Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam dobrego Rapu/Hip Hopu

Diesiel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szukam dobrego rapu od kiedy pamiętam zawsze kochałem amerykański rap zwłaszcza Eminema, Dr.Dre. Teraz chciałbym posmakwoać polskich wykonawców szukam piosenek nie co cały czas pierdolą i przeklinają tylko z treścią, o życiu itd. Słyszałem piosenke Zeusa Hipotermia ( chyab tak sie nazywa) i wpadła mi do gustu. Podawajcie za kazdy lajk leci

Szukam Grafika na zrobienie Sygnatury i Avatara.Więcej na PW

Opublikowano

Łap linka :P

Ziomek nowy, ale się rozwija... głównie śpiewa o miłości itp, ale też ma kilka fajnych innych kawałków ;p

Wypad z tym no skillem.

Taka 1 uwaga. Raperzy nie mają piosenek tylko kawałki, i nie śpiewają tylko nawijają :)

Pozdrawiam!

facepalm!

"Piosenka - forma muzyczna powszechnie stosowana w muzyce ludowej i rozrywkowej."

W HH mówi się częściej "kawałek", "track", "utwór", ale piosenka jest poprawną formą, pomijając nawet fakt że HH to muzyka rozrywkowa.

Jak szukasz takiego rapu to sprawdź sobie: Bisz, Ten Typ Mes, Zeus, Sokół

Opublikowano

Skor - Rozumiesz,

Rover - Autobiografia,

Chada - Tego nie da się naprawić,

Pih - Chłopaczyna z bloków,

DKA - Marzenia,

Jopel i Komar- Byłem tłem.

Opublikowano

Wypad z tym no skillem.

facepalm!

"Piosenka - forma muzyczna powszechnie stosowana w muzyce ludowej i rozrywkowej."

W HH mówi się częściej "kawałek", "track", "utwór", ale piosenka jest poprawną formą, pomijając nawet fakt że HH to muzyka rozrywkowa.

Jak szukasz takiego rapu to sprawdź sobie: Bisz, Ten Typ Mes, Zeus, Sokół

Dzięki za sprostowanie xD ale wiesz od zawsze kawałek kawałek i tak mi zostało. ( Mój bład)

Polecam :

Pewnie dostane hejt za wieprza, ale wyjebane ; _ ;

Opublikowano

tes- wewnętrzna siła

Jeśli ja to ty, a ty to ty, to kim jestem ja? A może ty to ja a ja to ty a ty to ty a ja to ja?

Pacz na hooby, potem pomyśl xD

Opublikowano

Kali,Chio EMB,Bezczel,Pezet (emocjonalna),Rahim.

O kurwa. Jak można polecić emocjonalną Pezeta? Nie słuchaj Diesiel tych wack'ów co Ci dają, a ty K4P3C wypierdalaj.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

O kurwa. Jak można polecić emocjonalną Pezeta? Nie słuchaj Diesiel tych wack'ów co Ci dają, a ty K4P3C wypierdalaj.

Lec sluchaj Tedego,bo nie ma tu dla Ciebie miejsca.

Jak mozna byc tak glupim,zeby nie doceniac piekna tej plyty? Nie liczy sie jakość,a tresć,a ty jezeli lubisz super pro elo bity ,a na nich kozakow bez flow,co tylko je niszczą i nawijaja jakie maja skillsy to wypad...

Dziwie sie ,ze ktos taki uwaza sie za sluchacza :unsure:

"Pewność wypisaną mam na twarzy"

Opublikowano

Jak mozna byc tak glupim,zeby nie doceniac piekna tej plyty? Nie liczy sie jakość,a tresć,a ty jezeli lubisz super pro elo bity ,a na nich kozakow bez flow,co tylko je niszczą i nawijaja jakie maja skillsy to wypad...

Przecież TDF na propsie sajko Pei.

Nie liczy sie jakość,a tresć

Gówno wiesz. Pisząc, że nie liczy się jakość strzelasz sobie w stopę i dajesz mi powód do uśmiechu.

Jakby ktoś stworzył obraz, który byłby chujowy, ale coś ważnego by przedstawiał, to już nie jest chujowy? Nie sondze.

