Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Czy opłaca mi się stawiać serwer VPS?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Pytanie takie jak w temacie. Chciałbym zmienić hosting serwera na VPS. Ok. 60 slotów i duża mapa. Ile by mi było potrzeba pamięci RAM i jaki hosting wybrać?

Opublikowano

60 slotów to zależy jak dużo pluginów i duża mapa to 8 GB a jak mało pluginów i duża mapa to wystarczy 6 GB

Opublikowano

Sprawdź naszą ofertę na http://CraftHost.pl

Oferujemy najwięcej pamięci RAM, aż 125MB pamięci RAM na każdy slot serwera gry, najwięcej przestrzeni dyskowej na dyskach SSD oraz jako nieliczni zadbamy o bezpieczeństwo Twojego serwera wykonując backup danych co 6 godzin. To tylko część zalet naszego hostingu. U nas nie kupujesz w ciemno. Zamów darmowy, 24 godzinny serwer testowy i sprawdź nas.

Opublikowano

Ja polecam vps na mineserv.eu może nie ma itemshopu ale jakoś radzimy sobie w inny sposób server działa z 4 miejsce i nie mamy problemów z nim server 8gb ram 120 slotów 30 pluginów i 0 lagów właśnie złożyliśmy zamówienie na 16 gb ram i czekamy na realizację z ich strony

-----------------------------------------------

502 Bad Gateway

504 Gateway Time-out

23/7 Na MPC :)

-----------------------------------------------

PandoraMT2  2016 - Filmik

PandoraMT2  2014 - Filmik

Opublikowano

@up

chyba nie ogarniasz co to VPS...

@topic

BARDZO(!) się opłaca. Płacisz za maszynkę, a to co na nim postawisz nie ma znaczenia! Do tego masz CAŁĄ maszynę dla siebie, a nie jak jest wszędzie na jednej maszynie jakieś 10 innych serwerów. Tylko musisz ogarniać wszystko co potrzebne (czyli ogarniasz PUtty)

ein8.png

1378238828-U336505.png

Opublikowano

Ogarniam, ale jeśli chce server 60 slotów to po kiego ma przepłacać ? Jeśli z czasem będzie chciał zwiększyć ilość slotów itd.... to przepnie domene dopłaci i będzie mieć więcej slotów.

Więc po co przepłacać ?

ps . nazwa tematu : " czy OPŁACA mi się stawiać server VPS ", więc moja wcześniejsza odpowiedź jest bardzo w temacie.

2w6ic6t.png

Opublikowano

To zalezy co chcesz postawic. Oplacalnosc zalezy tylko od tego czy zarobisz na nim odpowiednio duzo zeby zostalo Ci na waciki ;>

Serwer w którym odkryjesz prawdziwego siebie.

ELERION

Opublikowano

60 slotów to zależy jak dużo pluginów i duża mapa to 8 GB a jak mało pluginów i duża mapa to wystarczy 6 GB

xxx - jest dział do publikacji serwerów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...