Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc prezentacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Robię prezentację o Queen, takie dostałem zadanie.

Zrobiłem już slajd startowy > slajd co to jest Queen > i slajd ze wszystkimi członkami.

Co mam robić dalej ?

Może ktoś mi pomóc, muszę to dziś skończyć.

Opublikowano

Opisać historię powstania, rozwinięcia itp.(najlepiej gdzieś na początku, po wstępie), może po opisaniu członków opisać najlepsze utwory, na końcu dorzucić kilka ciekawostek i podać źródła, z których czerpałeś wiedzę :).

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Pokaz slajdów, a potem sam tekst? Taka prezentacja nie jest dobrym wyborem. Powinieneś przeplatać zdjęcia informacjami, czyli np.:

• slajd 1 - trochę historii,
  • slajd 2 - zdjęcie zespołu,
  • slajd 3 - członkowie,
  • slajd 4 - zdjęcie z koncertu,
  • ... itd.

Możesz dopisać coś o ich albumach oraz o filmach, do których tworzyli ścieżki dźwiękowe (było ich kilkaset). Nie zapomnij dodać czegoś o innych wykonawcach, którzy wzorowali się na Queen, jak np. Kurt Cobain, Metallica, The Killers, Guns N' Roses, ... Wszystko masz na Wikipedii. :-)

Opublikowano

Ja bym na Twoim miejscu poszukała takich informacji, które ciężko znaleźć w internecie. :) Coś, co zaciekawi widza, bo suche fakty z pierwszej strony googli nie jest zbyt kreatywne. Nie interesuję się tym zespołem, ale może znasz kogoś, kto ma jakieś stare gazety, wycinki, wywiady? Mógłbyś je przeskanować i urozmaicić swoją prezentację. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...