Co do emocjonalnej, to najgorsza płyta Pezeta i nie ma, że nie. Nawet Kaaban (psychofan pezeta) dał tej płycie 2/10.

a ty jezeli lubisz super pro elo bity i tylko to

Mam rozumieć, że ty słuchasz tylko chujowych bitów? :D Bijesz sam siebie.

(...) i nawijaja jakie maja skillsy

Bragga to nieodzowna część rapu.

Jeszcze chcesz się zbłaźnić typie? Dodam, że po przecinkach itp. dajemy spację, a gdy już używasz polskich znaków, to używaj w całym słowie, a nie: "Nie liczy sie jakość,a tresć"

e: Dodam jeszcze, że jedziesz po typach bez flow, a Rahim flow nigdy nie posiadał i posiadać nie będzie.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

zeus

bisz

tetris

małpa

huczuhucz

ten typ mes

pezet

peerzet

ńemy

łona

vnm

pyskaty

erking

2sty

wena

Opublikowano

Gówno wiesz. Pisząc, że nie liczy się jakość strzelasz sobie w stopę i dajesz mi powód do uśmiechu.

Jakby ktoś stworzył obraz, który byłby chujowy, ale coś ważnego by przedstawiał, to już nie jest chujowy? Nie sondze.

Obraz, a muzyka to co innego.W muzyce dla dobrego sluchacza najwazniejsza jest tresc, nie wiem jak to jest u ciebie.

Mam rozumieć, że ty słuchasz tylko chujowych bitów? Bijesz sam siebie.

Napisalem wyraznie "... i tylko to" Co Ci zrobi taki Pikej na kozackim bicie? Gówno,bo nie umie robic dobrych rapsow. To tak samo jakby dla przecietnego malarza dac najlepsze pędzle,farby i kazac mu namalowac cos na poziomie bardzo wysokim ,bo ma taki sprzet do dyspozycji.

Bragga to nieodzowna część rapu.

Tylko ,ze jak ktos nawija o skillsach ,a ich nie ma to robi z siebie debila, i taka jest prawda, i gówno mnie obchodzi , ze to jest bragga, w rapie ma byc prawda , a nie pitu pitu.

A co do znakow to czesto pisze na telefonie i nie moge sie przyzwyczaic,staram sie i wychodzi z tego takie zdanie jak podales.

I jak mozesz to nie obrazaj mnie, ani ludzi , ktorzy wypowiedzieli sie w tym temacie,bo my tego nie robimy.Miej za grosz kultury.

Jak dalej chcesz dyskutowac to zapraszam na pw.

@edit

Nie odpisze Ci tutaj ,bo bym dostal bana wiec czesc. Btw. Rahim ma wieksze flow od Tedego.

"Pewność wypisaną mam na twarzy"

Opublikowano

Obraz, a muzyka to co innego.W muzyce dla dobrego sluchacza najwazniejsza jest tresc, nie wiem jak to jest u ciebie.

Napisalem wyraznie "... i tylko to" Co Ci zrobi taki Pikej na kozackim bicie? Gówno,bo nie umie robic dobrych rapsow. To tak samo jakby dla przecietnego malarza dac najlepsze pędzle,farby i kazac mu namalowac cos na poziomie bardzo wysokim ,bo ma taki sprzet do dyspozycji.

Tylko ,ze jak ktos nawija o skillsach ,a ich nie ma to robi z siebie debila, i taka jest prawda, i gówno mnie obchodzi , ze to jest bragga, w rapie ma byc prawda , a nie pitu pitu.

A co do znakow to czesto pisze na telefonie i nie moge sie przyzwyczaic,staram sie i wychodzi z tego takie zdanie jak podales.

I jak mozesz to nie obrazaj mnie, ani ludzi , ktorzy wypowiedzieli sie w tym temacie,bo my tego nie robimy.Miej za grosz kultury.

Pikej nie ma kozackich bitów.

