Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] start.sh

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. A więc tak dla przyjemności i atrakcji załatwiłem sobie hosting serwera . Jest on na protokole SFTP . Wszystko cycuś glancuś, tylko serwer muszę odpalić przez start.sh i nie mam pojęcia jak to zrobić gdyż mój system nie odnajduje programu który mógłby to wykonać. Jak uruchomić to cholerstwo?

Opublikowano

Musisz miec linuxa. Pliki .sh to pliki linuxa (cos jak w windowsie .bat, ale nie jestem pewnien - moge sie mylic)

Opublikowano

Dla osoby która będzie miała podobno problem jak Ja - osoba kilka postów wyżej ma racje, są to pliki linuxowe, mając widowsa można otworzyć ten plik poprzez konsole putty komendą sh nazwapliku.sh

Opublikowano

Aby uruchomić taki o to plik, potrzebujesz programu który nazywa się "putty" służy on do połączenia się bezpośrednio z twoją maszyną dedykowaną i kierowania ją przez konsolę. Po zalogowaniu się aby wejść do katalogu z serwerem wpisz "cd <nazwa_katalogu>" jeśli wykonałeś to poprawnie powinieneś być już w folderze gotowy na uruchomienie pliku startowego pod formatem .sh przez komendę "./start.sh" Jeśli widzisz logi z serwera minecraft, gratuluje udało ci się.

OndteAw.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...