Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Arty

korciok

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obecnie gram niemiecką arty Stpz II i mam na niej 3k xp. Mój kolega, który gra trochę dłużej, powiedział, że najlepsza arty jest ZSRR. Czy to prawda i wymienić xp czy rozwijać dalej niemiecką?

Opublikowano

Obecnie gram niemiecką arty Stpz II i mam na niej 3k xp. Mój kolega, który gra trochę dłużej, powiedział, że najlepsza arty jest ZSRR. Czy to prawda i wymienić xp czy rozwijać dalej niemiecką?

Nie da się stwierdzić który czołg lub arta jest najlepsza. Każda się wyróżnia pod innym względem.

Co do niemieckiej - jest to dość przyjemna w grze linia. Przyzwoity dmg przy przyzwoitym przeładowaniu.

76561198001815076.png
Opublikowano

Mnie zależy na dmg oraz celności.

Największy dmg i splash ma amerykaniec lecz kosztem celności

Najlepszą celność ma rusek ale kosztem dmg.

Francuz ma magazynek więc jego się inaczej ocenia.

Niemiec ma gorszy dmg od amerykańca ale nadal sporo potrafi przywalić. Celność też jest zadowalająca.

Moja rada - rób tą arte która ci się podoba.

76561198001815076.png
Opublikowano

Największy dmg i splash ma amerykaniec lecz kosztem celności

Najlepszą celność ma rusek ale kosztem dmg.

Francuz ma magazynek więc jego się inaczej ocenia.

Niemiec ma gorszy dmg od amerykańca ale nadal sporo potrafi przywalić. Celność też jest zadowalająca.

Moja rada - rób tą arte która ci się podoba.

Słucham !? Rusek ma celność kosztem dmg ?! Kuźwa.... A S-51, w porównianiu do GwPanthery. Gw panthera jest bardzo celna, ale nie żadko zjada IS-3 na jednego strzała. S-51 ma j***nięcie co nie miara, a GwPanther, jak się uda. Za to szybciej przestrzelisz bocianem, który nie jest celny i ma małe kąty i co chwile musi skupiać, niż Gw która na po jednym ustawieniu "łapie" pół mapy...

Opublikowano

Słucham !? Rusek ma celność kosztem dmg ?! Kuźwa.... A S-51, w porównianiu do GwPanthery. Gw panthera jest bardzo celna, ale nie żadko zjada IS-3 na jednego strzała. S-51 ma j***nięcie co nie miara, a GwPanther, jak się uda. Za to szybciej przestrzelisz bocianem, który nie jest celny i ma małe kąty i co chwile musi skupiać, niż Gw która na po jednym ustawieniu "łapie" pół mapy...

Ja mówie o last tier. Nie o poszczególnych. Jak bym miał oceniać np 4 tier to bym powiedział że niemiecka bije reszta na łep i szyje.

76561198001815076.png
Opublikowano

Ja mówie o last tier. Nie o poszczególnych. Jak bym miał oceniać np 4 tier to bym powiedział że niemiecka bije reszta na łep i szyje.

Prieścik lepszy od Grille

strzały co 7,5 sekundy... <3

Plus mobilniejszy i ma jakis pancerz.

Grille nie trafi to przesrane B)

Moim zdaniem T92>Obj.>GwTypE

Bata nie oceniam... On jest ... Inny

shoob.png

Opublikowano

Chyba, że mówimy o VIII-czkach . Wtedy się zgodzę.

Prieścik lepszy od Grille

strzały co 7,5 sekundy... <3

Plus mobilniejszy i ma jakis pancerz.

Grille nie trafi to przesrane B)

Moim zdaniem T92>Obj.>GwTypE

Bata nie oceniam... On jest ... Inny

Ale priest nie hitnie za tyle co grile...

Opublikowano

Chyba, że mówimy o VIII-czkach . Wtedy się zgodzę.

Ale priest nie hitnie za tyle co grile...

Hitnie mniej, ale częściej , i nie ma płaczu, e nie trafiłeś

shoob.png

Opublikowano

Czyli dalej rozwijać niemiecką? StPz II gra mi się całkiem przyjemnie, dobre hity w KV-1 , które mam co mecz.

I takie lekko offtopowe pytanie, jaki jest najlepszy czołg za golda do 2k? Mam 1k z kodu i kolega namawia mnie na Valentinę II, co o tym sądzicie?

Opublikowano

Czyli dalej rozwijać niemiecką? StPz II gra mi się całkiem przyjemnie, dobre hity w KV-1 , które mam co mecz.

I takie lekko offtopowe pytanie, jaki jest najlepszy czołg za golda do 2k? Mam 1k z kodu i kolega namawia mnie na Valentinę II, co o tym sądzicie?

Mam na Valentynie około 800 bitew. Czołg rewelacyjny. Co prawda penetracja działa nie jest wysoka ale szybkostrzelność i pancerz wyrównują straty. MM rzuca tylko na 4 tiery. Na 5 i wyżej trafisz tylko w plutonie.

76561198001815076.png
Opublikowano

Jeśli już coś zmieniać to nie idź przez Su-14 jest to "autobus" wolne ale DMG lecz jest jeszcze jedna arta S-51 Mobilniejsza to samo działo więc bardziej opłacalna według mnie ... No ale już najlepiej rozwiajaj Niemieckie bo nie są one najgorszymi artami bo DMG mają porządny .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...