Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Katarina czy Akali

DeViNAK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Na szybko: Akali czy Katarina? Słyszałem, że kata po wyłączeniu ulta jest useless.

@Offtop: Właśnie moja sąsiadka przystawiła głośniki do okna i puściła na fulla radio w którym leci cały czas Justin Bieber/One Direction/Nicki Minaj/GrubSon/Metallica czego po prostu kuźwa nienawidzę... Zabiję się :C

@down. Dzięki, skorzystam z twojej podpowiedzi.

Dawać ludzie dawać

@Dobra kupiłem akali. Pozdro :_)

Opublikowano

Katarine łatwo jest skontrować, ponieważ pierwsza lepsza postać z silence lub podrzutem dezaktywuje jej ulta przez co jest bezużyteczna. Ja polecałbym Akali, dobry assasin, ma escape system, duży dmg itd. Poczytaj o jej wadach i zaletach.

Opublikowano

akali bym wybrał bo niezły dmg do tego na 2-3 skille padasz do tego maskowanie ( skill ten który nie widać jej ). ale to moja opinia bo jestem Świeżakiem w tej grze ale poczekaj na opinię innych ( doświadczonych graczy)

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Kata

+ brak many

+ dobry passyw (- cd)

+ dobre combo

+ łatwa do ogarnięcia

+ farma

+ dobre ganki

+ escape

- focusowana

- bez HP jest papierem

sygnavipek.jpg

Chętnie rozdaję Lajki za pomoc! A Ty?

Opublikowano

Jak widze, co pisza ludzie tutaj, to bierze mnie na wymioty.

Akali to tylko early, mid game, poniewaz tylko wtedy ma na tyle dmg, zeby kogos zabic. Pozniej gra nia wyglada bardzo slabo, bo jest tak samo papierowa jak kata ale nie ma takiego dmg.

Katarina natomiast wbijasz w tf dopiero po 3-4 s, jak kazdy wyrzuci swoje cc i robisz doslownie rzeznie, poza tym za killa i asyste skracaja ci sie cd, wiec przy dobrych wiatrach uzyjesz ulta 2 razy. Niestety ja latwo skontrowac na linii, ale ogarnieta kata zawsze sobie poradzi. :)

Opublikowano

@up Nawzajem. Akali i early beka z gościa

"Pozniej gra nia wyglada bardzo slabo, bo jest tak samo papierowa jak kata ale nie ma takiego dmg"

Jak budujesz ją pod pure ap to rozumiem. Na akali ryali i warmog w zupełności wystarcza. Więcej nie potrzebuje bo sie leczy jak robi dmg

Że tak na koniec sie chamsko spytam.. lvl?

​Idiots everywhere

xxx

Opublikowano

Tak jak w innym temacie o akali

+Nie ma many(energia, która szybko się odwiania i poprzez użycie Q)

+Łatwo uciec przed atakiem

+Doskok

+ultem można escep'nąć

+Łatwo pente zrobić ^^

+Slow z W

Akali nie jest dobra tylko w early. W późniejszych etapach też.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...