Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Gra strategiczna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.Przypomniała mi się gra strategiczna, że widać kontury jakiegoś terenu i stawia się na niej takie pionki. Ma się swoje państwo, bada się różne technologie. Jaki to ma tytuł?

2. Jaką grę strategiczną mi polecacie?

3. Szukam gry typu manager, jakie są ciekawe i dlaczego?

Wszystkie odpowiedzi podeprzyj jakimś argumentem dlaczego akurat ta, a nie inna.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

1. Europa Universalis?

2. Company of Heroes, Men of War, Soldiers: Ludzie Honoru, Age of Empires III, Supreme Commander, seria Total War

- Company of Heroes: świetna akcja, widowiskowa, realia IIWŚ <3, niesamowite efekty i możliwość bliskiego kontaktu z dowodzonymi jednostkami, jak dobry film wojenny, taktyka jest bardzo ważna

- Man of War i Soldiers: Ludzie Honoru: jedne z najtrudniejszych strategii czasu rzeczywistego, bardzo realistyczne, dowodzimy małymi grupami lub pojedynczymi jednostkami, każda ma swój ekwipunek, amunicję, paliwo etc.

- Age of Empires III: bardzo fajnie rozbudowuje się swoją kolonię, strategia walki może nie jest tu najważniejsza, ale przyjemnie się gra. Zagrywałem się godzinami

- Supreme Commander: możliwość kontroli nawet nad 1000 jednostek, duże możliwość w zakresie badań i ulepszeń budynków, rozbudowany system stawiania bazy, wszystkie typy jednostek, ogromny rozpizdziel :)

- seria Total War: chyba nie trzeba mówić czemu. Jest tam wszystko począwszy od zarządzania miastami, po walkę, dyplomację, politykę dynastyczną etc.

3. Na managerach się nie znam, ale może jakiś Tycoon? Np. Game Dev Tycoon, już polecałem w jednym temacie, świetna zabawa gwarantowana.

Opublikowano

Age of Empires III - według wielu osób, najlepsza gra strategiczna jaka powstała. Jest to też najlepsza część z serii Age of Empires. Pamiętam, kiedy się w niej zatracałem dobre kilka lat temu.

Opublikowano

-blitzkreig 1 i 2- super gra osadzona w realiach II W.S. sterujesz swoimi jednostkami, bardzo rozbudowany tryb strategii- okopywanie sie, zajmowanie budynkow, naprawa jednostek itp. ;)

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Opublikowano

Warcraft 3 + The Frozen Thorne
Armies of Exigo
Twierdza Deluxe i Twierdza Krzyżowiec
Mount&Blade ( to taka strategia połączona z RPG )
Gra o Tron: Początek
Wargame European Escalation
Supreme Commander 2

Opublikowano

Forge of Empires- darmowa strategia, powiem, że fajna. Zaczynasz od epoki brązu, na epoce przemysłowej kończąc. Oczywiście są tu elementy mikropłatności, ale nie ma p2w. Stawiasz domy, budynki strategiczne, walczysz z innymi graczami.

Opublikowano

a może twierdza? każda jej odmiana jest fajna podobno najnowsza troche nie wyszła ale poprzednie naprawde fajnie zrobione, nie duze wymagania olbrzymia ilosc zabawy;]

Opublikowano

Anno 2070 ( inne części też)
Uwielbiam te gry :)

35175.png

Moje motocykle: Kawasaki KLR 650, Honda MTX 80.

A zbieram na Yamahe R1 ^_^

LWG!

Opublikowano

2. Knights & Merchants (fajna gra, może wkrótce ją opiszę na blogu ;), tak poza tym AoE I i II.

3. Może być piłkarski? W takim razie Liga Polska Manager (jest spoko). Niestety chyba nie ma nowszych jak 2005 :(.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Anno 1404 + Wenecja :D mogę nawet z Tobą zagrać online ;)

Port Royal 2 jest świetny, jedynka swoją drogą też. Trójka niestety słaba, nawiązuje do dwójki, ale graficznie odstaje od realiów, a do dwójki pod względem grywalnosci nie dorasta :< jeśli chcesz dobrą grę handlową z statkami to polecam East India Company ;)

A osobiście czekam na nową Europę Universalis ;)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

SpellForce 2

Spellforce 2: Czas Mrocznych wojen

może "full" nie jest strategiczna ale nutkę ma :P.

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...