"W muzyce dla dobrego sluchacza najwazniejsza jest tresc". W muzyce najważniejsza jest muzyka, czyli brzmienie. Co do treści, to jeżeli jest jakaś głębsza na emocjonalnej poza płakaniem dla emo-zjebów to chyba na backmasking'u #magik

"Tylko ,ze jak ktos nawija o skillsach ,a ich nie ma to robi z siebie debila, i taka jest prawda, i gówno mnie obchodzi , ze to jest bragga, w rapie ma byc prawda , a nie pitu pitu."

W pierwszej części dałeś oczywistość, o którą mi nie chodziło. W rapie możesz sobie rapować o czym chcesz zamknięta głowo. Nie musi to być prawdą, ważne żeby było dobre.

Nie wiem po co używasz ciągle "dobry słuchacz". Uważasz siebie za takiego podając gościowi:

Kali,Chio EMB,Bezczel,Pezet (emocjonalna),Rahim. (samą chujoze), samemu jeżdżąc po TDF'ie , który Elliminati wciągnął cała ich dyskografię (z pezetem tylko emocjonalną i radio).

e: na pw mi się nie chce, za dużo klikania.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

zeus

bisz

tetris

małpa

huczuhucz

ten typ mes

pezet

peerzet

ńemy

łona

vnm

pyskaty

erking

2sty

wena

Junes > HuczuHucz

Opublikowano

Podczepię się, jeśli można. Możecie kogoś polecić w stylu Eripe, Szopsa albo Laika?

PeeRZeT, Cruz, Enson, Taki Jeden Krzysiek, Jimson, Golin, Eis, Reno, Bisz, Florek, Dwa Sławy.

Szops to producent...

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Łoo widzę że mnie ominęła spina znawców, pozwólcie że dorzucę swoje 3 grosze bo beka na głos.

O kurwa to poszybowałeś koleś... CHUJA WIESZ O RAPIE

Tak na początek to Tede>Kali,Chio EMB,Bezczel,Pezet (emocjonalna),Rahim

Emocjonalna Pezeta to jego najchujowsza płyta EVER, ale widzę że propsując Kaliego masz chujowy horyzont raperów. Na tej płycie to tylko flow jest dobre bo nie można powiedzieć że reszta jest spoko.

I KURWA NIGDY TREŚĆ NIE BYŁA NA PIERWSZYM MIEJSCU, WIĘC KURWA STUL SIĘ BO NIE MOGĘ TEGO CZYTAĆ! Wstyd kurwa że ty się słuchaczem nazywasz, jak o rapie przeczytałeś pewnie z wikipedi i gówno z tego wynika, jakbyś był choć trochę rozeznany w klasyce to wiedziałbyś że treść nigdy nie była i nie będzie na podium.

Tak w ogóle to kurwa hejtujesz bragge a PZU nie raz leci w takiej konwencji, kurwa poważny słuchacz....

@edit

Nie odpisze Ci tutaj ,bo bym dostal bana wiec czesc. Btw. Rahim ma wieksze flow od Tedego.

Treść w muzyce? No kurwa nie sądzę! Serio treść to mi wytłumacz jak można słuchać treści jak typ wypada z beatu i ma chujową dykcję, rzeczywiście kurwa to jest słuchalne, pozazdrościć horyzontów (#rajfajzen).

PK i dobre beaty? Chyba ten jeden co zajebał od Fat Joe (diss na TDFa), a reszta chujowa jak jego cała "twórczość".

Chyba nie rozumiesz konwencji bragga...

W rapie ma być prawda no kurwa chyba nie... Skoro chcesz tej prawdy to zacznij sprawdzać co robią twoi ulubieni raperzy bo lubią często się hipokryzją okrywać, hehe, po za tym jaka prawda, jakbyś miał większą wiedzę o podgatunkach HH to nie pisałbyś takich głupot.

Najlepsze jest to że Rahim nigdy nie będzie lepszy niż Tede.

S.P.O.R.T>Rachim

Nie mówiąc już o Eliminati. Jak można kurwa napisać że Rachim na lepsze flow. To tak jakbyś napisał że nawijać pod dubstep jest łatwiej niż pod klasyczne, haha no kurwa nie!

Beka i tyle...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...