Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opis kilku gier NIEZALEŻNYCH.

xNizoNx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W dzisiejszym nietypowym temacie, chciałbym się podzielić kilkoma niezależnymi grami, które są warte uwagi. Po części korzystałem z magazynu CD-Action.

Jeżeli ktoś niewie co to gra niezależna : Gra komputerowa, która została stworzona przez mały zespół lub jedną osobę bez finansowego wsparcia wydawcy gier.

Gry opisane w tym temacie to:

-VESPER.5

-Atum

-Pulse

-Zineth

VESPER.5

Szczerze powiedziawszy najdziwniejsza gra w jaką grałem P: W grze wcielamy się bodajże w mnicha który po każdym kroku musi odpocząć. Po odpoczynku pokazuje nam się klawisz ESC i wychodzimy z gry. Później znów wchodzimy i wychodzimy aż w końcu będziemy mogli sobie sami swobodnie chodzić (Troche czasu minie). Gra jest nudna i bardzo nietypowa, dlatego ją tu umieściłem.

Grę stworzył Michael Brough i sam przyznał się że gry nigdy nie przeszedł. Zresztą nie dziwie się... Gra na swoim blogu szczyci się przynależnością do prawdziwych artystów.

Atum

Atum opiera się na bardzo ciekawym efekcie synergii. Kontrolujemy bowiem bohatera, który sam gra w klimatyczną platformówkę. Co ciekawe, można wykorzystywać przedmioty porozrzucane koło wirtualnego komputera - baterię, magnes czy papierosa - by pomóc postaci uruchomić windę, ukryć się w zasłonie dymnej czy przesunąć żelazne skrzynie. W sumie mamy więc do czynienia z dwoma rodzajami rozgrywki. W pierwszej dwuwymiarowej, biegamy białym ludkiem po futurystcznym mieście. Druga to przygodówka point'n'click, w której używamy znalezionych obiektów. Miks daje niesamowitą frajdę i ciekawe doświadczenie związane z kontrolowaniem obu światów.

Pulse

Pulse to pierwszo-osobowa gra, w której główną bohaterką jest Eva, niewidoma dziewczyna która za pomocą echolokacji i dźwięków w grze tworzy mentalną przebudowę świata wokół niej. Nie jesteśmy niewidomi od urodzenia, więc Eva potrafi wyciągnąć wspomnienia z dzieciństwa aby ,,zobaczyć'' środowisko. W całej podróży można spotkać istoty o nazwie : Mokos, których jedynym celem jest tobie pomóc. Korzystając z hałasu te ,,zwierzęta'' zapewniają nam dodatkowe ,,widzenie''. Natomiast są też przerażające istoty, które starają się Ciebie pochłonąć.

Zineth

Zineth to platformówka z akcją obserwowaną z perspektywy trzeciej osoby. Ta cechuje się przede wszystkim szybkością bohatera, który gna przed siebie. W trakcie biegu może się rozpędzać, skakać, szusować na poręczach oraz wykonywać podniebne ewolucje. Jeżeli tylko któraś mu nie wyjdzie, gracz może dowolnie conąć czas. Kolejną ważną cechą Zineth jest w 100% rysowana grafika, która wraz

muzyką budują ciekawy klimat.

Dziękuję za przeczytanie tego tematu (:

1375193663-U933511.png

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Fajne to, zwłaszcza dwie pierwsze, zainteresowała mnie również ta niewidoma dziewczynka, nie wiedziałem, że w ogóle takie gry istnieją, i mogą być tak fajne.
Dzięki, że dałeś... na pewno sprawdzę.

OndteAw.png

Opublikowano

Gratulacje że chciało ci się to pisać co do tych gier no nawet z twojego opisu fajne muszą być.

1374104818-U732898.png

Użytkownik MPCforum

Opublikowano

Kilka gier jest na prawdę ciekawych, a w ogóle nie było o nich słychać, strasznie mi się podoba, sprawdzę każdą z nich gdy tylko będę miał czas.

random.jpg

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Budowniczy
Opublikowano

Pulse, jest chyba darmowy więc można sprawdzić oczywiście na internecie, bo nie mam pewności ;)

Ale opis fajnie zrobiony i w Pulse zagram z przyjemnością i zobaczę :)

Opublikowano

Pulse, jest chyba darmowy więc można sprawdzić oczywiście na internecie, bo nie mam pewności ;)

Ale opis fajnie zrobiony i w Pulse zagram z przyjemnością i zobaczę :)

Jak znajdziesz wersje darmową to podaj linka i dostaniesz + :)

@topic

Szukałem pulse i nie znalazło takiej gry o.O w 1 linkach stron xD

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Polecam gierki sam w nie grałem ;p

Żyj dla siebie, nie patrz na innych co o Tobie mówią :) 

oj12ja.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

grałem w pierwsza gierke, natomiast nie przypadla mi do gusty nie polecam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...