Jeśli będziesz miał jakieś pytania co do tego, zapraszam na PW. :rolleyes:

Pozdrawiam. ^_^

5y6tk3.gif

Opublikowano

Próbowałem robić serwer na plikach Terenzo i na RyKoX ale i tak nie umiem stworzyć serwera... Kiedyś było inaczej i jak dla mnie łatwiej się robiło a teraz to namieszane nie na moją głowę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...