Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Talon Jungla

odchudzanie7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co o tym sądzicie ? Dzisiaj spróbuję nim zagrać na jungli. Ma dosyć ładne dmg w Early, z czyszczeniem jungli myślę że nie powinno być problemu. A ganki, slow i doskok z silence, też nie jest źle. Ktoś już tak nim grał ? Proszę o wypowiedzi.

2rp9q8l.jpg

Opublikowano

Talon jungle to useless piece of shit.

Jedyna viable opcja to Talon Mid, w jungle po prostu nie ma wystarczającego dmg i takiego potencjału jak np. Olaf, czy inni junglerzy.

Opublikowano

Sam jesteś "piece of shit", ma zajebisty DMG i zajebiste ganki, więc jest zajebistym junglerem. Jedyny jego minus to zależnośc od blue.

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Niee, totalnie się nie opłaca nim iść na jungle.

Może i by miał dobre ganki, dzięki doskokowi+silence, aczkolwiek jungle by robił trochę wolno i był by do tyłu z przeciwnym junglerem, który może to wykorzystać i próbować go zabić. Małe CD na spelle też nie są, do tego manożerne, więc "kicha".

279981407253602336505.png
Opublikowano

@xup Taki Alistar, Malphite lub Shaco też nie mają najszybszych czasów czyszczenia jungli, a są dobrymi junglerami (poza Alistarem, który został znerfiony)

@top Talon mógłby być dobrym junglerem, ale wskazany byłby mid który ma energię/nic zamiast many wtedy będzie mu prościej :) Runy pod AS/Armor i lecimy :D

Opublikowano

@up Shaco nie ma szybkiej jungli? ;o Coś nowego, shaco ma jedną z najszybszych jungli jak dla mnie dzięki pacynką..

Co do tematu to raczej nie, słabe dmg jak na jungle, przez co może być kontrowany przez przeciwnego junglera.

Opublikowano

@up Shaco nie ma szybkiej jungli? ;o Coś nowego, shaco ma jedną z najszybszych jungli jak dla mnie dzięki pacynką..

Co do tematu to raczej nie, słabe dmg jak na jungle, przez co może być kontrowany przez przeciwnego junglera.

Shaco ma jedną z najszybszych jungli?Racja może pierwszego buffa zabierze dośc szybko ,jednak potem idzie dużo gorzej.Dużo szybciej od niego robi jungle np vi

Opublikowano

Co o tym sądzicie ? Dzisiaj spróbuję nim zagrać na jungli. Ma dosyć ładne dmg w Early, z czyszczeniem jungli myślę że nie powinno być problemu. A ganki, slow i doskok z silence, też nie jest źle. Ktoś już tak nim grał ? Proszę o wypowiedzi.

Dziś miałęm go w jugli. I powiem że dawał rade, ale imo jest zbyt papierowaty, gangi niby ma ładne, ogólnie ten talon to nie pasuje to mety. Gdyby nie ja oczywiście byłby lose :)

xxx

Opublikowano

Assasin w jungle, to tak jakbys poszedl katarina do jungli bo ma doskok ( rozumując z twojego mózgu to dobry jungler bo ma doskok ^^ )

anyway, nie ma co nim chodzic jungle, tylko mid, sa lepsze picki typu lee sin ( oprocz "doskoku" ma slowa, tarcze i ulti), albo nocturne.

Sam talon jest snowballowy imo.

Opublikowano

Ja myślę, że nie da rady. Brak jakiegokolwiek sustainu, bazowy armor to coś w okolicach 17, a ad 50, a pasywka średnio użyteczna w samej jungli (co innego w gankach ;)). Po zrobieniu smiteless blue już dalej sobie nie poradzi, chociaż ganki mogłyby być nawet niezłe ze względu na dash i cc.

Opublikowano

A ja uważam, że można spróbować. Jungle zrobi stosunkowo szybko, od blue aż tak zależny być nie musi (Spirit of the Elder Lizdard i jazda), jakies runki na armora i da się radę. Wg. mnie pomysł da radę, ale i tak dzieci z bronzu będą krzyczeć ''REPORT NOOB TROLLPICK'.. Talon w jungli ma sens i prawo bytu, jak najbardziej :3

2nv8jzq.jpg

Opublikowano

1 minuta stawiania pacynek przed każdym buffem i kampem to dla ciebie najszybsza jungla? to w ile robisz obchód... 5 minut?

btw talon teoretycznie jest dobry do jungli ale w praktyce się nie sprawdza, odradzam.

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

W Jungli wszystko daje rade jeśli ogarniasz, np dzisiaj mój kolega zagrał tam Syndrą, ale poszedłem na AFK i przegraliśmy. Ganki miał bardzo mocne, po 6lvlu z małą pomocą zabijał adc na strzała.

Shaco ma szybkiego tylko pierwszego buffa, żadnego wbudowanego sustainu oraz jeden marny slow na ganku.

Opublikowano

Nie zgadzam się z wami.. Shaco ma szybką jungle, jeśli się go ogarnie, pierwszego buffa ma bardzo szybkiego, a to że dla was jest trud grać np. jako shaco bez smite etc. to nie mój problem, bo i bez tego ma szybką jungle ;]

Opublikowano

@UP shaco bez smite "tylko dla idiotow " . Talon slaby , zobaczy counterjunglera i w dupe dostanie mocno , musi potrzebowac golda by cos robic . Syndra jest dobra do jungli , jebnij w siebie buffa a dostaniesz mane , hidden passive .

Opublikowano

talon jak najbardziej viable jungle, z pomoca od linii idzie bardzo latwo, jesli nie wychodzil gank na 3 lvlu na jakas linie zawsze cofalem po madreda, btw zamiast flasza polecam ignite, smacznie sie gra taloniarzem

Opublikowano

Grałem kiedyś talonem regularnie jungle, Bardzo nie miłe reakcje moich współgraczy :) Lubiałem nim grać jungle ale powiem szczerze że on się nie nadaje na jungle. Ma za mały damage na początku slow też ma słaby na początku. Jeżeli jakaś postać nie jest mocno osłabiona to każdy gank będzie się kończył niepowodzeniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...